4+1 συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας

Διάβασε επίσης

Ο Σεπτέμβριος και γενικότερα το Φθινόπωρο είναι η εποχή που παίρνεις τις μεγάλες αποφάσεις για οτιδήποτε θέλεις να αλλάξεις είτε στην προσωπική σου ζωή είτε στον επαγγελματικό τομέα. Η συντακτική ομάδα του EdityourLife Mag αποφάσισε να οργανώσει μια σειρά από άρθρα τα οποία έχουν σχέση με την αναζήτηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας στις μέρες μας. Εγώ είμαι εδώ για να σου μιλήσω για το πως μπορείς να βγεις νικητής από τη μάχη της συνέντευξης εργασίας ακολουθώντας 4+1 συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη για δουλειά.

Ο Σεπτέμβριος και γενικότερα το Φθινόπωρο είναι η εποχή που παίρνεις τις μεγάλες αποφάσεις για οτιδήποτε θέλεις να αλλάξεις είτε στην προσωπική σου ζωή είτε στον επαγγελματικό τομέα. Η συντακτική ομάδα του EdityourLife Mag αποφάσισε να οργανώσει μια σειρά από άρθρα τα οποία έχουν σχέση με την αναζήτηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας στις μέρες μας. Εγώ είμαι εδώ για να σου μιλήσω για το πως μπορείς να βγεις νικητής από τη μάχη του της συνέντευξης εργασίας.

Πάμε να δούμε τις συμβουλές παρακάτω:
  • Ας αρχίσουμε από την εξωτερική μας εμφάνιση. Πρέπει να έχεις φροντίσει να έχεις κάνει μπάνιο ή έστω ένα ντους. Επειδή το άγχος προκαλεί εφίδρωση καλό θα ήταν να έχεις φροντίσει από νωρίς  τη σωματική σου υγιεινή κάνοντας πάντα ένα ντουζάκι ώστε να είσαι φρέσκια καθ όλη τη διάρκεια τη μέρα. Επίσης πέρα από το τι θα βάλεις σε μια συνέντευξη που στο έχει αναλύσει ήδη το κορίτσι μας , η Ειρήνη σε αναλυτική ανάρτηση, εγώ θα προσθέσω πως παίζει ρόλο αν τα ρούχα σου είναι τουλάχιστον καθαρά και σιδερωμένα/περιποιημένα. Εσύ μπορεί να κρατάς ως ενθύμιο τη κίτρινη μπλούζα του με τη λίγδα από μουστάρδα που σου έδωσε ο καλός σου όταν έκανες το πρώτο σου sleep over στο σπίτι του, αλλά πίστεψε με το αφεντικό δε θα το εκτιμήσει το ίδιο με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια αρνητική εικόνα προς το πρόσωπό σου. 
  • Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Τι εννοώ με αυτό;;; Φτάνοντας στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου στο οποίο θα γίνει η συνέντευξη για τη δουλειά, προσπάθησε να ξεχάσεις όσα σε βασανίζουν σε προσωπικό επίπεδο και να φορέσεις το πιο θετικό και αξιαγάπητο χαμόγελό σου. Να είσαι ευγενική όλη την ώρα κατά την οποία βρίσκεσαι στους χώρους ενδιαφέροντος γιατί δεν ξέρεις πρόσωπα και καταστάσεις και καλό θα είναι να αποφύγεις τις κακοτοπιές, καθώς δε θέλεις να βριστείς με το μελλοντικό σου αφεντικό εν αγνοία σου πριν τη μεγάλη συνέντευξη.
  • Να είσαι πάντα συνεπής. Καλό θα είναι να είσαι πολύ αυστηρή με τα χρονικά όρια και να είσαι εκεί λίγο νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης. Το γιατί το απαντά η δική μας Κατερίνα στο κείμενο της "7 μυστικά που δε σου λέει κανείς όταν ψάχνεις για δουλειά". Επίσης να προσθέσω ότι καλό είναι να είσαι λίγο νωρίτερα εκεί γιατί θα καταφέρεις να εγκλιματιστείς και να εξοικειωθείς με το χώρο κάτι που θα σου δώσει δύναμη, αυτοπεποίθηση και ηρεμία.

4+1 συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας

  • Επιβάλλεται να είσαι φρέσκια και νηφάλια. Δεν ενδιαφέρει το μελλοντικό αφεντικό σου αν εσύ ήσουν στο πιο τέλειο και υπερφανταστικό Bachelorette party της κολλητής σου το προηγούμενο βράδυ. Προσπάθησε να έχεις κοιμηθεί νωρίς την προηγούμενη, να έχεις σηκωθεί νωρίτερα ώστε να προλάβεις να φας ένα καλό και θρεπτικό πρωινό και να έχεις το χρόνο και την ηρεμία να επιλέξεις τα ρούχα σου, να επιμεληθείς το μακιγιάζ σου και γενικότερα να προετοιμαστείς ψυχολογικά κι αυτό θα βγει στη διάθεσή σου. Θα εκπέμπεις την ήρεμη δύναμη που χρειάζεται.
  • Μπαίνοντας στο γραφείο ή αίθουσα συνεδριάσεων που τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη χαιρέτησε με αυτοπεποίθηση τους υπόλοιπους παρευρισκομένους κι αν είναι το πολύ 2-3 τα άτομα μη διστάσεις να τους χαιρετήσεις δίνοντας το χέρι σου. Έτσι θα περάσεις το μήνυμα ότι είσαι εκεί να παίξεις το παιχνίδι επί ίσοις όροις. Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις να φανεί ότι τρέμει το φυλλοκάρδι σου. Είναι στο χέρι σου να τους πείσεις ότι χρειάζονται εσένα και τις ικανότητές σου στη δουλειά. Και τέλος, κανείς δε θα μιλήσει ποτέ καλύτερα για σένα παρά εσύ η ίδια. Να είσαι τέλεια προετοιμασμένη για πιθανές ερωτήσεις που θα γίνουν πάνω στο βιογραφικό σου και την ήδη υπάρχουσα εμπειρία σου ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς άμεσα.

4+1 συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας

Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι. Ακόμα 12 συμβουλές μπορείς να διαβάσεις σε ένα παλιότερο άρθρο μας που δεν παύει να είναι επίκαιρο.

Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, 
Σε φιλώ, 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->