SEO για bloggers στην εποχή του Covid 19 - Πώς θα διεξαχθεί το δωρεάν online σεμινάριο

Διάβασε επίσης

Όπως θα είδες και στο πρόσφατο άρθρο  Πώς να παραμείνεις αισιόδοξη ενώ νιώθεις τα πάντα γύρω σου να γκρεμίζονται μιλάω αρκετά για την ανάγκη να παραμείνουμε δημιουργικοί, έτσι νιώθω εγώ τουλάχιστον.

Γι'αυτό και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο SEO για bloggers από τη θεωρία στην πράξη.Όχι μόνο για να νιώθω δημιουργική εγώ, αλλά για να νιώθουμε δημιουργικοί μαζί για όσο διαρκεί όλο αυτό που έχει αλλάξει τόσο πολύ την καθημερινότητά μας.





Αν θέλεις τώρα που μένουμε σπίτι να μάθεις τις βασικές αρχές του SEO και αν τις γνωρίζεις ήδη να τις εφαρμόσεις στο blog σου, τότε κάνε την εγγραφή σου εδώ μέχρι τις 9 Απριλίου .




SEO δωρεάν online course


Αν έχεις κάποια από τις παρακάτω απορίες συνέχισε να διαβάζεις

  • Ποιος είναι ο σκοπός του σεμιναρίου SEO αφού υπάρχει ήδη το δωρεάν e-book SEO για bloggers;
  • Γιατί αποφάσισα να το διοργανώσω δωρεάν; Μήπως υπάρχει κάποια παγίδα σε αυτό;
  • Θα υπάρξουν κι άλλα δωρεάν σεμινάρια για bloggers στο μέλλον;
  • Τι θα συμβεί αν χάσω την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο σεμινάριο;


Ποιος είναι ο σκοπός του δωρεάν σεμιναρίου για bloggers;


Γιατί όμως να το κάνω αυτό; Γιατί να αφιερώσω όλο αυτό το χρόνο, την ενέργεια και τη γνώση που απαιτείται για τη διοργάνωση ενός δωρεάν σεμιναρίου;

Μια εξήγηση θα ήταν για να αυξήσω τη mailing list μου. Δεν θα ήταν όμως και πολύ λογικό από την πλευρά μου, μιας και ήδη έχω δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δυνατό lead magnet που τροφοδοτεί συνεχώς το newsletter του Edit Your Life Magazine με νέους συνδρομητές και αυτό είναι το δωρεάν e-book SEO για bloggers 2020. 

Μια άλλη πιθανή εξήγηση θα ήταν επειδή μένουμε σπίτι και δεν έχω τι να κάνω. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει, αλλά και πάλι είναι λάθος. Θα μπορούσα να ασχοληθώ με το SEO του blog που διαβάζεις αυτή τη στιγμή, να δημιουργήσω νέο περιεχόμενο (νέες αναρτήσεις) και να εκμεταλλευτώ αυτό το χρόνο προς όφελός μου και όχι για να βοηθήσω άλλα blogs. Βλέπεις όμως, ποτέ δεν είδα το blogging ανταγωνιστικά.


Από το 2014, μέσα από άρθρα που αρχικά δημοσίευα στο προσωπικό μου blog, παρουσιάζω tutorials και συμβουλές για να βοηθήσω κάθε blogger να γίνει καλύτερη σε αυτό που κάνει, να κόψει δρόμο και να κερδίσει χρόνο. Μετά από λίγο καιρό το να φανώ χρήσιμη σε άλλες bloggers έγινε κάτι σαν αποστολή για μένα γι'αυτό και δημιούργησα το Edit Your Life Magazine ,όπου μαζί με τη συντακτική ομάδα μοιραζόμαστε τρόπους για να φτιάξεις το blog και τη ζωή που ονειρεύεσαι. Για τον ίδιο σκοπό το 2018 δημιουργήσαμε και τις Greek Women Bloggers , το μεγαλύτερο δίκτυο bloggers αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για να γνωριστούμε και να έρθουμε σε επαφή οι γυναίκες bloggers μεταξύ μας.


Καταλάβαινα σταδιακά πως αυτή η αποστολή ήρθε η ώρα να γίνει η κύρια δουλειά μου, αφού έτσι κι αλλιώς με αυτό ασχολούμουν συνεχώς στον ελεύθερο χρόνο μου, με αποτέλεσμα να μην έχω εν τέλει ελεύθερο χρόνο! Αφού θήτευσα τα δύο τελευταία χρόνια στο digital marketing με κύριο αντικείμενο το content marketing και τη διενέργεια πολύ απαιτητικών marketing campaigns για 200 και πλέον μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι και οικογενειακές επιχειρήσεις χειροποίητων ειδών, αποφάσισα να ασχοληθώ με το blogging coaching επαγγελματικά, εξάλλου το blogging είναι ένα είδος content marketing και μάλιστα πολύ αποτελεσματικό.

Έτσι αφού ολοκλήρωσα ό,τι εκκρεμότητες και καμπάνιες είχα αναλάβει να διενεργήσω για λογαριασμό των πελατών μου ως marketer, αποφάσισα να κάνω "στροφή" στην καριέρα μου. Πήρα την απόφαση αυτή το Δεκέμβριο που μας πέρασε και ολοκλήρωσα τις εκκρεμότητές περίπου ενάμισι μήνα μετά.



 Κι επειδή είμαι ακόμα στην αρχή και οι bloggers που coachάρω one on one, αν και βλέπουν θεαματικά αποτελέσματα είναι λίγοι, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ αυτό το χρόνο που έχουμε όλοι καθώς μένουμε περισσότερο σπίτι ώστε να βοηθήσω εσένα να γίνεις καλύτερη blogger με αυτό το σεμινάριο ενώ εσύ με τη σειρά σου θα με βοηθήσεις να γίνω καλύτερη blogging coach. Οπότε αυτός είναι ο λόγος που το οργάνωσα όλο αυτό . Δε θέλω κάτι άλλο από σένα, μόνο το χρόνο σου για να κάνεις τις "ασκήσεις",  να με ενημερώνεις για το αποτέλεσμα και να με ρωτάς ό,τι σε απασχολεί γύρω από την "ύλη" των μαθημάτων. Με λίγα λόγια, δε σου κάνω χάρη που κάνω αυτό το σεμινάριο δωρεάν, εσύ θα μου κάνεις μεγαλύτερη χάρη αν συμμετέχεις ενεργά ώστε κι εσύ να επωφεληθείς στο μέγιστο από αυτό και εγώ να βελτιώσω τις μεθόδους , τις στρατηγικές και τις τακτικές που ακολουθώ ως blogging coach .



Υπάρχει όμως ένας ακόμα λόγος που αποφάσισα να διοργανώσω αυτό το σεμινάριο τώρα, εκτός από τα παραπάνω : να σου δώσω κίνητρο να ασχολείσαι κάθε μέρα από λίγο με κάτι άλλο εκτός από την πανδημία και τα όσα αυτή συνεπάγεται.


Ξέρω ότι μπορεί να μην είναι η ιδανική ευκαιρία αλλά δεν παύει να είναι ευκαιρία:
  • ευκαιρία να εστιάσεις την προσοχή σου κάπου αλλού και όχι στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, είτε μένεις σπίτι είτε εργάζεσαι ακόμα,
  • ευκαιρία να νιώθεις δημιουργική και να κάνεις κάτι για το οποίο θα είσαι ευγνώμων στον εαυτό σου την επόμενη μέρα, 
  • ευκαιρία να μάθεις και να εφαρμόσεις νέες γνώσεις, 
  •  ευκαιρία να βρεις τη διάθεση και την έμπνευση, ακόμα κι αν δεν την έχεις, για να δουλέψεις πάνω στο blog σου για να εκτοξεύσεις την επισκεψιμότητά του, ή ακόμα και
  • ευκαιρία να δημιουργήσεις τώρα, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, το blog που ονειρεύεσαι εδώ και καιρό αλλά ποτέ δεν είχες χρόνο και πάντα το ανέβαλλες, και μάλιστα να το δημιουργήσεις πάνω σε σωστές βάσεις και όχι βαδίζοντας στα τυφλά




Θα υπάρξουν κι άλλα δωρεάν σεμινάρια για bloggers στο μέλλον;


Ποια είναι η παγίδα εδώ; Μήπως όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα σταματήσω να γράφω άρθρα για το πώς να βελτιωθείς στο blogging ή ότι δε θα γίνουν άλλα δωρεάν σεμινάρια στο μέλλον επειδή εγώ θέλω να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις μου επαγγελματικά; 

Εντελώς το αντίθετο θα έλεγα, όχι μόνο δε θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν κιόλας, μιας και πλέον έχω περισσότερο χρόνο ελεύθερο, όχι τόσο επειδή μένουμε σπίτι (καθώς και πριν, ως marketer, από το σπίτι δούλευα) αλλά επειδή θα αφοσιωθώ αποκλειστικά πλέον σε αυτό. Οπότε μην ανησυχείς, το να με βοηθήσεις με το feedback σου σε αυτό το σεμινάριο να εξελιχθώ ως coach δε θα σου στερήσει μελλοντική γνώση, ούτε μελλοντική πρόσβαση σε δωρεάν σεμινάρια για bloggers. Εξάλλου, αφενός δε χρειάζονται όλοι οι bloggers τις υπηρεσίες ενός coach κι αφετέρου η αποστολή μου εξακολουθεί να είναι να φανώ χρήσιμη σε άλλες bloggers, αυτό δεν αλλάζει είτε με έχουν επιλέξει ως coach είτε όχι.

Πώς θα διεξαχθεί το σεμινάριο SEO για bloggers από τη θεωρία στην πράξη

 Το σεμινάριο αυτό δεν είναι κάτι που είχα οργανώσει από πριν και αποφάσισα να το λανσάρω τώρα. Θα φτιάχνεται βήμα βήμα με βάση τις ανάγκες των περισσότερων συμμετεχόντων. Η πρόθεσή μου είναι να μπορεί να καλύψει ανάγκες τόσο αρχάριων όσο και προχωρημένων. Εννοείται ότι τα πρώτα μαθήματα είναι ήδη έτοιμα αλλά όσο θα μπαίνουμε σε πιο "βαθιά νερά" θα λαμβάνεται υπόψιν η πρόοδος και το επίπεδο του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών στη διαμόρφωση της ύλης. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να παραμείνω υγιής τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου ώστε να μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω.

Κάθε Παρασκευή λοιπόν, εκτός απροόπτου, και ξεκινώντας από τις 10 Απριλίου θα λαμβάνεις ένα μάθημα στο e-mail σου. Το μάθημα θα περιλαμβάνει θεωρία και ασκήσεις για το σπίτι φυσικά! Οι απαντήσεις σου σε αυτές τις ασκήσεις, όπως και οι τυχόν απορίες θα διαμορφώνουν την πορεία των επόμενων μαθημάτων.

Όπως ανέφερα παραπάνω πριν λίγο καιρό έγραψα τον ανανεωμένο οδηγό SEO για bloggers που διανέμεται δωρεάν με σκοπό να σε βοηθήσω να ανέβεις στην πρώτη σελίδα και -γιατί όχι- στην πρώτη θέση των αποτελεσμάτων της Google, από σένα εξαρτάται (ω, ναι, δεν εξαρτάται από τον αλγόριθμο αλλά από σένα). Δεν αρκεί όμως να διαβάσεις τον οδηγό για να γίνει αυτό. Πρέπει να κατανοήσεις και να αφομοιώσεις τις αρχές του SEO που περιγράφονται στον οδηγό και να τις εφαρμόσεις για να δεις πώς λειτουργεί το SEO στην πράξη! Επομένως λέγοντας ασκήσεις δεν εννοώ ότι θα γράφουμε διαγώνισμα κάθε βδομάδα, αλλά δουλειά που θα χρειαστεί να κάνεις στο blog σου, δουλειά που θα σε βοηθήσει να ανέβεις ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Το αν θα φτάσεις στην πρώτη σελίδα και στην πρώτη θέση της Google εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνεις.
Γιατί αυτό ακριβώς θα κάνουμε σε αυτό το σεμινάριο θα πάμε το SEO από τη θεωρία στην πράξη.
Κάνε την εγγραφή σου εδώ


Aν θέλεις να δεσμευτείς ΕΣΥ προσωπικά ότι θα ξεκινήσεις αυτά τα μαθήματα (αυτό είναι κάτι που πολλές φορές μας βοηθάει να μην τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία) μπορείς να μοιραστείς την παρακάτω εικόνα στα instagram stories σου και να μας κάνεις tag @edityourlifemag  Αν δεν έχεις instagram παρακάτω θα βρεις και κώδικα για να τοποθετήσεις το μπανεράκι στο blog σου και να σου θυμίζει να συνεχίζεις το σεμινάριο.


SEO για bloggers

Αν θέλεις να τοποθετήσεις το μπάνερ στο μπλογκ σου  αντέγραψε τον κώδικα από το παραπάνω κουτάκι.

Αν πάλι πιστεύεις ότι κάποιος/α φίλος/η σου θα ήθελε να ξεκινήσει αυτό το δωρεάν σεμινάριο μπορείς να μοιραστείς αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας τα κουμπάκια παρακάτω!
Θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό, και θα βοηθήσεις και κάποιον άλλο να εκμεταλλευτεί δημιουργικά το χρόνο του και να κάνει το blog του καλύτερο !

 Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο μετά τις 9 Απριλίου μπορείς να εγγραφείς εδώ  ώστε να ενημερωθείς για επόμενα σεμινάρια για bloggers. (Plus: αμέσως μόλις εγγραφείς θα μπορείς να κατεβάσεις το  μηνιαίο blog planner που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τις αναρτήσεις σου)


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->