Έγκαυμα από τον ήλιο - Πως θα το αντιμετωπίσουμε

Διάβασε επίσης

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι το ηλιακό έγκαυμα. Λίγο να ξεχαστούμε και να μην βάλουμε αντηλιακό, οι πιθανότητες να καούμε από τον ήλιο αυξάνονται ραγδαία. Μπορεί να την γλιτώσουμε με ένα ελαφρύ κοκκίνισμα, μπορεί όμως και να γίνει μεγαλύτερη ζημιά. Και μετά; Τι κάνουμε μετά;
HOW TO TREAT A SUNBURN

Τώρα το καλοκαίρι τα εγκαύματα από τον ήλιο έχουν την τιμητική τους. Φυσικά το αντηλιακό μας βοηθάει να προστατευτούμε, ωστόσο μπορεί να υπάρξουν φορές που μπορεί να ξεχαστούμε λίγο παραπάνω στον ήλιο και να κοκκινίσουμε ή ακόμα και να ξεφλουδίσουμε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα από τα ηλιακά εγκαύματα, γρήγορα και αποτελεσματικά.
HOW TO TREAT A SUNBURN

Αρχικά θα πρέπει να προσπαθήσετε να εκτιμήσετε την έκταση της ζημιάς. Μην διστάσετε να επισκεφτείτε ένα γιατρό αν έχετε εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματος και παρουσιάσετε ναυτία ή πυρετό. Αν ο πόνος είναι έντονος μην διστάσετε να πάρετε κάποιο παυσίπονο και αν επιμείνει επικοινωνήστε με το γιατρό σας. 

Κάντε ένα κρύο μπάνιο. Αν γίνεται γεμίστε την μπανιέρα σας και μπείτε μέσα, καθώς το ντους μπορεί να σας ενοχλήσει όπως πέφτει το νερό επάνω στο δέρμα.

Δεν είναι απαραίτητο ότι η κοκκινίλα θα οδηγήσει σε ξεφλούδισμα αλλά πρέπει να φροντίσετε για την ενυδάτωση της όσο το δυνατόν καλύτερα. Στο φαρμακείο θα βρείτε ειδικά afte sun όπως το Uni-Pharma UNIBURN 2 in 1 -Gel & Yogurt. Η ειδική του πατενταρισμένη σύνθεση,  είναι ιδανική για τη διαχείριση των ηλιακών εγκαυμάτων με απόλυτα φυσικό τρόπο. Αποτελείται από καινοτόμο gel & φυσικό γιαούρτι, τα οποία περιέχονται σε ξεχωριστά σωληνάρια και αναμειγνύονται τη στιγμή της εφαρμογής. Καταπραΰνει τον ερεθισμό και το ερύθημα, ενυδατώνει και ανακουφίζει από τον πόνο και το κάψιμο.
 Uni-Pharma UNIBURN 2 in 1 -Gel & Yogurt


Να θυμάστε ότι ένας ακόμα σημαντικός σύμμαχος σας είναι η αλόη. Προτιμήστε ένα Gel Αλόης με Πανθενόλη και αλλαντοϊνη, που προσφέρει ανακούφιση και ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος. Ή ακόμα και σπρέυ ενυδάτωσης με αλόη για την ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας.

Gel Αλόης με Πανθενόλη και αλλαντοϊνη

Το Helenvita Sun Refreshing Spray είναι ένα ναζωογονητικό ψεκαζόμενο νερό με αλόη, με άμεση δροσιστική και καταπραϋντική δράση από την αίσθηση του καψίματος. Εμποδίζει την αφυδάτωση της ηλιοκαμένης επιδερμίδας και βοηθάει στην επιδιόρθωσή της και η σύνθεση του είναι βασισμένη στην αλόη και τις ευεργετικές της ιδιότητες. 

Δοκιμάστε να κάνετε κομπρέσες με κρύο νερό και χαμομήλι ή σπαθόχορτο, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Φυσικά μπορείτε να δοκιμάσετε και σπιτικές συνταγές ενυδάτωσης με γιαούρτι ή γάλα. Είναι ότι πιο γρήγορο και απλό να βρείτε αν είστε διακοπές και δεν υπάρχει φαρμακείο κοντά σας.

Αν ξεφλουδίσετε προσπαθήστε να μην τραβήξετε το σκασμένο δέρμα. Κόψτε τα ξεφλουδισμένα κομμάτια με ένα ψαλίδι, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας και απλώστε μια αντιβακτηριακή κρέμα.

Μην ξεχάσετε να πιείτε πολύ νερό. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας μας ξεκινάει και από μέσα. Αν δυσκολεύεστε να πιείτε νερό έχω στο blog μου ένα παλαιότερο άρθρο με 7 τρόπους για να πίνετε περισσότερο νερό. Εγώ σας έχω και μερικές συμβουλές για φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Να θυμάστε ότι ο ήλιος είναι φίλος μας και ευεργετικός αλλά η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας ποτέ.

Διαβάστε σχετικά: Πώς θα καταπολεμήσετε τα εγκαύματα του ήλιου με φυσικό τρόπο


how to treat a sunburn


Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σας βοήθησε το άρθρο μου. Μάθετε περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->