Είναι οκ- Δεν είναι οκ του fitness

Διάβασε επίσης

Εντάξει, όλες συμφωνούμε ότι δίαιτα/διατροφή/γυμναστική είναι θέματα που καίνε. Άλλωστε κάθε Παρασκευή για αυτά συζητάμε. Μήπως όμως το έχεις παρακάνει με αυτό το θέμα; Μήπως χάνεις εξόδους με φίλους για αυτό το λόγο; Μήπως έχει αλλάξει η κοινωνική σου ζωή; Μήπως σιγά σιγά οι γύρω σου αρχίζουν να απομακρύνονται; Τι είναι οκ και τι όχι στον υγιεινό τρόπο ζωής; Γιατί και το fitness έχει το savoir-vivre του.

do's and donts fitness

Είναι οκ:

  • Να προσπαθείς. Είτε λέγεται πρόγραμμα διατροφής, είτε πρόγραμμα γυμναστικής. Είτε τα καταφέρνεις καλά είτε όχι και τόσο καλά. Το ότι προσπαθείς είναι ήδη το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα! Άσε που στη γυμναστική οι περισσότερες θερμίδες καίγονται στην προσπάθεια!
  • Να είσαι πειθαρχημένη. Το να σηκώνεσαι το πρωί για να πας για τρέξιμο ακόμα κι αν δεν έχεις πολλή όρεξη και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να πατήσεις αναβολή στο κινητό λέγεται πειθαρχία. Το να μην παραλείπεις γεύματα και να μην υπερβαίνεις τα όρια στη διατροφή σου λέγεται επίσης πειθαρχία. Μην το βλέπεις σαν στέρηση, γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα αυτά που σου προσφέρει!
  • Να νιώθεις ότι θέλεις να τα παρατήσεις. Ειδικά όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που εσύ θα ήθελες. Μήπως όμως να ακούσεις λίγο το σώμα σου; Μήπως στην πραγματικότητα έχεις ήδη τα αποτελέσματα αλλά εσύ δεν το βλέπεις; 
  • Να κάνεις κι ένα μικρό "διαλειμματάκι". Όλα τα προγράμματα διατροφής έχουν ελεύθερο γεύμα. Όλα τα προγράμματα προπόνησης έχουν ημέρες ξεκούρασης. Και πρέπει να έχουν. Αλλιώς δεν δίνεις τον χρόνο στον οργανισμό και στο σώμα σου να επεξεργαστεί τις πληροφορίες. 
  • Να θέλεις να μυήσεις και άλλους στον νέο τρόπο ζωής σου. Είναι λογικό να θέλεις παρέα σε αυτό που κάνεις. Άσε που θα βοηθάτε ο ένας τον άλλον όταν κάποιος θα νιώθει ότι θέλει να τα παρατήσει! 
  • Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνεις; Το να προσπαθείς να τηρήσεις ένα πρόγραμμα με όλες τις αντιξοότητες και όλους τους πειρασμούς που εμφανίζονται δε νομίζεις ότι χρειάζεται και μια μικρή επιβράβευση; 
  • Να θέλεις να μοιάσεις στον καλύτερο εαυτό σου! Να κάνεις την προσπάθεια για να νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου και με εσένα. Για να βελτιώσεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση. 
do's and dont's fitness

Δεν είναι οκ:
  • Να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Είπαμε να ακολουθήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όχι να λιμοκτονήσεις ούτε να λιποθυμήσεις πάνω στο διάδρομο γυμναστικής. 
  • Να εγκαταλείπεις με την πρώτη δυσκολία. Μη μου πεις ότι σαν φοιτήτρια δεν κόπηκες έστω σε ένα μάθημα; Τι έκανες, παράτησες τη σχολή; Γιατί λοιπόν θα πρέπει να παρατήσεις την προσπάθειά σου επειδή δεν έχτισες abs σε ένα μήνα ή επειδή οι κοινωνικές σου υποχρεώσεις σε πήγαν λίγο πίσω στο πρόγραμμα διατροφής; Επιτρέπεται να νιώθεις πού και πού μια μικρή απογοήτευση. Όχι όμως να γίνει μόνιμη και να σε επηρεάσει!
  • Να αποφεύγεις εξόδους. Καλή η διατροφή, καλή η γυμναστική, όχι όμως να αποφεύγεις να βγαίνεις για ποτό και φαγητό γιατί έχεις trx ή ακολουθείς αυστηρό πρόγραμμα. Οι φίλοι σου είναι πιο σημαντικοί! Άσε που θα περάσεις και πιο καλά! Και όταν είσαι καλά ψυχολογικά αποδίδεις καλύτερα και στην προσπάθειά σου!
  • Να συγκρίνεσαι με άλλους. Όχι, μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Ειδικά με τις εικόνες που βλέπεις στο internet ή στα περιοδικά. Είναι οκ να λειτουργούν σαν κίνητρο για να συνεχίσεις, αλλά δεν είναι καθόλου οκ να λειτουργούν αποθαρρυντικά. Το κάθε σώμα είναι διαφορετικό, το μόνο κοινό που υπάρχει είναι οι απεριόριστες δυνατότητες που έχουμε όλοι μας!
  • Να είσαι πρήχτης. Δεν μπορούσα να το πω πιο κομψά. Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου και τα ενδιαφέροντά σου με τους άλλους, αλλά κανένας δεν θέλει να ακούει 24/7 για τη νέα πρωτεϊνική δίαιτα που κάνεις ούτε για τις 100 επαναλήψεις burpees. Α! Και δεν θα μυήσεις έτσι τους φίλους σου. Όχι μόνο δεν θα σε ακολουθήσουν, αλλά θα φύγουν τρέχοντας. 
Βίλλυ από Make up your dayz

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολυ ωραια ολα οσα αναφερεις!
    Εχεις πολυ δικιο καθως δεν πρεπει να συγκρινομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου! Είναι ίσως το πιο σημαντικό, γιατί μας αποθαρρύνει πολύ. Πρέπει πάντα να έχουμε σαν στόχο τον καλύτερο εαυτό μας!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->