5+1 τρόποι να νικήσεις την τεμπελιά και να γίνεις ξανά παραγωγική

Διάβασε επίσης


Πολύ συχνά βρίσκουμε τον εαυτό μας να μη θέλει να κάνει τίποτα πέρα του να αραδιαστούμε στον καναπέ και να δούμε την 658742 επανάληψη της ίδιας σειράς. Και είναι φυσιολογικό. 

Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να είμαι παραγωγικοί κάθε μέρα.

 Η τεμπελιά μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας χτυπήσει την πόρτα και εμείς ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα την υποδεχτούμε στη ζωή μας. Ωστόσο, κάποιες φορές η τεμπελιά εκμεταλλεύεται τη φιλοξενία μας και ουσιαστικά δεν μας προσφέρει τίποτα πέρα από την έλλειψη επιθυμίας να κάνουμε το οτιδήποτε - #uselesspotato.

Το θέμα τώρα είναι πώς μπορούμε να βγούμε από αυτόν τον κύκλο τεμπελιάς και αντιπαραγωγικότητας (εάν υπάρχει τέτοια λέξη). Μπορεί να ακούγεται δύσκολο και αυτή τη στιγμή να σκέφτεσαι: ας το διαβάσω, όμως δεν νομίζω να κάνω κάτι από όλα αυτά, γιατί προτιμώ να περάσω άλλη μια ώρα κάνοντας scroll στο Instagram. Εμπιστεύσου με. Μπορεί όντως να ακούγεται δύσκολο να σηκώσεις τον πισινό σου από τον καναπέ να αναλάβεις δράση, όμως μόλις ξεκινήσεις, δεν θα σε σταματάει τίποτα!


τρόποι να νικήσεις την τεμπελιά και να γίνεις ξανά παραγωγική



ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το προηγούμενό μου άρθρο, θα σε παροτρύνω να αναβάλεις κάποια πράγματα που έχεις προγραμματίσει. Ο λόγος είναι απλούστατος: αν δεν κάνεις κάτι με τη δέουσα προσοχή και κυρίως χωρίς θέληση, όχι μόνο δεν θα το κάνεις σωστά αλλά και θα σου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που θα χρειαζόταν εάν ήσουν στα high σου. Άστο. Δεν πειράζει. Αντί για αυτό, ασχολήσου με κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω βήματα, που μάλιστα μπορεί να σε ανεβάσει!

ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΠΙΤΖΑΜΕΣ. Οι πιτζάμες είναι ένα ισοδύναμο τεμπελιάς και νύστας. Βγάλε τις πιτζάμες σου και συνέχισε τη μέρα σου σωστά. Είναι το ευκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Δεν χρειάζεται να φορέσεις ρούχα σαν αυτά που θα φόραγες για να πας στη δουλειά. 

Μια φόρμα και μια μέση μπλούζα αρκούν. Α, και μην ξεχάσεις να βάλεις σουτιέν ή τουλάχιστον ένα μπουστάκι! Δεν ξέρω για εσένα, όμως με κάποιο μαγικό τρόπο αυτό με ξυπνάει και μου θυμίζει πως τα πράγματα σοβάρεψαν. Και αρχίζω να δουλεύω. Just like that.

ΚΑΝΕ ΜΙΚΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Εφόσον δεν είσαι σε mood να ολοκληρώσεις κάποια απαιτητική δουλειά, ξεκίνα με κάτι μικρό, απλό και εύκολο, για παράδειγμα στρώσε το κρεβάτι σου, ή καθάρισε τα τζάμια μπας και μπει λίγο φως μέσα στο σπίτι, πέταξε τα σκουπίδια και πότισε τα φυτά σου. Αφότου ολοκληρώσεις αρκετές τέτοιες δουλίτσες γρήγορα, θα έχεις μπει σε ένα mood παραγωγικότητας, που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις τη μέρα σου νιώθοντας ανανεωμένη! επίσης, καθαρό σπίτι σημαίνει καθαρό μυαλό, οπότε δεν έχεις κάτι να χάσεις από το να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο σπίτι σου!

SELF CARE. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να φροντίσεις τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή είναι νομίζω κάτι παραπάνω από εμφανής. Δεδομένου ότι αυτή η τεμπελιά και η έλλειψη κινήτρου προέρχεται από το γεγονός ότι έχεις κουραστεί πνευματικά, οφείλεις να δώσεις προσοχή στον εαυτό σου. Δυστυχώς, αυτό στο μυαλό μας φαντάζει πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τουλάχιστον 2 ώρες στο Netflix, οπότε συνήθως επιλέγουμε την εύκολη λύση. Αν θες πραγματικά να ξυπνήσεις, μπορείς να φας κάτι υγιεινό, να ενυδατωθείς ή να κάνεις γυμναστική!

 Φυσικά, εάν ήδη τα κάνεις αυτά ή πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν είναι για εσένα, βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει και χόρεψε, μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό, φτιάξε τα νύχια σου, κάνε μια μάσκα προσώπου, δες μια ταινία με τον Ryan Gosling ή διάβασε ένα βιβλίο! Ειλικρινά μόλις έγραψα αυτήν την πρόταση μου έχει έρθει μια τεράστια επιθυμία να ανοίξω το ράδιο και να συνεχίσω να γράφω τραγουδώντας 😉

ΒΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο δυνατό κίνητρο από το να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά τους στόχους της χρονιάς (ή του μήνα ή της εβδομάδας). Ξαναδές, λοιπόν, τους στόχους που είχες θέσει στην αρχή της χρονιάς και που μάλλον έχεις ξεχάσει.

 Θυμήσου τότε που ήσουν έτοιμη για όλα και είχες κάνει σχέδια ώστε η νέα χρονιά να είναι η καλύτερή σου. Κάνε τον εαυτό σου που πριν από 4 μήνες έγραφε αυτούς τους στόχους σε ένα φύλλο χαρτί περήφανο και σήκωσε τα μανίκια σου!

ΕΠΑΘΛΟ. Ίσως το έχω ξαναπεί αυτό, όμως το ότι μεγαλώσαμε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει βγει από το μυαλό μας η νοοτροπία «κάνε τη δουλειά και θα πάρεις δώρο», όπως μας υποσχόταν η μητέρα μας όταν είμασταν μικρούλια. 

Υποσχέσου στον εαυτό σου ένα μικρό έπαθλο, όπως λίγη ώρα στο Pinterest ή ακόμα και ένα κομμάτι από εκείνο το brownie που έφτιαξες τις προάλλες και σου άρεσε πολύ. Απλά, καθημερινά έπαθλα - #treatyourself.

τρόποι να νικήσεις την τεμπελιά και να γίνεις ξανά παραγωγική


Το να είσαι τεμπέλα για μια μέρα δεν θα καταστρέψει τη ζωή σου! Ίσα ίσα, είναι ένα σημάδι ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκουραστείς και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Όταν, όμως, η τεμπελιά έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πρέπει πια να σταματήσει, θυμήσου τα παραπάνω tips!


Ιωάννα από το blog Athenian girl out and about 

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πωπω πραγματικά ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να διαβάσω αυτή τη στιγμή, καθώς χρειαζόμουν ένα boost για να ξεκινήσω τη μέρα μου! THANKS <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->