Editor's picks : Ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε

Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Δροσερή Τάρτα Λεμονιού

Δροσερή, εύκολη, με απαλή υφή και υπέροχο άρωμα λεμονιού να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο σε κάθε μπουκιά.
Τί άλλο θέλεις για να πειστείς να φτιάξεις αυτή την τάρτα λεμονιού;


τάρτα-λεμονιού











Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Για την βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 1/2 πακέτο βιτάμ


Για την κρέμα:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 φάκελο σαντιγί γκαρνί
  • 75 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη (10 γρ. έκαστο)


Για γαρνίρισμα:

  • 5-6 σφολιατίνια
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

τάρτα-λεμονιού








Βάζουμε ένα ειδικό στεφάνι για τούρτες σε μια στρογγυλή πιατέλα ή εναλλακτικά στρώνουμε τα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο μούλτι και έχουμε ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο σε μια φόρμα με κούμπωμα.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, την γκαρνί (μόνο το φακελάκι δίχως το γάλα που της αναλογεί), την άχνη, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 12 κουταλιές νερό και την ζελατίνη, την αφήνουμε 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί, κατόπιν την ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό για να διαυγάσει.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μίγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε θρυμματίζοντας στην επιφάνεια μερικά σφολιατίνια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!



Παρόμοιες συνταγές






Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"





Tzina Varotsi
Tzina Varotsi

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας εδώ

1 σχόλιο:

  1. Λατρεύω το λεμόνι και δεν έχω φτιάξει ποτέ τάρτα! Η συνταγή έγινε pin εννοείται! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!