Μικρά μυστικά για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

Διάβασε επίσης

Ο ήλιος, η θάλασσα και ο ιδρώτας ακόμα, ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και μας χαλάνε την διάθεση αφού δεν μπορεί να στεριώσει κανένα σχεδόν χτένισμα. Εγώ θέλω να μοιραστώ μαζί σου μερικά μυστικά για να έχεις υπέροχα μαλλιά αυτό το καλοκαίρι.

Μικρά μυστικά για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

Το μυστικό είναι στην προστασία τους και γενικά στην περιποίηση τους. Προφυλάξτε τα μαλλιά σας από την ζέστη, την υγρασία και τον ήλιο και διατηρήστε τα υγιή καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που προσωπικά εφαρμόζω τα καλοκαίρια για να προστατεύσω τα μαλλιά μου.

Μικρά μυστικά για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι


  1. Χρησιμοποιήστε μαντήλια για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και τον αέρα. Ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα. Μην διστάσετε να φορέσετε μπαντάνες ή μακριά μαντήλια. Η εποχή το επιβάλλει άλλωστε.
  2. Προτιμήστε ανάλαφρα χτενίσματα και χαλαρές κοτσίδες που δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας και δεν σας κουράζουν. Με μια χαλαρή κοτσίδα περιορίζεται κάπως και η έκθεση στον ήλιο, ενώ δεν μπερδεύονται από τον αέρα.
  3. Περιορίστε όσο γίνεται το συχνό λούσιμο. Και σας το λέω εγώ που σχεδόν καθημερινά λούζομαι τώρα το καλοκαίρι. Ωστόσο, το καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί και καταστρέφει την τρίχα. Προτιμήστε κάποιο ξηρό σαμπουάν για να τους δώσετε όγκο και να τα ανανεώσετε. Ρίξε μια ματιά και στο άρθρο της Δέσποινας για το πως να χρησιμοποιείς σωστά το ξηρό σαμπουάν
  4. Περιορίστε την έκθεση τους σε θερμότητα. Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για να τα στεγνώσετε και προτιμήστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά ή περιορίστε το πιστολάκι μόνο για να τους δώσετε το τελικό σχήμα και στυλ και όχι για να τα στεγνώσετε εξ' αρχής.
  5. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Στην αγορά υπάρχει πλήθος προϊόντων που προστατεύουν τα μαλλιά από τις UV ακτίνες τους ήλιου. Ωστόσο, αν είστε στην θάλασσα και δεν έχετε κάποιο ειδικό αντηλιακό για μαλλιά, απλά απλώστε μια μικρή ποσότητα απλού αντηλιακού στα χέρια σας και περάστε απαλά τα μαλλιά σας.
Μικρά μυστικά για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι


Τέλος, ενυδατώστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σαμπουάν τα οποία μπορεί να περιέχουν αργανέλαιο, κερατίνη, βούτυρο καριτέ ή άλλα ενυδατικά συστατικά. Μετά από κάθε λούσιμο, απλώστε μια μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας έλαιο μαλλιών. Τώρα το καλοκαίρι το έχουν ιδιαίτερα ανάγκη, αλλά είναι ένα βήμα που δεν θα πρέπει να παραλείπουμε ποτέ προκειμένου να έχουμε πλούσια και υγιή μαλλιά.

Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->