Πώς να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες για το instagram και να πληρώνεσαι γι'αυτές

Διάβασε επίσης

Τα 5 βήματα για να ξεκινήσεις ως επαγγελματίας influencer στο instagram τα είδαμε αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο. Αν δεν το διάβασες μπορείς να ρίξεις μια ματιά ώστε να ξεκινήσεις να κερδίζεις χρήματα στο instagram το 2021.

Σήμερα θα ασχοληθούμε καθαρά με τις φωτογραφίες και το πώς η ποιότητά τους επηρεάζει τις συνεργασίες που κλείνεις με εταιρείες και το αν θα πληρωθείς ή όχι.






Αφού έχεις διαλέξει ένα πολύ συγκεκριμένο niche, όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο, ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις περιεχόμενο γύρω από αυτό. 
Όταν λέμε περιεχόμενο εννοούμε κυρίως φωτογραφίες γύρω από το niche που διάλεξες αφού μιλάμε για instagram όπου οι καλές φωτογραφίες είναι το βασικό κλειδί της επιτυχίας.

Και εδώ θα φανεί αν έχεις τη θέληση που χρειάζεται για να πετύχεις.

ΠΡΕΠΕΙ να βελτιώσεις την ποιότητα των φωτογραφιών σου ώστε να ανεβάσεις πιο γρήγορα τα νούμερά σου αλλά και ταυτόχρονα να πείσεις τις εταιρείες να δουλέψουν μαζί σου αγνοώντας τα χαμηλά σου νούμερα και ποντάροντας στην ποιότητα της δουλειάς σου.

Γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;




Αν έχεις και χαμηλά νούμερα και χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο μην περιμένεις να συνεργαστείς με μεγάλες εταιρείες. Τα νούμερα μια σοβαρή εταιρεία μπορεί να τα αγνοήσει, την ποιότητα ποτέ. Και πρόσεξε, εδώ μιλάμε για μεγάλες εταιρείες, αυτές με τις οποίες ονειρεύεσαι να δουλέψεις όχι με μικρές εταιρείες που ξεκινάνε τώρα στο χώρο και δουλεύουν με όλους. Αν αυτό σου αρκεί δε χρειάζεται να κάνεις καμία προσπάθεια.

Αν θέλεις όμως πέρα από μερικά δωράκια να βγάλεις και χρήματα στο instagram τότε πρέπει να ανεβάσεις πολύ την ποιότητα των φωτογραφιών σου.


Top instagram tip:
Οι περισσότεροι influencers κάνουν το λάθος να μην αλλάζουν τίποτα στον τρόπο που δημιουργούν περιεχόμενο και να περιμένουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Όταν όμως κάνεις τα ίδια πράγματα να περιμένεις κάθε φορά το ίδιο αποτέλεσμα.
Αν θέλεις να δεις καλύτερα αποτελέσματα πόνταρε στις αλλαγές. 




Ανέβα επίπεδο με μερικά απλά κόλπα


Το να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες ακόμα κι αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος είναι στο χέρι σου. 


Όταν είσαι influencer στο instagram οι φωτογραφίες είναι κυριολεκτικά η δουλειά σου. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς αυτό τόσο καλύτερα.

Υπάρχουν μερικά tricks που θα κάνουν τις φωτογραφίες σου πολύ καλύτερες χωρίς να προσπαθήσεις πολύ. 
  • Tο πρώτο είναι να καθαρίζεις τακτικά την κάμερα του κινητού σου με τα ειδικά μαντιλάκια.
  • To δεύτερο κόλπο που θα κάνει αμέσως τις φωτογραφίες σου να φαίνονται καλύτερες είναι το φως.
Δε χρειάζεται να αγοράσεις φώτα, απλά να φωτογραφίζεις σε φυσικό φως. Δε φαντάζεσαι πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει αυτό στις φωτογραφίες σου.


Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς στα μαθήματα φωτογραφίας  είναι πόσο μεγάλο ρόλο παίζει και πόσο σημαντικό είναι το φως!

Το φως μπορεί να κάνει μια φωτογραφία ενδιαφέρουσα, αδιάφορη, εξαιρετική, μουντή, συνηθισμένη ή μοναδική.
Επειδή όμως  δεν γίνεται να καταφέρνουμε πάντα την ιδανική λήψη υπάρχει η δυνατότητα  επεξεργασίας της φωτογραφίας.



