6 tips για να γράφεις ευανάγνωστες αναρτήσεις

Διάβασε επίσης

Κάθε blogger που σέβεται τον εαυτό της έχει τουλάχιστον μια φορά αναρωτηθεί αν διαβάζονται οι αναρτήσεις της. Και δεν εννοώ αν έχουν απήχηση, αλλά αν πρακτικά είναι αρκετά ευανάγνωστες και δεν κουράζουν τον αναγνώστη στο μάτι. 
6 tips για να γράφεις ευανάγνωστες αναρτήσεις

Στην πρόσφατη μας συνάντηση όλες οι blogger του Edit your Life είχαμε αυτήν ακριβώς την απορία και όλες είπαμε την δική μας συμβουλή στις υπόλοιπες για το πως να κάνουμε τις αναρτήσεις μας ευανάγνωστες.


6 tips για να γράφεις ευανάγνωστες αναρτήσεις

  1. Πρόσεξε το μέγεθος της γραμματοσειράς. Προσπάθησε να επιλέξεις γραμματοσειρά σε κανονικό μέγεθος. Μην ξεχνάς ότι σκοπός είναι να διαβαστεί η ανάρτηση σου από άλλους. Αν εξαρχής είναι σε μικρό μέγεθος τα γράμματα, θα κουράσει πολύ γρήγορα και θα διώξει τους αναγνώστες σου.
  2. Γράφε μικρές παραγράφους. Αυτό είναι δικό μου προσωπικό αγαπημένο. Ξέρω ότι μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με πολλούς blogger που έχουν την τάση να αποτυπώνουν τις σκέψεις τους ακριβώς όπως αυτές αναδύονται από το μυαλό τους. Και είναι δύσκολο να σκεφτείς να χωρίσεις παραγράφους όταν έχεις οίστρο... Το καταλαβαίνω και το σέβομαι, απλά προσωπικά μου αρέσει περισσότερο ένα κείμενο που φαίνεται πιο "τακτοποιημένο" με μικρές παραγράφους των 5-8 γραμμών (πάνω κάτω), δηλαδή των 3-4 προτάσεων. Τουλάχιστον προσπάθησε. 
  3. Επικεφαλίδες. Μην φοβηθείς να διακόπτεις το κείμενο σου για να βάλεις μια επικεφαλίδα. Αν θέλεις να τονίσεις κάτι, αν θέλεις να ξεχωρίσεις μια ενότητα στο κείμενο σου, οι επικεφαλίδες μπορούν να το στολίσουν και να το κάνουν περισσότερο ελκυστικό. Δοκίμασε μάλιστα να τις βάλεις με έντονη (bold) γραμματοσειρά ή ακόμα και να παίξεις με τα χρώματα (όχι πολύ νέον χρώματα όμως γιατί πάλι χάνονται)
  4. Χρησιμοποίησε φωτογραφίες, εικόνες ή γραφήματα. Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, πιθανότατα με έχεις ξανακούσει να το λέω. Κι όμως μια φωτογραφία είναι ικανή να κάνει πιο ελκυστικό το κείμενο σου. Μην την σνομπάρεις.
  5. Εκμεταλλεύσου το κουμπί της παράθεσης (quote). Αν μια φράση του κειμένου σου θεωρείς ότι συμπεριλαμβάνει όλο του το ζουμί παράθεσε την μέσα σε αυτό.
  6. Πρόσθεσε λίστες ή bullets όπου μπορείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τις λίστες (Μεταξύ μας τις αγαπάει και το Google ). Είναι πιο εύκολο να τις διαβάσεις αλλά και να τις θυμάσαι. 

Αυτές είναι οι μικρές μου συμβουλές που ελπίζω να σε βοηθήσουν να γράψεις ευανάγνωστες αναρτήσεις. Καλή επιτυχία!


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολυ ωραιες συμβουλες!
    Το μεγεθος της γραμματοσειρας ειναι βασικο, οπως επισης και το φοντο των αναρτησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα! Πολύ χρήσιμες συμβουλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->