Σάββατο, Οκτωβρίου 07, 2017

Συνταγή: Το καλύτερο κανταΐφι που έχεις φάει ποτέ

Σήμερα σκέφθηκα να σε γλυκάνω, θα ετοιμάσουμε κανταΐφι. Ένα γλυκό που αγαπώ πολύ μιας και το έχω συνδιάσει με τα παιδικά μου χρόνια, τότε που συνόδευα τους "μεγάλους" για καφέ στο χωριό και η δική μου παραγγελία ήταν πάντα ένα λαχταριστό, ζουμερό κομμάτι κανταΐφι. 

Παραδοσιακό, ζουμερό κανταΐφι με καρύδια

Κανταΐφι λοιπόν για σήμερα. Μην σε τρομάζει η παρασκευή του, πρόκειται για ένα πολύ εύκολο γλυκό, το οποίο συντηρείται πολύ καλά και κρατά καιρό (εάν τα καταφέρεις βέβαια και δεν φας όλο το ταψί). Το μυστικό του είναι το καλό "ξάσιμο". Το άνοιγμα δηλαδή με τα χέρια ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους. Εάν έχεις παιδιά στο σπίτι, μπορείς να τους αναθέσεις αυτό το κόμματι της προετοιμασίας, δεν φαντάζεσαι πόσο θα χαρούν! Άσε που θα κάνουν καλύτερα τη συγκεκριμένη δουλειά, μιας και εσύ είμαι σίγουρη ότι θα βαρεθείς μετά από ένα σημείο! 

Ας περάσουμε λοιπόν στη σημερινή συνταγή. 

 Εκτυπώστε τη συνταγή


ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Προετοιμασία: 30 λεπτά - Ψήσιμο: 50 λεπτά έως 1 ώρα

Υλικά για περίπου 15-20 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος)
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
300 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλο, τριμμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, λιωμένο ή ελαιόλαδο

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
150 γρ. γλυκόζη
φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα. Κόβουμε μισή χούφτα κανταΐφι, το ανοίγουμε με τα χέρια μας ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους και βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση (περίπου 1 κ.σ.). Τυλίγουμε το κανταΐφι σε ρολό, διπλώνοντας παράλληλα τα πλαϊνά προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Το μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκ.

2. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί κολλητά. Όταν τελειώσουμε, περιχύνουμε τα ρολά με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50-60 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. 

3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Μόλις κρυώσει καλά το κανταΐφι, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι (έτσι θα γίνει πιο τραγανό). Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.

Σημ.
* Την ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε και με αμύγδαλα αντί για καρύδια. 

Καλή απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης Μια διαφορετική πορτοκαλόπιτα

Είμαι η Ιωάννα από το Ioanna's Notebook 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Συνταγή για παραδοσιακό, ζουμερό κανταΐφι με καρύδια

Ioanna Limberopoulou
Ioanna Limberopoulou

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!

Θέλεις όλα τα νέα άρθρα στο inbox σου;