7 Tips για την καλοκαιρινή σας βαλίτσα διακοπών

Διάβασε επίσης

Καλοκαιράκι έχει η καρδιά και η αγάπη μου καλοκαιράκι,
φυσάει ο μπάτης στα όνειρά μου και στους καημούς μου το μελτεμάκι
Καλοκαιράκι έχει η καρδιά και η αγάπη μου καλοκαιράκι..

Αν είστε και εσείς σε αυτό το mood, καλώς ήρθατε στην παρέα μας και ελάτε να φτιάξουμε βαλίτσες. Όσο πιο μικρές φυσικά, τόσο το καλύτερο αφού όσο  μεγαλύτερη είναι η βαλίτσα σας, τόσο περισσότερο θα γεμίζει με πράγματα που δεν θα φορέσετε.

  • Θα ακουστεί τετριμμένο αλλά ισχύει: Να σετάρετε τα ρούχα σας! Θα πάτε 5 ημέρες διακοπές; Ετοιμάστε πέντε κύρια σετ. Μέσα σε αυτά, να συμπεριλάβετε σίγουρα τα πολυαγαπημένα σόρτς, t-shirts (με διάφορα quotes) και φλοράλ αέρινα φορέματα. Δεν πιάνουν χώρο και μπορούν να συνδυαστούν πολύ εύκολα.
  • Τα ρούχα παραλίας αποτελούν ξεχωριστή ενότητα. Γενικά, προσπαθήστε τα μαγιό, κιμονό-παρεό, σαγιονάρες και πετσέτες θαλάσσης, να έχουν περίπου ομοιόμορφες χρωματικές αποχρώσεις για να μπορέσετε να τα συνδιάζετε αρμονικά.
Καμία από εμάς δε θέλει να αποχωριστεί τα σούπερ trendy πέδιλα της. Αντιληπτό! Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα πάρουμε όλα μαζί μας. Σε αυτή την περίπτωση διαλέγουμε τα παπούτσια μπαλαντέρ, τα οποία μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τα περισσότερα outfits μας. Χρώματα όπως μπεζ, άσπρα είναι ιδανικά. Θα σας πρότεινα να μην πάρετε ψηλοτάκουνα, ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε σε νησί. Αν θέλετε όμως λίγο ύψος, δοκιμάστε τις εσπαντρίγιες που είναι must και για φέτος.
  • Σχετικά με τα κοσμήματα σας, θα σας έλεγα να μην πάρετε μαζί σας όλα τα πολύτιμα πετράδια σας, γιατί μάλλον δε θα τα βάλετε. Επιλέξτε κομμάτια που φοριούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια όλης της ημέρας.
Πώς να τακτοποιήσεις τα κοσμήματα σου στη βαλίτσα
  • Καλλυντικά! Προσωπικά, έχω άπειρα δείγματα από σαμπουάν, αντηλιακά, κρέμες σώματος, αφρόλουτρα κτλ, οπότε στις διακοπές τα δοκιμάζω όλα. Και γλυτώνω χώρο και δοκιμάζω καινούρια προϊόντα. Όσον αφορά τώρα τα είδη του μακιγιάζ, παίρνω μαζί μου αυτά που φοράω καθημερινά. Και αυτά δεν είναι πολλά, αφού βάφομαι πολύ λίγο και η αντηλιακή μου κρέμα με χρώμα κάνει όλη τη δουλειά.
  • Αν έχετε βαρεθεί να κουβαλάτε μαζί σας τα καλοκαιρινά σας  βιβλία, και είστε φίλος των gadgets, μπορείτε να βάλετε τη λίστα βιβλίων που θα διαβάσετε το καλοκαίρι στο τάμπλετ σας.
  • Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί, το τζιν μπουφανάκι σας, αφού όπου και να βρίσκεστε σίγουρα θα το χρειαστείτε.
***



Και αφού έφτιαξες τη βαλίτσα σου ας δούμε σε ποιο νησί πρέπει να πας διακοπές ανάλογα με το στιλ σου

Το καλοκαίρι ευτυχώς κατάφερε να μας τιμήσει και φέτος αφού οι περισσότερες από εμάς, ξεκινάμε αυτή τη περίοδο τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Βέβαια, η αναζήτηση του προορισμού μας έχει ξεκινήσει λίγο νωρίτερα αφού η Ελλάδα έχει ταυτιστεί με το καλοκαίρι, τον καυτό λαμπερό ήλιο και τα καταγάλανα νερά των θαλασσών της και βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των προτιμήσεων.


Και αφού ευλογήσαμε τα γένια μας, να σας πω, ότι σήμερα θα μιλήσουμε για τα νησιά που θα πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ σας. Σίγουρα, έχετε πάει σε κάποιο νησί, που δεν ήταν στο στυλ σας. Σας το κάνω εικόνα για να καταλάβετε: Ενώ εσύ φόραγες το λευκό σου φόρεμά, με τις χρυσές λεπτομέρειες και τα κομψά χρυσά σανδάλια, βάζοντας στο μακιγιάζ σου τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, οι υπόλοιπες κοπέλες είχαν ένα boho στυλ και φυσικό make up, που ένιωθες σαν τη μύγα μες το γάλα. Το νιώθεις, έτσι; Κάτι δεν πάει καλά!

Ελάτε να δούμε λοιπόν πέντε Ελληνικά νησιά, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε ανάλογα με το στιλ σας! 
Μύκονος – The party island 
  • Αν δεν έχετε περιορισμό στο budget και αγαπάτε τη μόδα και τη διασκέδαση, ελάτε στη Μύκονο. Στο Νησί των Ανέμων, η μόδα κάνει πασαρέλα, με τα τελευταία trends που επικρατούν. 
 Αμοργός – The boho style
  • Μήπως οι αγαπημένοι σας συνδυασμοί είναι τα ξεχειλωμένα πλεκτά πάνω από maxi φορέματα, crochet tops με maxi φούστες, τζιν σορτς, αέρινα φορέματα που πέφτουν χαλαρά στο σώμα και συνδυάζονται με κεντημένα γιλέκα; Τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε την Αμοργό, που όλα αποπνέουν μία διάχυτη αίσθηση ελευθερίας και ανεμελιάς.
Κουφονήσια – Less is more style
  • Παρόλο που ανήκουν και αυτά στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, έχουν τόσο διαφορετικό στιλ από τα προηγούμενα δύο. Το περιβάλλον τους είναι γαλήνιο με εξωτικές παραλίες και απέραντες εικόνες και είναι ιδανικό για εκείνους που ζητούν λίγες ημέρες γαλήνης και ηρεμίας. Άρα ποιο θα μπορούσε να είναι το στιλ σου άραγε; Φυσικά το «Less is more style». Μη το ψάξετε στο ίντερνετ, εγώ το βάφτισα έτσι. Τι χρειάζεστε για το στυλ αυτό; Jean shorts, λευκά t-shirts, παρεό & μαγιό. Και δεν εννοώ τα μαγιό με τα κορδόνια και τα καυτά κοψίματα που είδες εδώ, αλλά τα απλά bikinis που όλες αγαπήσαμε.


 Πάτμος – The elegant chic island
  • Η Πάτμος είναι ένα νησί, που αν δεν το ξέρεις όντως αποτελεί αποκάλυψη για εσένα. Αν πιστεύετε ότι σε αυτό το νησί επικρατεί η απλότητα κάνετε λάθος. Προσωπικά θεωρώ ότι αποτελεί μία πιο chic και συντηρητική Μύκονο. Το elegant chic στυλ υπογραμμίζει τη θηλυκότητα, εστιάζει στη φινέτσα και τις προσεκτικά επιλεγμένες λεπτομέρειες. 


Ικαρία – The free of style island
  • Στην Ικαρία δε θα αγχωθείτε για τίποτα. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως το πιο ζεν νησί του Αιγαίου. Φανταστείτε, ότι πριν τις 12 (το πρωί) δεν ανοίγει τίποτα. Το νησί είναι γνωστό για τις εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως καταδύσεις, ποδηλατικές εξορμήσεις, γιόγκα, σερφ. Αν λοιπόν, δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το στιλ (στιλ είναι αυτό βέβαια), και το τελευταίο που θέλετε είναι να ασχοληθείτε με το ποια σετάκια να πάρετε στις διακοπές, τότε το νησί σας είναι η Ικαρία.
*** 
Φυσικά όλα αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω δεν είναι πανάκεια και δε σημαίνει ότι εσείς δεν έχετε διαφορετική άποψη. Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι να περάσετε τέλειες διακοπές σε όποιο από τα περίπου έξι χιλιάδες Ελληνικά νησιά που έχουμε και να ικανοποιούν τις ανάγκες σας. 



Έφτιαξες βαλίτσες, βρήκες σε ποιο νησί θα πας, πώς όμως θα ταξιδεύεις με στιλ;


Σήμερα το θέμα μας, αγαπημένες μου, είναι το στυλ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Και επειδή όταν ακούω για ταξίδια, στο μυαλό μου έρχεται πάντα το αεροπλάνο, σήμερα θα αναφερθούμε σε στιλιστικούς κανόνες για ταξίδια με αεροπλάνο! Φυσικά, και σε αυτήν τη περίπτωση το στυλ πρέπει να συνδυάζεται με την άνεση!




