Γιατί πολλοί bloggers παρατούν το blog τους και πως να μην τα παρατήσεις κι εσύ

Διάβασε επίσης

Μόλις γύρισες από τις διακοπές και νιώθεις να σε πνίγουν οι υποχρεώσεις; Μήπως σκέφτεσαι να  παρατήσεις το blogging; Πιστεύεις ότι δεν αξίζει άλλο τον χρόνο και τον κόπο σου; Πριν γίνεις άλλος ένας αποτυχημένος blogger αφιέρωσε λίγα λεπτά για να διαβάσεις αυτά που έχω να σου πω. Ίσως καταφέρω να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη.
Why bloggers quit blogging

  • Χαμηλός αριθμός αναγνωστών
Ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι Bloggers τα παρατούν είναι γιατί δεν έχουν επισκεψιμότητα. Ή μάλλον δεν έχουν την επισκεψιμότητα που περίμεναν όταν ξεκινούσαν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δηλαδή δεν έχουν πετύχει τον αριθμό τον επισκεπτών που θα ήθελαν να έχουν. Πιστεύουν ότι τους διαβάζουν ελάχιστοι άνθρωποι και για αυτό και δεν θεωρούν ότι έχουν πετύχει το στόχο τους. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. 
Είτε γιατί το Blog είναι σχετικά καινούργιο (και όσο να είναι θέλει χρόνο για να γίνει γνωστό), είτε γιατί δεν το έχετε προωθήσει αρκετά, η επισκεψιμότητα μπορεί να αργήσει να αγγίξει τα προβλεπόμενα μεγέθη, μπορεί να πάρει και χρόνια και αυτό είναι φυσιολογικό.
Το σημαντικότερο όμως δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Όσο το blog σου προσελκύει αναγνώστες οι οποίοι πραγματικά το διαβάζουν και αλληλεπιδρούν μαζί σου, τότε είσαι σε καλό δρόμο.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι  να διαβάσεις εδώ μερικές συμβουλές για το πως να προωθήσεις το blog σουΑν ο στόχος σου είναι αυξήσεις τον αριθμό επισκέψεων στο ιστολόγιο σου τότε αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν αρκετά. Ωστόσο, μην βιάζεσαι να δεις αποτελέσματα άμεσα. Θέλει χρόνο. Μου πήρε πάνω από 3 χρόνια να δω γύρω στα 700 views την ημέρα στο blog μου, ενώ με το παραμικρό κενό, μπορεί αυτός ο αριθμός να ξαναπέσει.

Why bloggers quit blogging
  • Δεν σε εκφράζει η θεματολογία του Blog σου
Είναι ένα λάθος που πολλοί το έχουν κάνει. Να ξεκινήσουν ένα blog αφιερωμένο σε μια θεματολογία που φαινομενικά τους αρέσει αλλά που τελικά δεν τους εκφράζει απόλυτα. Αν δεν έχεις διαβάσει το άρθρο της Δέσποινας, "Πως να βρεις τη θεματολογία του blog σου σε 3 απλά βήματα", ίσως ήρθε η ώρα να του ρίξεις μια ματιά.

  • Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μπαίνουν στην αρένα του Blogging διεκδικώντας λίγη από τη "δοξα" που νομίζουν ότι ακολουθεί. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς θα τα παρατήσουν γρήγορα, ενώ κάποιοι απλά δεν έχουν αυτό που χρειάζεται. Η μαγική λέξη είναι το "πάθος". Ναι πολλοί δεν έχουν το πάθος που χρειάζεται για να μιλήσουν για ότι αγαπούν. Για αυτό άλλωστε είναι σημαντικό να επιλέξεις την σωστή θεματολογία, γιατί θα την στηρίζει το πάθος και η αγάπη σου.

Επιπλέον, ο υγιής ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Μπορείς ωστόσο να μάθεις πολλά πράγματα από τον ανταγωνισμό. Στο άρθρο μου "Παραμονεύοντας τον ανταγωνισμό" αναλύω όλα εκείνα τα σημεία που μπορούν να βοηθήσουν και το δικό σου blog.



  • Σου λείπει η έμπνευση
Κάθε Blogger που σέβεται τον εαυτό του έχει βρεθεί κάποια στιγμή στην δύσκολη αυτή θέση. Άλλωστε δεν θέλεις να κάνεις κάτι που έχει ξαναγίνει, ούτε να πεις κάτι που έχει ξανειπωθεί ενώ μπορεί απλά αντιμετωπίζεις το μεγάλο κενό έμπνευσης. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και δεν δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου. Στο βίντεο αυτό σου δίνω συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την έλλειψη έμπνευσης.



  • Δεν ξέρεις πως να επιστρέψεις
Είτε έκανες μια μεγάλη παύση λόγω διακοπών, είτε έχεις παραμελήσει το ιστολόγιο σου πάρα πολύ καιρό και δεν ξέρεις πως να επιστρέψεις πίσω στους ρυθμούς σου. Μην ανησυχείς γιατί ίσως αυτή να είναι η τυχερή σου μέρα. Η Δέσποινα, η αρχισυντάκτρια του edityourlifemag, έχει ετοιμάσει το απόλυτο challenge για όλες μας. 

Why bloggers quit blogging

Οργάνωσε το blog σου για τη νέα σεζόν σε 5 μέρες με αυτό το ΔΩΡΕΑΝ blogging challenge από το edityourlifemag. Κάνε την εγγραφή σου τώρα .

Why bloggers quit blogging



Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->