2 Εύκολα ροφήματα για ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Διάβασε επίσης

Μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες, βασιλόπιτα, σοκολατάκια, γαλοπούλα, πατατούλες, αααχχχ! Σε κανένα από τα παραπάνω δεν μπορώ να αντισταθώ. Ούτε κι εσύ, το ξέρω. Γι’ αυτό και τις ημέρες των Χριστουγέννων παίρνουμε και μερικά γραμμάρια παραπάνω. Πρόσθεσε και την ακινησία, διότι επισκέψεις πηγαίνεις, έξω βγαίνεις, χορεύεις, γλεντάς, αλλά το καθημερινό τρέξιμο δεν το έχεις (ευτυχώς) συν ότι οι επισκέψεις στο γυμναστήριο έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Για την ακρίβεια έχουν να σε δουν από το Νοέμβριο. Δεν θέλει και πολύ ο μεταβολισμός να αδρανήσει. 



Φυσικά δεν είμαι εγώ αυτή που θα μιλήσει για δίαιτες. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα περάσει μια μέρα από τη ζωή μου χωρίς έστω ένα μικρό κομματάκι από την αγαπημένη μου σοκολάτα! Μπορώ όμως να σου μιλήσω για smoothies που θα περιορίσουν λίγο την πείνα σου μέχρι να έρθει η στιγμή του βραδινού (για να μην είσαι νηστική, αλλά και να μην «τσιμπάς» από δω κι από κει όλη την ημέρα) αλλά και smoothies που θα ενεργοποιήσουν λίγο τον μεταβολισμό σου ώστε να κάνει καύσεις. Και όλα είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις με υλικά που είτε ήδη έχεις είτε θα βρεις στο μανάβη, στο σούπερ μάρκετ, στη λαϊκή. Όχι δεν θα σου δώσω κάποια εξεζητημένη συνταγή με βιολογικά σύκα για μωρά. Ναι το έχω ακούσει και αυτό και γέλασα πολύ.




Αρωματισμένο νερό για ενεργοποίηση μεταβολισμού
Θα χρειαστείς:
2 λίτρα νερό
1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ginger
10 φυλλαράκια δυόσμου ή εναλλακτικά 10 φύλλα μέντα (προαιρετικά)

Σε μια μεγάλη κανάτα τοποθετείς το νερό και τα υλικά ψιλοκομμένα. Το βάζεις στο ψυγείο και την επόμενη μέρα το πίνεις! Μπορείς να το πιεις μόλις ξυπνήσεις το πρωί και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.



Smoothie για καύση λίπους και αίσθημα κορεσμού (για να δώσεις στον οργανισμό σου κάτι υγιεινό και θρεπτικό μέχρι το δείπνο)
Θα χρειαστείς:
1 μήλο
1 μπανάνα
5 ωμά αμύγδαλα
¾ φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
½ φλιτζανιού άπαχο γάλα
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Σε ένα μπλέντερ ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζεις στο αγαπημένο σου ποτήρι και το πίνεις! Σου δημιουργεί μια αίσθηση κορεσμού, χωρίς να έχεις την ανάγκη να φας γλυκό και καλύπτει την πείνα σου τουλάχιστον μέχρι το επόμενο γεύμα. Έτσι καταναλώνεις κάτι θρεπτικό και υγιεινό και γλιτώνεις από περιττές θερμίδες

Αν μάλιστα νηστεύεις αυτή την περίοδο η Τζίνα έχει να σου προτείνει 7 εύκολες συνταγές για νόστιμη νηστεία.

Εσύ τα έχεις δοκιμάσει;Ποια είναι τα δικά σου μυστικά για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού;

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα fitness, διατροφής και γυμναστικής, μείνε συντονισμένη κάθε Παρασκευή στη στήλη Body & Mind.

Βίλλυ από Make up your dayz

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Εξαιρετικά χρήσιμο ποστ και πανω απο όλα με εύκολα υλικά!! Πάω τώρα κιόλας να φτιάξω το πρώτο!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Το πρώτο είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό! Το πίνω από την περασμένη άνοιξη και τα αποτελέσματα πραγματικά είναι θεαματικά!! Περιμένω να μου πεις τη γνώμη σου μόλις το δοκιμάσεις!! Πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->