  1. ΚαθαριότηταΠροτού φορέσουμε το οτιδήποτε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είμαστε προσεγμένοι και η εμφάνισή μας αποπνέει καθαριότητα. Πόσο μάλλον όταν ταξιδεύουμε μαζί με άλλους ανθρώπους για κάποιες ώρες. Το καλύτερο στυλ είναι το καθαρό.
  2. Συνήθως όταν ταξιδεύουμε σε χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες, ντυνόμαστε σαν Εσκιμώοι. Άλλες φορές, όταν πηγαίνουμε σε καλοκαιρινούς προορισμούς, οριακά φοράμε το μαγιό μας & μετά το μετανιώνουμε γιατί κρυώνουμε μέσα στο αεροπλάνο. Μία κρύο, μία ζέστη. Τα ρούχα του προορισμού καλύτερα να βρίσκονται στη βαλίτσα μας! Στο αεροπλάνο, πάντα να φοράτε συνδυασμούς ρούχων που φοριούνται χειμώνα καλοκαίρι όπως ένα t shirt, φούτερ, jeans..
  3. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τα πολύ στενά jeans ή τα πολύ κοντά σορτσάκια. Και αυτό το λέω, γιατί τα παραπάνω ρούχα δεν βοηθάνε στις διάφορες κινήσεις  που κάνουμε όπως όταν σκύβουμε, τεντωνόμαστε, καθόμαστε στη θέση του αεροπλάνου.
  4. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κορίτσια που δεν αποχωρίζονται τα τακούνια τους αλλά εδώ θα σας στεναχωρήσω. Δεν φοράμε παπούτσια με τακούνια αφενός γιατί θα μας κουράσουν, αφετέρου γιατί όπως είπαμε & παραπάνω τα ρούχα που φοράμε είναι casual.
  5. Έχετε αγοράσει την καινούρια brand τσάντα σας και φοβάστε να την βάλετε στη βαλίτσα σας. Είμαι σίγουρη ότι όλες το έχετε σκεφτεί, παραδεχτείτε το! Πρώτον, όλες οι βαλίτσες πλέον κλειδώνουν και δεύτερον με το που θα σας πει η αεροσυνοδός να βάλετε τη τσάντα σας κάτω από το κάθισμα (ναι, εκεί που βάζουν τα 5άχρονα τις τσίχλες τους), θα πάθετε εγκεφαλικό. Οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε να φοράτε ακριβά κομμάτια της ντουλάπας σας όταν ταξιδεύετε, μη τυχόν σας κλέψουν.. 
***






Δεν έχω ξεχάσει φίλες μου κι εσάς που μείνετε στην πόλη, είτε έχετε γυρίσει από τις διακοπές, είτε περιμένετε να πάτε.



Ο βασικός κανόνας για όλες εσάς που εκμεταλλεύεστε την άδεια πόλη είναι ότι πρέπει να ντύνεστε πρακτικά, έτσι ώστε να τα βγάλετε πέρα είτε με τον καύσωνα ή τη βροχόπτωση. Προσοχή! Καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε ένα εγκυρο site για την πρόγνωση του καιρού, για να είστε σίγουρες.

Τι να φοράτε σε περιπτώσεις καύσωνα

  • Τα ρούχα σας πρέπει να είναι ελαφριά και ανοιχτόχρωμα έτσι ώστε να μην απορροφούν τις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου.
  • Το αντιηλιακό επιβάλλεται να το φοράτε και να το ανανεώνετε κάθε 4 ώρες περίπου.
  • Γυαλιά ηλίου! Εντάξει, νομίζω ότι δε χρειάζεται περεταίρω εξήγηση.
  • Όχι πολλά αξεσουάρ, ένα καπέλο στο στυλ που αγαπάτε και τσάντα αρκούν. Άντε και κανένα δαχτυλίδι..

Τι να φοράτε σε περιπτώσεις βροχόπτωσης

  • Το θετικό στις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις είναι ότι παρόλο που βρέχει, δεν κάνει κρύο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε, ενδυματολογικά να ακολουθείτε τους παραπάνω κανόνες, χρησιμοποιώντας ως αξεσουάρ, αντί για το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου σας, την  ομπρέλα σας ή κάποια πολύ κομψά αδιάβροχα που κυκλοφορούν στην αγορά.
  • Αποφύγετε τα πέδιλα ή τα ψηλοτάκουνα παπούτσια γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γλιστρήσετε και να χτυπήσετε.

Γενικοί κανόνες και για τις 2 περιπτώσεις

  • Γενικά καλό θα ήταν να μη φοράτε έντονο μακιγιάζ. Στη περίπτωση του καύσωνα, μία αντηλιακή κρέμα με χρώμα είναι αρκετή αφού θα χρειαστεί να ανανεωθεί μετά από κάποιες ώρες, ενώ όταν βρέχει η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι σε μεγάλα επίπεδα και η αλήθεια είναι ότι θα σας χαλάσει το μακιγιάζ σας πολύ εύκολα.
  • Για τις περισσότερες από εσάς που εργάζεστε ακόμα (γιατί άλλωστε να μείνεις στη πόλη καλοκαιριάτικα;) και υπάρχει κάποιος ενδυματολογικός κώδικας στο χώρο εργασίας σας, θα σας πρότεινα να πηγαίνετε λίγο πιο νωρίς στο γραφείο με το κανονικό σας outfit και να αλλάζετε εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορείτε με κουστούμι στους 40 βαθμούς κελσίου αλλά ούτε και να βρέχετε τα ρούχα της δουλειάς σας σε περίπτωση που έπιασε καλοκαιρινή μπόρα. 




Εύχομαι σε όλες καλή συνέχεια σε ότι κάνετε, υγεία και να θυμάστε: 
Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don't need to escape from. - Seth Godin. 




1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->