5 blogging τάσεις που επιβάλλεται να υιοθετήσεις

Διάβασε επίσης

Η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά για τους περισσότερους, με αποφάσεις και αλλαγές. 

Όμως αν σε κάτι παραμένω σταθερή αυτό είναι οι συμβουλές blogging στο Edityourlife. Και φυσικά δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω τη νέα χρονιά χωρίς να μιλήσω για τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο blogging .

 Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να λάβεις υπ' όψη σου για να κάνεις το blog σου καλύτερο.


top blogging trends 2019



1. Δημιούργησε δυνατό περιεχόμενο. Και με την έννοια δυνατό εννοώ περιεχόμενο το οποίο βοηθά τους αναγνώστες σου. Πλέον είναι απαραίτητο όχι απλά να γράφεις κάτι έτσι για να το γράψεις, αλλά για να μεταφέρεις γνώση. Ο άλλος για να σε διαβάσει πρέπει κάτι να έχεις να του προσφέρεις. Αλλιώς θα τον χάσεις.

2. Δημιούργησε δυνατές φιλίες. Αυτό που έχει τελικά σημασία είναι οι σχέσεις. Και αν αυτές έχουν περάσει σε ψηφιακό πεδίο τότε θα πρέπει να μάθουμε να κάνουμε καλύτερες και πιο δυνατές διαδικτυακές φιλίες. 

Οι σταθερές σχέσεις αλληλοϋποστήριξης σε βοηθούν όχι μόνο να δημιουργήσεις backlinks αλλά να ανταλλάξεις απόψεις, να μοιραστείς περιεχόμενο που αξίζει να το διαβάσει περισσότερος κόσμος και ταυτόχρονα να μοιραστούν το δικό σου περιεχόμενο οι δικοί σου φίλοι για να το διαβάσουν περισσότεροι.


top blogging trends 2019

3. Networking. Η δικτύωση είναι το άλφα και το ωμέγα. Και καλώς ή κακώς βοηθά πολύ στην προώθηση του blog σου. Αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι με ποιους πρέπει να συναναστραφείς. Επιδίωξε να συνδεθείς με τους καλύτερους του είδους.

 Ανάλογα με την θεματολογία σου και το που στοχεύεις, προσπάθησε να βρεις τους καλύτερους bloggers. 

Προσοχή! οι καλύτεροι δεν είναι πάντα οι πιο δημοφιλείς. 

Βρες τους blogger εκείνους που έχουν σχέση με την δική σου θεματολογία και ταιριάζουν με την αισθητική σου. Μην φοβηθείς να μοιραστείς τα άρθρα τους και φυσικά μην διστάσεις να σχολιάσεις σε αυτούς.

4. Δημιούργησε video. Ζούμε σε Audio Visual εποχή και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανάγκη των αναγνωστών για περισσότερο και καλύτερο περιεχόμενο. 

Άλλη το ρίχνουν στα podcast που δυστυχώς δεν βλέπω ακόμα να έχουν ιδιαίτερη ανταπόκριση στην Ελλάδα. 

Αντιθέτως το Youtube και γενικά τα video, ακόμα και σε πλατφόρμες όπως το Instagram χαίρουν ιδιαίτερης αποδοχής και είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

5. Απλό αλλά αυθεντικό περιεχόμενο. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλές φανφάρες. Οι αναγνώστες συνήθως θέλουν απλά πράγματα. Και στο θέμα. 

Αν είσαι από αυτούς που ακόμα έχεις εφαρμογές με μουσική στο blog σου και ένα σωρό άλλα widgets, ήρθε η ώρα να τα αφαιρέσεις όλα. Τώρα. 

Εκτός του ότι σου βαραίνουν το blog και το κάνουν πιο αργό και από τον καρβουνιάρη, δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ενόχληση στους αναγνώστες σου. Αντιθέτως, προτίμησε ένα απλό design και επικεντρώσου στο περιεχόμενο του Blog σου το οποίο φρόντισε να είναι αυθεντικό. όχι άλλες κόπιες.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν αυτό που έχω να πω είναι ότι η νέα χρονιά μας έχει μπει δυναμικά και εξίσου δυναμικές πρέπει να είναι οι αποφάσεις μας για το blog μας. 

Μένουμε στο αυθεντικό περιεχόμενο το οποίο προσφέρει βοήθεια στον αναγνώστη και δημιουργούμε συμμαχίες με άλλους bloggers. 

Συναναστρεφόμαστε τους καλύτερους bloggers στην θεματολογία μας, σχολιάζοντας στα blogs τους και προωθώντας τα άρθρα τους.

 Αν μπορούμε δημιουργούμε βίντεο για να υποστηρίξουμε το περιεχόμενο του blog μας και μένουμε σε απλό design και αυθεντικό περιεχόμενο.



Διάβασε επίσης:


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.


2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πάρα πολύ χρήσιμο άρθρο, ευχαριστούμε! Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό το 3ο βήμα! Το περιεχόμενο εννοείτε πως πρέπει να υπάρχει 🤩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βρίσκετε σύμφωνη σε όλα! Το περιεχόμενο μετράει αν θες να συνεχίσεις να υπάρχεις και το 3ο tip από τα σημαντικότερα στο ελληνικό blogging!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->