Πώς να διαλέξεις τα κατάλληλα παπούτσια γυμναστικής

Διάβασε επίσης

Τα παπούτσια είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο από μόνο του. Μάλλον για να γίνω πιο συγκεκριμένη: τα παπούτσια για τη γυναίκα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο από μόνο του. Κι όταν μιλάμε για παπούτσια γυμναστικής τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι. Θέλεις να είναι μοντέρνα, χρωματιστά, στυλάτα, αλλά και άνετα και να σε βοηθάνε στην κίνηση. Δεν είναι όμως τόσο τραγικά όσο ακούγονται. Δες λοιπόν τον παρακάτω οδηγό για το πως να διαλέξεις τα κατάλληλα παπούτσια για τη γυμναστική.



  • Αρχικά πρέπει να προσδιορίσεις το είδος γυμναστικής. Τρέξιμο, περπάτημα, αερόβια άσκηση, όργανα στο γυμναστήριο, μπαλέτο (!)? Τι ακριβώς θα κάνεις? Κάθε είδος έχει το δικό του παπούτσι. Έτσι λοιπόν εάν επιλέξεις περπάτημα ή τρέξιμο, τότε το παπούτσι πρέπει να είναι ελαφρύ με αντικραδασμική σόλα. Εάν επιλέξεις τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο, προτίμησε επίσης παπούτσια με αντικραδασμική σόλα αλλά πιο σκληρά για να σε προστατεύουν από τις πέτρες και τη λάσπη. Κάνε κλικ εδώ για να δεις γυναικεία παπούτσια για τρέξιμο! 
  • Εάν κάνεις αερόβια άσκηση, τότε το παπούτσι πρέπει να είναι πολύ ελαφρύ για να μην επιβαρύνεις με βάρος τα πόδια σου, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα κινούνται συνεχώς. Ζήτησε τη γνώμη του πωλητή στο κατάστημα, εξηγώντας του για ποια ακριβώς χρήση τα θέλεις. Θα σε καθοδηγήσει σωστά και θα αποφύγεις λάθος αγορές.
  • Πήγαινε να δοκιμάσεις τα παπούτσια τις απογευματινές ώρες. Ο λόγος είναι ευνόητος, τα πόδια όσο περνάει η μέρα πρήζονται, επομένως θα αποφύγεις την αγορά ενός παπουτσιού που το πρωί μπορεί να σου φαίνεται άνετο, αλλά το απόγευμα να σε πιέζει.

  • Δοκίμασε τα παπούτσια με αθλητικές κάλτσες κι όχι με καλσόν ή διάφανα καλτσάκια. Άλλωστε τα παπούτσια θα τα φοράς με τις αντίστοιχες κάλτσες γυμναστικής.
  • Δοκίμασε τα παπούτσια "σωστά". Τι εννοώ με αυτό: μόλις τα φορέσεις κάνε κάποιες κινήσεις με αυτές που κάνεις όταν γυμνάζεσαι, ώστε να δεις εάν σε εξυπηρετούν στο σκοπό σου.
  • Λάβε υπόψη σου τις ανάγκες του πέλματός σου. Εάν δεν βρίσκεις κάποιο παπούτσι που να αγκαλιάζει το πέλμα και δε νιώθεις στήριξη ή ακόμα χειρότερα νιώθεις πίεση, τότε συζήτησε για την επιλογή ορθοπεδικού πέλματος, το οποίο σχεδιάζεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του δικού σου ποδιού και μπορείς να το προσθέτεις στο εσωτερικό οποιουδήποτε παπουτσιού (τουλάχιστον αθλητικού).

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω άρθρα, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:
Πώς να επιλέξεις κατάλληλα ρούχα για τη γυμναστική
Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο γυμναστήριο

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα fitness και διατροφής μείνε συντονισμένη κάθε Παρασκευή στη στήλη Body & Mind!



Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->