 
Και δεν εννοούμε να πάρεις την φωτογραφία και να επέμβεις σε βαθμό να την μεταβάλεις και να την αλλάξεις ριζικά, αλλά την απλή επιδιόρθωση στον φωτισμό..  λίγο brightness παραπάνω, λίγο contrast και μια αδιάφορη φωτογραφία μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

ΠΡΟΣΕΞΕ όμως,  μια κακή φωτογραφία δε διορθώνεται όση επεξεργασία και να της κάνεις. 

Top instagram tip:

To τρίτο κόλπο για καλύτερες φωτογραφίες είναι το τρίποδο ακόμα κι αν φωτογραφίζεις με το κινητό σου. Επένδυσε σε ένα καλό τρίποδο και δε θα χάσεις. Είναι αυτό που θα κάνει τις φωτογραφίες σου να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε όλες τις άλλες.

Αφού έχεις κάνει ήδη τα απαραίτητα βήματα, δηλαδή
ήρθε η ώρα να ξεχωρίσεις από όλους τους άλλους influencers είτε Έλληνες είτε από το εξωτερικό που κάνουν την ίδια δουλειά με σένα. Γιατί όσο συγκεκριμένο κι αν είναι το niche σου (θυμίσου το παράδειγμα με τα cruelty free που είπαμε σε προηγούμενο άρθρο) σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι που ασχολούνται με αυτό.




Πώς θα ξεχωρίσεις και θα κλείσεις εσύ τις συνεργασίες που σε ενδιαφέρουν με τις εταιρείες που θέλεις;

Δεν αρκεί η καλή ποιότητα γιατί όπως κι εσύ έτσι και οι άλλοι προσπαθούν να ανεβάσουν την ποιότητα του υλικού και των φωτογραφιών που ανεβάζουν στο ίνσταγκραμ.

Πρέπει να ξεχωρίσεις με την αισθητική σου.
Να βρεις μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα ή συγκεκριμένα φίλτρα που θα χρησιμοποιείς σε όλες σου τις φωτογραφίες ώστε όταν κάποιος μπαίνει στο προφίλ σου να είναι ομοιόμορφο και άρα να φαίνεται επαγγελματικό. Θα σου δώσουμε μερικά παραδείγματα σε εικόνες για να καταλάβεις τι εννοούμε και να εμπνευστείς.
Μετά τις εικόνες ακολουθεί  bonus tip!





Κάτι που θα σε βοηθήσει σημαντικά να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα είναι τα έτοιμα templates που μπορείς να επεξεργαστείς στο canva. Μπορείς να διαλέξεις κάποιο που να ανήκει στη χρωματική παλέτα και την αισθητική που σου ταιριάζει και να δημιουργήσεις με αυτό απίστευτα επαγγελματικό αποτέλεσμα σε δεπτερόλεπτα.



Περισσότερες πληροφορίες για το κομμάτι αυτό θα βρεις σε αυτό το άρθρο  που είναι και η πηγή των παραπάνω φωτογραφιών. Εκεί θα βρεις και πολλά ακόμη παραδείγματα για να δημιουργήσεις ένα feed με συνοχή στην αισθητική του.






Top instagram tip:
Μην αντιγράφεις το στιλ κάποιου άλλου. Βρες το δικό σου και μείνε πιστή/ός σε αυτό.
 
Γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;

Γιατί αυτό θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και θα πείσει τις εταιρείες που έχουν την ίδια αισθητική και φιλοσοφία με σένα να δουλέψουν μαζί σου. Αν το feed σου αντανακλά την προσωπικότητά σου είναι πολύ εύκολο για μια εταιρεία να καταλάβει αν είσαι κατάλληλη να εκπροσωπήσεις/διαφημίσεις τα προϊόντα της.


Ας το πάμε τώρα όλο αυτό στην πράξη με κάποιες απλές τακτικές για να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες. Σε μια φωτογραφία δεν παίζει ρόλο μόνο το βασικό αντικείμενο/πρόσωπο που φωτογραφίζουμε αλλά και το background, το σκηνικό με λίγα λόγια.

Παρακάτω θα βρεις:





Διάβασε εδώ περισσότερα άρθρα για να ανεβάζεις καλύτερες φωτογραφίες στο instagram
Και ρίξε μια ματιά εδώ αν θέλεις να μάθεις περισσότερα tips για να πετύχεις στο instagram 


Free instagram highlight covers
Δέσποινα 


2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ σωστά όλα ✌🏻
    Πολλά από αυτά τα γνώριζα ήδη αλλά έμαθα και δύο τρία κολπάκια παραπάνω. 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που υπήρχε κάτι νέο να μάθεις σε αυτό το άρθρο!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->