Πιπερόπιτα με τραγανό φύλλο - Guest Post

Σήμερα η Τζίνα δίνει τη σκυτάλη στην Ερωφίλη για να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή της νονάς της για μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη πίτα. Επομένως σήμερα το μενού έχει πιπερόπιτα.

Γράφει η Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr




Υλικά για την πιπερόπιτα με τραγανό φύλλο: 



Για το φύλλο: 
2 κούπες αλεύρι
Μισή κούπα νερό
2 κ.σ. λάδι
1 Κ.σ. ξύδι
Αλάτι

Για τη γέμιση:
3 πιπεριές
3-4 μέτρια μανιτάρια
200 γρ φέτα
2 αβγά

  • Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο τηγάνι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, περίπου 20 λεπτά. 

  • Κόβουμε τα μανιτάρια και τα μαραίνουμε σε τηγάνι, περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για το φύλλο, το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να φτιάξουμε μια σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε στα δύο.
  • Ανοίγουμε το φύλλο με ένα πλάστη, όσο χρειάζεται ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού μας. 
  • Ρίχνουμε μέσα τις μισές πιπεριές και τα μανιτάρια και μετά θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα. 
  • Ρίχνουμε τις υπόλοιπες πιπεριές. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα ¾ του μίγματος μέσα στο μίγμα από πιπεριές, μανιτάρια και φέτα.
  • Ανοίγουμε το άλλο μισό της ζύμης ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια της πίτας.

  • Αλείφουμε το υπόλοιπο μίγμα αβγού στην επιφάνεια της πίτας μας και μετά τη χαράζουμε σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Παρόμοιες συνταγές:

Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.