5 τροφές που θα σε σώσουν τις ημέρες των γιορτών

Διάβασε επίσης

Με το άκουσμα της λέξης "Χριστούγεννα" και "γιορτές" τέσσερα πράγματα έρχονται στο μυαλό μου. Αγάπη, λαμπάκια/φωτάκια, δώρα, φαγητό. Κι όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Καμιά φορά το φαγητό προηγείται. Γιατί συνήθως είσαι από τραπέζι σε τραπέζι και από bar με finger food σε καντίνα με βρώμικο (μετά το ξενύχτι) κι από πρωινό ξενοδοχείου σε brunch στο νέο στέκι που έχει το πιο φοβερό μενού για Πρωτοχρονιάτικο brunch. Και σε τόσα μα τόσα οικογενειακά τραπέζια. Πόσα να αντέξει το έρμο το στομάχι; Και πόση εγκράτεια να δείξεις κι εσύ που όλο λες "Θα φάω σαλάτα με κάτι ψητό" και τελικά τρως όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό; Και πάντα μένει χώρος και για ένα ή και περισσότερα γλυκάκια.




Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Να σου αποκαλύψουμε τις 5 τροφές που καταπολεμούν τη βαρυστομαχιά, που σε βοηθούν να χωνέψεις, που σε κάνουν να νιώθεις λιγότερο βαριά ώστε να συνεχίσεις το πρόγραμμά σου... στο επόμενο τραπέζι. Και το βασικότερο όμως: οι τροφές αυτές είναι απολύτως υγιεινές. Μπορεί το μυαλό σου να πηγαίνει απευθείας σε αναψυκτικά με ανθρακικό, όμως όχι. Εδώ θα δεις αυτά που μπορείς να καταναλώσεις χωρίς να πάρεις επιπλέον θερμίδες και χωρίς να έχεις άγχος για το πόσο υγιεινά είναι.

1. Ζεστό ρόφημα μέντας ή χαμομήλι. Η μέντα είναι θαυματουργή, καθώς χάρη στη μενθόλη, χαλαρώνει τους μυς του πεπτικού συστήματος κι έτσι βοηθά στην καλή χώνεψη. Το ρόφημα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό, για τον ίδιο λόγο.

2. Τζίντζερ. Πολύ συχνά το βρίσκεις μέσα στο φαγητό και ειδικά στις σαλάτες. Υπάρχει μία φήμη ότι αυτό συμβαίνει για την καλύτερη χώνεψη. Βέβαια δε νομίζω να χρειάζεσαι ιδιαίτερη βοήθεια για να χωνέψεις μία σαλάτα. Ωστόσο το τζίντζερ μόνο καλό μπορεί να κάνει. Μάλιστα μία σπιτική συνταγή προτείνει να αναμείξεις μία κουταλιά τριμμένο τζίντζερ με χυμό λάιμ και μία κουταλιά μέλι σε ζεστό νερό και να το πιεις μετά από ένα βαρύ γεύμα. Δεν το έχω δοκιμάσει, όμως η συνταγή υπόσχεται ότι θα σε κάνει να πετάς!

3. Μελισσόχορτο. Αυτό είναι δοκιμασμένο, ελεγμένο και προτείνεται. Απλά βράζεις λίγο νερό αφήνεις το μελισσόχορτο μέσα στο νερό, το σουρώνεις και το πίνεις. Δεν ξέρω ποια είναι η ακριβής επίδρασή του, όμως κάνει πολύ καλή δουλειά. Ανακουφίζει από τους πόνους, και κυρίως από το αίσθημα δυσφορίας που μπορεί να νιώθεις.


4. Λεμόνι. Το νερό με το λεμόνι εκτός από αποτοξινωτικό είναι και αποτελεσματικό με το φούσκωμα. Αυτό φυσικά οφείλεται στις ιδιότητες του λεμονιού που καταπολεμά τα συμπτώματα παθήσεων του στομάχου και του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον εντάσσοντάς το στις καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες θα δεις το αίσθημα βαρυστομαχιάς να απομακρύνεται και να γίνεται όλο και πιο σπάνιο, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες. Κι όλοι γνωρίζουμε ότι το στρες είναι Νο 1 παράγοντας για τα προβλήματα του πεπτικού.

5. Νερό. Το νερό παίζει παντού και πάντα. Κυρίως συμβάλλει στο "ξεπρήξιμο", αυτό το "ξεφούσκωμα" ανεξάρτητα από τα αίτιά του. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτική. Απέφυγε να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μπορείς όμως (και επιβάλλεται) να το καταναλώνεις καθ' ολη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι θα δεις το πρήξιμο να πηγαίνει περίπατο.

Αυτό ήταν και το τελευταία άρθρο για το 2018. Σου ευχόμαστε να περάσεις πολύ όμορφα τις γιορτές, με τους αγαπημένους σου κοντά σου, να ξεκουραστείς, να ξεφαντώσεις, να γεμίσεις μπαταρίες, να γεμίσεις εικόνες και να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου ανανεωμένη! Σε ευχαριστούμε που ήσουν μαζί μας μία ακόμα χρονιά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέα άρθρα σε 2 εβδομάδες περίπου. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->