Είναι οκ/ Δεν είναι οκ των διακοπών

Διάβασε επίσης

Αύγουστος. Μία λέξη, χιλιάδες εικόνες. 

Άδεια. Μία λέξη χιλιάδες συναισθήματα.

 Διακοπές. Μία λέξη και σου κόβεται η ανάσα.

 Γιατί αυτές τις διακοπές τις περίμενες όσο τίποτα άλλο. Γιατί ο χειμώνας ήταν δύσκολος και το καλοκαίρι μέχρι τώρα ακόμα πιο δύσκολο.

 Γιατί θέλεις να ξεφύγεις και να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου. 

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη όμως ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα, για να ξέρεις τι είναι οκ και τι όχι. 

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και εσύ και οι γύρω σου.




Είναι οκ
  • Να κλείσεις κινητά. Δεν είναι απλά οκ, επιβάλλεται κιόλας. Έχεις ενημερώσει τους πάντες ότι θα φύγεις, είμαι σίγουρη ότι αν προκύψει κάτι δεν θα σκεφτούν να ενημερώσουν πρώτα εσένα. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοιτάς μια οθόνη 24/7. Φυσικά και να επικοινωνείς με τους δικούς σου και φυσικά να ρίχνεις και μια ματιά στα αγαπημένα σου social networks. Όμως είπαμε, αποσυμπίεση και αποτοξίνωση. Από τα πάντα.

  • Να "το ρίξεις και λίγο έξω". Άσε τις δίαιτες και τις διατροφές και τις γυμναστικές για λίγες μέρες. Δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν παρεκκλίνεις και λίγο για 10 μέρες. Πόσα κιλά θα προλάβεις να πάρεις άλλωστε; Πιες τα ποτά σου, φάε τις νόστιμες λιχουδιές που έχει το νησί και μετά εδώ είμαστε να σε ενημερώσουμε "Πώς να χάσεις τα κιλά των διακοπών". Αστειευόμενη πάντα, αφού είπαμε, δεν θα χαλάσει κι ο κόσμος για 10 μέρες ξεφάντωμα.

  • Να θέλεις να κρατήσεις τα σχέδιά σου για σένα. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να κοινοποιούν τα σχέδιά τους πριν τα πραγματοποιήσουν. Και το σέβομαι όταν θέλει και κάποιος άλλος να το κάνει. Είναι απολύτως οκ να τα κρατήσεις για σένα και να τα συζητήσεις αφού γυρίσεις ή τουλάχιστον αφού έχουν ξεκινήσει οι διακοπές σου. Άλλωστε δεν θα μπορέσεις να κρυφτείς και για πολύ, υπάρχει και το instagram. 

  • Να ξεχάσεις τι μέρα και τι μήνα έχουμε. Αυτό δεν είναι και το νόημα; 

Δεν είναι οκ
  • Να κουβαλήσεις μαζί σου όλα τα άγχη και τις εκκρεμότητες. Άφησέ τα πίσω σου. Και πίστεψέ με, εκεί θα είναι και θα σε περιμένουν, δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Μόνο που όταν γυρίσεις θα μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις καλύτερα.


  • Να καταπιέζεσαι. Διακοπές είσαι. Η λέξη από μόνη της είναι απελευθερωτική. Εσύ γιατί να νιώθεις εγκλωβισμένη; Φτιάξε ένα πρόγραμμα που σου αρέσει, διάλεξε την παρέα που σου αρέσει, πήγαινε στο μέρος που σου αρέσει, κάνε αυτό που σου αρέσει. Χωρίς απολογίες, δε χωράνε σε αυτές τις λίγες και πολύτιμες μέρες του χρόνου.

  • Να νιώθεις ενοχές. Για όποιο λόγο. Γενικά απαγορεύεται να νιώθεις ενοχές όταν επενδύεις χρόνο στον εαυτό σου και δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Όταν είσαι καλά και νιώθεις γεμάτη και κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, γίνεσαι λίγο πιο ισορροπημένος άνθρωπος. Και ο ισορροπημένος άνθρωπος ανταπεξέρχεται καλύτερα. Σε ό,τι.
Κι αν δεν μπορείς μακριά από καλοκαιρινούς κανόνες savoir vivre, ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω άρθρα!


Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->