Το πεντάλεπτο μακιγιαζ της μαμάς

Διάβασε επίσης

Φίλη μου καλή χρονιά εύχομαι από καρδιάς! Ας είναι το 2018 μια χρονιά όμορφη με ξεχωριστές στιγμές, πολλά φωτεινά χαμόγελα και μπόλικη αστερόσκονη στη ζωή μας! Ως πρώτη ανάρτηση του 2018 εδώ στο αγαπημένο σας πλέον περιοδικό επέλεξα να ανεβάσω το μακιγιάζ που κάνω κάθε μέρα ώστε να δείχνω τουλάχιστον περιποιημένη.

A  5-minute make up for mama

Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες θέλω να δηλώσω ότι δεν είμαι beauty expert και ότι διαβάσετε παρακάτω είναι αυτό που λειτουργεί σε μένα καθημερινά. Επίσης θα σας περιγράψω τα βήματα που ακολουθώ αλλά δε θα αναφερθώ ονομαστικά στις μάρκες που χρησιμοποιώ. Μπορεί από επαγγελματικής απόψεως να υπάρχουν και λάθη σε ότι σας περιγράψω παρακάτω αλλά εμένα με βολεύω και γιατί όχι κι εσένα πολυάσχολη φίλη μου είτε είσαι μανούλα είτε όχι!

Επίσης θέλω να τονίσω πως το μακιγιάζ το αγαπώ πολύ και μου αρέσει πάντα να είμαι περιποιημένη. Από τότε που έγινα μάνα προφανώς και ο χρόνος που αφιερώνω για μένα λιγόστεψε δραματικά μη σου πω αλλά έχω καταφέρει να ανακαλύψω πράγματα που δουλεύουν σε ελάχιστα λεπτά.

Και στην ερώτηση γιατί να μακιγιαριστώ η απάντηση είναι μια... Γιατί αγαπάς τον εαυτό σου και θέλεις να νιώθεις όμορφη πρώτα για σένα και μετά για τους δικούς σου ανθρώπους. Γιατί θέλεις να σε δει ο σύζυγος / σύντροφος και να χαμογελάσει. Γιατί θέλεις να κάνει τη διαφορά και να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις παρά το τρέξιμο που σίγουρα έχεις.

Τι χρειάζεσαι; Μόνο πέντε λεπτά! Βρες τα γιατί τα αξίζεις...!

A 5-minute make up for mama

Πάμε να δούμε τι κάνω κάθε πρωί αφού έχω ενυδατώσει όσο καλύτερα μπορώ την επιδερμίδα μου:

1. Concealer
Το βασικότερο όπλο μου κατά της κούρασης και των έντονων μαύρο κύκλων. προτιμώ πάντα ένα διπλό που πρώτα αποχρωματίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια και μετά τη φωτίζει.

2. BB Cream
Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα make up καθημερινά αλλά το αποτέλεσμα ήταν βαρύ και μου πρόσθετε έξτρα λιπαρότητα μέχρι το τέλος της ημέρας. Έτσι τα τελευταία δύο χρόνια το έχω αντικαταστήσει με μια BB Cream από την οποία απλώνω ελάχιστη ποσότητα με κυκλικές κινήσεις.

3. Πούδρα
Απλώνω με πινέλο κι όχι με σφουγγαράκι μια ελαφριά πούδρα η οποία δίνει το ματ αποτέλεσμα που θέλω και σταθεροποιεί το μακιγιάζ.


A 5-minute make up for mama
Το τελικό αποτέλεσμα!


4. Φρύδια
Είμαι απόλυτη στο θέμα φρύδια. προτιμώ να μη βάλω μάσκαρα (την οποία λατρεύω) αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην σχηματίσω τα φρύδια μου. Παλιότερα το έκανα με μολύβι φρυδιών αλλά τον τελευταίο μήνα το κάνω με ένα καινοτόμο τζελ και μένει άθικτο από το πρωί ως το βράδυ που θα ξεβαφτώ. Το τζελ το απλώνω με πινελάκι.

5. Ρουζ/πουδρα λάμψης
Πάλι με το πινέλο μου βάζω λίγο ρουζ στα ζυγωματικά μου και με το ίδιο πινέλο περνάω μια μικρή ποσότητα από μια πούδρα λάμψης από πάνω από το ρουζ καθώς επίσης κι στην άκρη της μύτης μου και στο πάνω μέρος των χειλιών μου.

6. Μάσκαρα
Αν και πολλές φορές την παραλείπω ομολογώ ότι μεταμορφώνει εντελώς το βλέμμα και κατ' επέκταση όλο το μακιγιάζ.

7. Κραγιόν
Συνήθως επιλέγω ροζ/nude αποχρώσεις αλλά αν είναι χειμώνας δε διστάζω να πειραματιστώ και μ κόκκινο κραγιόν.

Αυτά είναι τα βήματα που ακολουθώ σχεδόν καθημερινά και kάνουν θαύματα όπως μπορείς να δεις στην παρακάτω εικόνα που τολμώ και σου βάζω ένα Πριν & Μετά!!! Η διαφορά νομίζω είναι εμφανής κι όλοι καταλαβαίνουμε πιο είναι το πριν!


Α 5-minute make up for mama
Το Πριν & το Μετά


Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ





3 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Καλά Ε? Όλα αυτα σε 5 λεπτα? Εγώ θα ήθελα τουλάχιστον 10 λεπτα για τα φρύδια μόνο. Πολύ ωραίες οδηγίες. Θενξ κοριτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα και ταιριάζει όντως στο πρόσωπό σου αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά σου! Κι εγώ κάτι αντίστοιχο κάνω τις μέρες που τρέχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες να δοκιμάσω να σχηματίσω τα φρύδια? Μου αρέσει που το βλέπω σε σένα αλλά δεν το τολμώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->