Διακοπο-διατροφή: πώς να μην πάρεις κιλά στις διακοπές

Διάβασε επίσης

    Τα χειρότερά μου άρθρα έχουν τίτλο "Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπών". Γιατί νιώθω σαν να πρέπει να τιμωρήσω τον εαυτό μου που πέρασε καλά και το έριξε και λίγο έξω.
   Επειδή λοιπόν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν σου έχω ετοιμάσει μερικά tips που τα ακολουθώ κι εγώ και δε χρειάζεται να διαβάζω κάθε Σεπτέμβριο αυτά τα τόσο ενοχλητικά άρθρα που μου προκαλούν ενοχές. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, λίγο πολύ τα γνωρίζεις και τα έχεις διαβάσει ξανά. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να τα εφαρμόσεις;

vacation diet: how to avoid gaining weight on vacation


1. Να πίνεις πολλά υγρά. Χρειάζεσαι ενυδάτωση με τόση ζέστη και τόσο ήλιο. Επιπλέον μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν το κοκτέιλ. Πιες ένα ποτήρι νερό ακόμα και πριν το πρωινό. Θα δεις ότι θα χορτάσεις πολύ πιο γρήγορα. Καμιά φορά το αίσθημα λιγούρας που έχουμε δεν είναι απαραίτητα πείνα. Είναι αφυδάτωση και με την τροφή προσπαθεί ο οργανισμός να πάρει υγρά. Γι' αυτό σου λέω: πιες ένα ποτήρι νερό για να είσαι σίγουρη!

2. Φρουτοσαλάτα στο beach bar: Τα beach bar είναι "επικίνδυνα" για πολλούς λόγους. Κάποιο λόγοι είναι καλοί. Κάποιοι όχι και τόσο. Club sandwich, burgers, μακαρόνια με διάφορες σάλτσες, κτλ. είναι θερμιδικές παγίδες και πολλές φορές δεν είναι καν νόστιμες. Αν λοιπόν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι πάρε μια φρουτοσαλάτα ή μια σαλάτα λαχανικών. Ή μια μπαγκέτα όσο πιο απλή γίνεται. Με αυτό τον τρόπο και θα χορτάσεις μέχρι το μεσημεριανό και δε θα νιώθεις φούσκωμα και θα συνεχίζεις να τριγυρνάς άνετη! 

3. Μεσημεριανό στο beach bar: δεν έχω εμμονή με τα beach-o-μπαρα (καλά, έχω μία αδυναμία), αλλά εφόσον είσαι διακοπές είναι λογικό να περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας εκεί. Εάν λοιπόν σκοπεύεις να σε βρει η δύση του ήλιου στην παραλία, μην περιμένεις νηστική μέχρι το κύριο γεύμα σου. Φάε μια φρουτοσαλάτα (κοίτα το Νο 2) ή πιες ένα φυσικό χυμό. Στο μεσημεριανό μην καταπιέζεσαι, φάε αυτό που σου αρέσει, περιόρισε μόνο λίγο τις σος, τις τηγανιτές πατάτες και τα περιττά dressing. Προτίμησε φαγητά που θα σε χορτάσουν και δεν θα σε κάνουν να πεινάς σαν τρελή σε 2 ώρες.

vacation diet: how to avoid gaining weight on vacation


4. Μεσημεριανό στην ταβέρνα: Εδώ έχεις πολλές επιλογές. Ό,τι διαλέξεις φρόντισε να το συνοδεύσεις με σαλάτα. Όχι του σεφ. Από τις άλλες τις πιο απλές σαλάτες! Προτίμησε τα πιο απλά φαγητά, είναι και πιο ελαφριά και πιο υγιεινά!

5. Βραδινή έξοδος: Το ξέρεις ότι τα κοκτέιλ είναι θερμιδικές βόμβες, αλλά είναι ωραία τα άτιμα! Αν θέλεις πιες ένα λιγότερο ή επέλεξε κρασί. Προσπάθησε να αποφύγεις την επίθεση στα πατατάκια και τους ξηρούς καρπούς. Και όπως είπαμε στο Νο 1 πριν από το ποτό πιες ένα ποτήρι νερό!

6. Παγωτό: Καλοκαίρι, διακοπές, παγωτό. Συνήθως πάνε μαζί. Όσο πιο άσπρο το παγωτό, τόσο λιγότερες θερμίδες. Αν σου αρέσει η γρανίτα ή το σορμπέ, τότε καλύτερα να προτιμήσεις αυτά, είναι τα λιγότερο παχυντικά. Αν σου αρέσει το παρφέ προσπάθησε τουλάχιστον να μην το συνοδεύσεις με βάφλα!

vacation diet: how to avoid gaining weight on vacation


7. Δραστηριότητες: Κάνε όσα περισσότερα μπορείς: κολύμπι, θαλάσσια σπορ, βόλτες, χορό, όλα είναι διασκεδαστικά, όλα θα σε κάνουν να περάσεις καλά και όλα θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου!

8. Ζαχαροπλαστείο/Καφέ: Στις διακοπές όλο και κάποιο tour κάνεις στα χωριά! Και πώς να αντισταθείς στα τοπικά γλυκίσματα, στα σπιτικά καλούδια και στις μοναδικές γεύσεις που μόνο στο συγκεκριμένο σημείο μπορείς να βρεις; Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά! Νομίζω ότι ο λόγος που τηρώ όλα τα παραπάνω είναι για να νιώθω περισσότερο ελεύθερη να δοκιμάσω αυτούς τους πειρασμούς!

    Η αλήθεια είναι ότι το σημαντικό στις διακοπές είναι να περάσεις όμορφα, να αδειάσεις και να ξαναγεμίσεις τις μπαταρίες σου, να χαλαρώσεις, να ξεφαντώσεις και να μην σκέφτεσαι αυτά που σε απασχολούν τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Οι δίαιτες και η ζυγαριές δεν έχουν θέση εδώ! Κι αν το ρίξεις και λίγο παραπάνω έξω, πάλι εδώ θα είμαστε και θα γράψουμε αυτό το ταλαίπωρο άρθρο "Πώς να χάσεις τα κιλά των διακοπών"! Μέχρι τότε όμως να περάσεις μοναδικά!
Καλό καλοκαίρι!

Βίλλυ από Make up your dayz

4 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Τα γραφεις τοσο ωραια που θα προσπαθησω να τα εφαρμοσω καποια ειτε παω διακοπες ειτε οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!! Ευχαριστώ Ελευθερία μου!! Είναι πολύ εύκολα tips που μετά από λίγο θα γίνουν συνήθεια!! Να περνάς πολύ όμορφα!!

      Διαγραφή
  2. τα πες τοσο ωραια!!! για να δουμε αν θα εφαρμοσω τιποτα!! χιχι φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Να εφαρμόσεις, δεν είναι δύσκολο! Καλά και καμιά παρατυπία επιτρέπεται, δε χάθηκε κι ο κόσμος!! χαχαχα! φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->