Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Eύκολο Ελιόψωμο

Μου αρέσει η μυρωδιά του ψωμιού που ψήνεται και όταν βγαίνει ζεστό από τον φούρνο τότε σπάνια μπορώ να κρατηθώ και να το αφήσω να κρυώσει λίγο..
Συνήθως το περισσότερο τρώγεται ακριβώς εκείνη την στιγμή, καυτό!

ελιόψωμο




Έτσι και με το συγκεκριμένο ελιόψωμο που έφτιαξα πριν μερικές μέρες.. λίγο έλειψε να μην προλάβω να το φωτογραφίσω!
Το σπίτι όλο μοσχομύρισε κι έκανε ακόμα και τα αστροπελέκια που ήταν κλεισμένα στα δωμάτιά τους να κατέβουν τρέχοντας λέγοντας "κάτι ωραίο μυρίζει"..

Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη και για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:


  • 500 γρ. αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα μισό άσπρο και μισό ολικής)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • ελιές (εγώ αγόρασα από το σούπερ μάρκετ ελιές κομμένες δίχως κουκούτσια)
  • χλιαρό νερό όσο πάρει.

efkolo-eliopswmo
 
Ανακατεύεις σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη.
Κατόπιν ανοίγεις μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο και βάζεις το ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγο νερό.
Παίρνεις από τα πλάγια αλεύρι και ξεκινάς να ζυμώνεις ρίχνοντας παράλληλα σιγά το χλιαρό νερό.
Συνεχίζεις έως ότου γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Προσθέτεις τις ελιές και συνεχίζεις να ζυμώνεις μέχρι να πάνε παντού.


εύκολο-ελιόψωμο



Πλάθεις την ζύμη σε καρβέλι, το σκεπάζεις με μια πετσέτα και το αφήνεις για δυο ώρες να φουσκώσει.

Ψήνεις στους 180-200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.


Καλή επιτυχία!


Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"





Παρόμοιες συνταγές







Tzina Varotsi
Tzina Varotsi

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!

Editor's picks : Ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε