Πώς να καθαρίσω τα κοσμήματά μου;

Διάβασε επίσης


Πριν λίγες μέρες προσπαθώντας να κάνω ξεκαθαρίσματα στα συρτάρια και τα ντουλάπια μου (η άνοιξη ενδείκνυται για τέτοιου είδους δουλειές), έπεσα πάνω σε παλιά μου κοσμήματα. Αρχικά τρόμαξα να τα γνωρίσω. Επειδή τα είχα ξεχάσει, αλλά κυρίως επειδή είχαν αλλάξει χρώμα. 

jewelery cleaning


Τα μέταλλα με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν χρώμα. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις κάτι λάθος εσύ. Ακόμα κι αν τα αποθηκεύεις κάθε ένα ξεχωριστά, σε μέρος χωρίς υγρασία και όλα τα σχετικά, αυτά θα μαυρίσουν. Και αυτό είναι αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων με το οξυγόνο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Όμως δεν είμαι εδώ για να σε ζαλίσω με χημείες. Είμαι εδώ για να σου δώσω τη λύση! Αφού το μαύρισμα δεν το αποφεύγεις, δες τουλάχιστον πως να το καταπολεμήσεις! 

Η πρώτη λύση είναι απλή και βρίσκεται στην κουζίνα σου.

jewelery cleaning

1. Μαγειρική σόδα + νερό= αστραφτερό ασήμι.
Να τονίσω ότι αυτή η λύση ενδείκνυται για ασημένια κοσμήματα. Αν το επιχειρήσεις σε επιχρυσωμένα, τότε θα χάσεις την κίτρινη επίστρωση, ενώ τα χρυσά σου κοσμήματα μπορεί να χαραχτούν. Μπορείς να κάνεις και μια δοκιμή στα φο μπιζού σου, όμως το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο με το κράμα μετάλλου που έχουν. 

jewelery cleaning


Οπότε ας επικεντρωθούμε στα ασημένια κοσμήματα. Αρχικά σε ένα κυπελλάκι αναμειγνύεις λίγη μαγειρική σόδα με νερό ώστε να δημιουργηθεί μια "πάστα", δηλαδή ένα υγρό αρκετά παχύρρευστο ώστε να μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια. Παίρνεις μια μικρή ποσότητα και "τρίβεις" τη μεταλλική επιφάνεια. Τόσο απλά! Μετά το ξεπλένεις με νερό! Η μαγειρική σόδα λειτουργεί σαν "scrub" καθώς οι πολύ πολύ μικροί κόκκοι της κάνουν απολέπιση στην επιφάνεια του μετάλλου και αφαιρούν το "μαύρισμα".

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεις το "πριν" και το "μετά" του δικού μου καθαρίσματος!

jewelery cleaning


2. Η δεύτερη λύση βρίσκεται στο γραφείο σου: μολύβι-γόμα

jewelery cleaning


Αυτό το μολύβι-γόμα μπορείς να το προμηθευτείς από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο ή κατάστημα με είδη σχολικά είδη/χαρτικά. Η χρήση του είναι ακόμα πιο απλή: με απαλές κινήσεις απλά "σβήνεις" το μαύρισμα της επιφάνειας, όπως θα έσβηνες το μολύβι από το χαρτί! Η χρήση του πρέπει να περιορίζεται σε μικρές επιφάνειες, διαφορετικά μπορεί να σου χαράξει το κόσμημα και να δημιουργήσει γραμμές. 

Στη φωτογραφία μπορείς να δεις το αποτέλεσμα καθαρίσματος με μολύβι-γόμα! Πώς σου φαίνεται; 

jewelery cleaning


Βίλλυ από Make up your dayz



2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Τι τέλεια tips! Εγώ συνήθως έβαζα οδοντόκρεμα αλλά μου άρεσε πολύ περισσότερο η λύση με τη σόδα! Thanksss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικά την οδοντόκρεμα γι'αυτό τη χρησιμοποιείς , επειδή περιέχει σόδα!Αν μία οδοντόκρεμα δεν περιέχει σόδα δεν καθαρίζουν!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->