Η πρωινή ρουτίνα που θα σε γεμίσει ενέργεια για όλη την ημέρα

Διάβασε επίσης

Σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως οι άνθρωποι ξυπνάνε το πρωί μόνοι τους, έτσι απλά, χωρίς ξυπνητήρι. Σε αυτό το σύμπαν έχουμε αυτό το μαρτύριο. Κι έχουμε και το snooze που είναι ο καλύτερός μας φίλος και σύμμαχός μας, όμως μας βάζει σε μπελάδες. Γιατί εμείς έχουμε όλη την καλή πρόθεση να ξυπνήσουμε ένα τεταρτάκι νωρίτερα για να αδράξουμε τη μέρα, όμως καταλήγουμε πάντα μα πάντα να πεταγόμαστε από το κρεβάτι την τελευταία στιγμή, να βάζουμε παπούτσια ενώ πλένουμε τα δόντια, να βγάζουμε παπούτσια ενώ τρώμε στα γρήγορα μια μπάρα δημητριακών, γιατί ξεχάσαμε να βάλουμε παντελόνι, να ξαναβάζουμε παπούτσια ενώ πίνουμε και μια γουλιά καφέ και τέλος να βάζουμε με το ένα χέρι κραγιόν στο ασανσέρ ενώ με το άλλο να ψηλαφίζουμε το περιεχόμενο της τσάντας να δούμε εάν έχουμε πάρει τελικά κινητό, κλειδιά και όλα τα απαραίτητα. Και ήδη μέσα στο πρώτο τέταρτο έχουμε εξαντλήσει όλα τα αποθέματα ενέργειας.




Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσεις μερικά μικρά, μικρούτσικα tricks και hacks για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια και να παραμείνεις όμως έτσι κατά τη διάρκεια της ημέρας!

1. Πιες καφέ. Ε ναι λοιπόν ο καφές κάνει καλό. Στην ψυχική σου υγεία, αλλά και των γύρω σου. Αυτό το γνωρίζεις ήδη. Αυτό που ίσως δε γνωρίζεις είναι ότι η καφεϊνη έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό και τον μεταβολισμό, αρκεί φυσικά, όπως όλα, να καταναλώνεται με μέτρο! Είναι πηγή αντιοξειδωτικών, κάνει καλό στη ρύθμιση του βάρους, αυξάνει την επαγρύπνηση, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης Αλτσχάιμερ, και πολλά πολλά ακόμα.

2. Άνοιξε τα παράθυρα. Ναι μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, άνοιξε τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας και φως και κάθισε για ένα πεντάλεπτο χαλαρώνοντας και παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Κάνε και λίγο stretching και αυτόματα θα νιώσεις ότι έχεις ξυπνήσει για τα καλά!

3. Πιες ένας φυσικό χυμό με τα αγαπημένα σου φρούτα. Εάν δεν πιεις τον φρεσκοστυμμένο χυμό σου το πρωί, τότε πότε; Σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση όταν ψάχνεις για κάποιο σνακ, όμως δε νομίζεις ότι χρειάζεσαι όλες τις βιταμίνες το πρωί; Πρέπει να εφοδιάσεις το σώμα σου για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα που σε περιμένει!


4. Βάλε τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό όσο ετοιμάζεσαι. Ή άσε να παίζει μια αγαπημένη σου εκπομπή στο youtube. Προσοχή όμως: πρέπει να είναι εκπομπή που σε γεμίζει αισιοδοξία και σου φέρνει χαρά. Πολύ ωραίες οι εκπομπές πολιτικού ενδιαφέροντος, όμως όχι για το πρώτο 20λεπτο που έχεις ξυπνήσει. Βάλε να παίζει κάτι αναζωογονητικό, ξεκούραστο, που θα σε κάνει να χαμογελάς!

5. Κάθισε για λίγο στο φυσικό φως του ήλιου. Εάν ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί αυτό είναι λίγο δύσκολο, φρόντισε όμως να το κάνεις σε κάποιο διάλειμμα σου. Ζούμε στη χώρα με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, εκμεταλλεύσου το! Ο ήλιος βελτιώνει τη διάθεση σε κλάσματα δευτερολέπτου, σου δίνει την αίσθηση της γλυκιάς ζεστασιάς, κα το κυριότερο, σε βοηθά να συνθέσεις βιταμίνη D, την οποία δεν μπορείς να πάρεις από τροφές.


6. Φάε πρωινό. Δεν αναλύουμε εδώ το πόσο θα φας και τι θα φας. Απλά φάε κάτι υγιεινό! Θα σε αποτρέψει από ανούσιο και επιβαρυντικό τσιμπολόγημα μόλις φτάσεις στη δουλειά και θα σου δώσει και την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι. Το "δεν έχω χρόνο" δεν είναι δικαιολογία!

Εσύ ακολουθείς κάποια από τα βήματα της παραπάνω πρωινής ρουτίνας;

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->