5 πράγματα που έμαθα σαν wellness blogger

Διάβασε επίσης

Δεν είμαι ούτε personal trainer, ούτε καμία instructor ούτε διατροφολόγος, ούτε life coacher ούτε καμία fitness guru. Τίποτα από όλα αυτά. Απλά μου αρέσει πολύ η γυμναστική (ή άθληση, όπως θέλεις πες το), μου αρέσει ο υγιεινός τρόπος ζωής και μου αρέσει να πειραματίζομαι με ότι καινούριο προκειμένου να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου και να την κάνω λίγο πιο... χαρούμενη! Ξεκίνησα να γράφω για θέματα wellness εδώ, στο Edit your life magazine. Προηγουμένως ήμουν (και ακόμα είμαι) beauty blogger. Το ταξίδι του wellness blogging μετράει ήδη 4 γεμάτα χρόνια και νομίζω έχω αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες από όσες δεν κατάφερα όλα τα χρόνια που bloggαρω. Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβεις!




1. Έμαθα να μην τα παρατάω. Στο γυμναστήριο δεν βλέπεις αποτελέσματα από την πρώτη μέρα. Ούτε στο blogging. Ούτε στη δίαιτα. Ούτε καν όταν ακολουθείς τακτικές που υπόσχονται να αλλάξουν κάτι στο λεπτό. Όλα θέλουν χρόνο κι αυτό το έμαθα καλά. Απλά έρχεται ένα πρωινό που βλέπεις το αποτέλεσμα σαν φυσικό επακόλουθο. Σαν να έχει έρθει μόνο του. Δεν ξεχνάς τη σκληρή δουλειά, εσύ την έκανες, πώς να το ξεχάσεις; Αλλά σου φαίνεται κάτι δευτερεύον μπροστά στον στόχο που έχεις πετύχει!

2. Έχω δοκιμάσει πολλά, πολλά όμως, νέα trends. "Πρώτα ζούμε, μετά γράφουμε" έγινε το αγαπημένο μου motto όσον αφορά το wellness blogging. Θες νέα trends προπόνησης; Το'χουμε! Θες νέα διατροφικά trends; Το'χουμε! Θες τιπς και τακτικές που βοηθούν στην βελτίωση ποιότητας ζωής; Κι αυτό το'χουμε! Δοκιμάζω, πειραματίζομαι και κρατάω ό,τι με εκφράζει κι ό,τι λειτουργεί σε εμένα. Και το μοιράζομαι. Και πού ξέρεις; Πολύ πιθανόν να λειτουργεί και σε εσένα!


3. Έμαθα τι σημαίνει πειθαρχία. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν και τελείως άγνωστη λέξη για μένα. Όμως έπρεπε να γίνει τρόπος ζωής για να καταφέρω να τα προλάβω όλα. Έβαλα πρόγραμμα στην καθημερινότητά μου το οποίο προσπαθώ να ακολουθώ πιστά κι αυτό με βοηθάει στο να αξιοποιήσω και το λεπτό της ημέρας. Όλοι έχουμε πολλές υποχρεώσεις, ο καθένας τις δικές του και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Το να έχεις πειθαρχία και πρόγραμμα μόνο καλό μπορεί να κάνει! Αρκεί να μην φτάσει στα όρια του ψυχαναγκασμού. Επόμενο βήμα είναι να μάθω να είμαι ευέλικτη, γιατί συμβαίνουν και απρόοπτα που μπορεί να σε πελαγώσουν!

4. Άρχισα να ψάχνω περισσότερο τα θέματα wellbeing. Είτε αφορά τη γυμναστική είτε τη διατροφή άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω. Είναι καλό να τρως λαχανικά, όλοι το ξέρουμε, ποιο είναι το κατάλληλο όμως για κάθε λειτουργία του οργανισμού; Τέτοια θέματα, παρά το ότι έτρωγα ανέκαθεν πολλά λαχανικά, ήταν λίγο άγνωστα για μένα. Ψάχνοντας βρήκα ότι έχουν γίνει άπειρες έρευνες γύρω από αυτά τα θέματα, οπότε η διατροφή μου έγινε πιο συνειδητή. Ξέρω τι τρώω και γιατί το τρώω. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα θέματα. Η αναζήτηση φυσικά ποτέ δεν τελειώνει και όλο και νέες έρευνες βγαίνουν στο φως και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε!

5. Έμαθα ότι δεν υπάρχει χρυσή συνταγή, χάπι ευτυχίας, δίαιτα θαυματουργή, προπόνηση ιδανική για όλους. Τίποτα δεν είναι ίδιο για όλους. Ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες, τις δικές του ιδιαιτερότητες, τις δικές του προτιμήσεις, τον δικό του ρυθμό. Ποιος είπε ότι μία δίαιτα κάνει για όλους; Ακόμα και τα γλυκά δεν επιβαρύνουν το ίδιο τον καθένα. Ούτε ένα πρόγραμμα προπόνησης είναι κατάλληλο για όλους. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για μια καλύτερη ζωή. Είναι συνδυασμός πολλών μικρών πραγμάτων, που καμιά φορά μπορεί να μοιάζουν ασήμαντα ενώ δεν είναι, διαφορετικά για τον καθένα, που όμως όταν τα βρει μπορούν να του αλλάξουν τη ζωή! Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς!

Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από όσα με έμαθε το wellness blogging. Είναι πολλά ακόμα μικρά πράγματα που όμως όταν τα βλέπεις συνολικά μοιάζουν μεγάλα και είναι και αυτά που κάνουν τη διαφορά. Όπως και η προσπάθεια που κάνεις καθημερινά για καθετί στη ζωή σου!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->