Yoga: η στάση του πολεμιστή

Διάβασε επίσης

Η yoga εκτός από τα πνευματικά οφέλη, προσφέρει και σωματικά οφέλη. Ήδη από το προηγούμενο άρθρο που αναφέρεται στον Χαιρετισμό του Ήλιου θα πρόσεξες ότι μία και μόνο άσκηση αρκεί για να γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα!


Η στάση των πολεμιστών είναι από τις βασικές ασκήσεις της yoga. Μπορεί να μην φαίνεται με μια πρώτη ματιά, όμως γυμνάζουν το σώμα ισομετρικά, βοηθώντας παράλληλα να συγχρονίσεις την αναπνοή σου.

Στη yoga οι στάσεις των πολεμιστών είναι τρεις. Και οι τρεις δυναμώνουν και γυμνάζουν τα πόδια, τους γλουτούς, τον κορμό και τα χέρια

1. Πολεμιστής Ι ή Warrior I

Φέρνεις το δεξί πόδι μπροστά και το αριστερό το στρέφεις ελαφρώς προς τα αριστερά (διαγώνια). Χαμηλώνεις τη λεκάνη προσέχοντας να μην υπερβεί το γόνατο την άκρη των δαχτύλων των ποδιών. Ισιώνεις τον κορμό και σηκώνεις τα χέρια ψηλά και τα κρατάς ενωμένα και τεντωμένα. Το βλέμμα είναι στραμμένο προς τα δάχτυλα των χεριών. Μένεις σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, μετρώντας 5 αναπνοές. Επαναλαμβάνεις φέρνοντας το αριστερό πόδι μπροστά και το δεξί πίσω.

2. Πολεμιστής ΙΙ ή Warrior II


Ανοίγεις τα πόδια με το δεξί πέλμα να κοιτάζει προς τα δεξιά και το αριστερό να κοιτάζει ευθεία. Χαμηλώνεις τη λεκάνη διατηρώντας τεντωμένο το αριστερό πόδι και λυγίζεις το δεξί προσέχοντας πάλι μην ξεπεράσει το δεξί γόνατο τα δάχτυλα του ποδιού. Ανοίγεις τα χέρια στο ύψος των ώμων και τα διατηρείς τεντωμένα. Στρέφεις το κεφάλι και το βλέμμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Όπως και στον Πολεμιστή Ι παραμένεις για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να αναπνέεις σταθερά και ήρεμα. Επαναλαμβάνεις με το αριστερό πόδι λυγισμένο, το δεξί τεντωμένο και το κεφάλι στραμμένο στην αριστερή πλευρά.

3. Πολεμιστής III ή Warrior III


Στηρίζεις το βάρος σου στο δεξί πόδι και διατηρώντας το τεντωμένο χαμηλώνεις τον κορμό προς τα εμπρός, με τεντωμένα χέρια μπροστά, και παράλληλα σηκώνεις το αριστερό πόδι προς τα πίσω, κρατώντας το τεντωμένο μέχρι να έρθει στην ίδια ευθεία με τον κορμό. Σχηματίζεται με το σώμα ένα νοητό Τ. Σε αυτή τη θέση πρέπει να προσέχεις να κρατάς σφιχτή την κοιλιά σου ώστε να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Το βλέμμα είναι στραμμένο προς το πάτωμα. Όπως και στους προηγούμενους Πολεμιστές παραμένεις για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να αναπνέεις σταθερά και ήρεμα. Επαναλαμβάνεις με το αριστερό πόδι στο πάτωμα και το δεξί σηκωμένο. 

Αυτές είναι οι θέσεις των 3 Πολεμιστών! Εσύ τις δοκίμασες; 

Εάν θέλεις να δεις κι άλλες ασκήσεις και τεχνικές yoga, μπορείς να κοιτάξεις και τα προηγούμενα άρθρα, για τον Χαιρετισμό στον Ήλιο και για τις σωστές αναπνοές!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Χριστίνα Βασκαντήρα, pilates & yoga instructor για την καθοδήγησή της και που δέχτηκε να φωτογραφηθεί.

Είμαι η Βίλλυ και κάθε Παρασκευή θα τα λέμε από τη στήλη Body & Mind, ανακαλύπτοντας πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας εναρμονίζοντας το σώμα με το πνεύμα!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->