14 συμβουλές για να οργανώσεις μια άψογη DIY βάπτιση.

Διάβασε επίσης

Φίλη μου, αν είσαι μαμά ή νονά που προγραμματίζεις βάπτιση τώρα που ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός και θέλεις όλα να περάσουν από τα χεράκια σου τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. 

Σήμερα θα σου πω γιατί να επιλέξεις να οργανώσεις μόνη σου τη βάπτιση του μικρού σου και λίγες συμβουλές για το πως θα ετοιμάσεις τη βάπτιση μόνη σου εύκολα κι απλά.

Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση

Γιατί να οργανώσεις μόνη σου τη βάπτιση;

   Θα σου πω αρχικά γιατί αποφάσισα εγώ να ετοιμάσω τη βάφτιση μόνη μου. Οικονομικοί λόγοι εκείνη την εποχή δεν συνέτρεχαν με την έννοια ότι είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε και έτοιμη μπομπονιέρα και προσκλητήριο αλλά και διακόσμηση για την εκκλησία. Το θέμα ήταν ότι εγώ ήθελα να τα φτιάξω όλα με το προσωπικό μου γούστο και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Ήθελα όλα τα της βάφτισης να είναι καλόγουστα, απλά και διαχρονικά. Ήθελα να βλέπω τις φωτογραφίες από τη μέρα εκείνη μετά από χρόνια και να μην μετανιώνω για καμιά τυχόν extreme επιλογή μου! Άρα η λύση ήταν...DIY!

   Η χαρά της δημιουργίας και το αίσθημα της επιτυχίας είναι πολύ σημαντικά για σένα, μανούλα, που μπορεί να έχεις κλειστεί στο σπίτι αφιερώνοντας το χρόνο σου στην ανατροφή του μωρού σου αλλά και διέξοδος για σένα μανούλα που δεν έχεις την πολυτέλεια να κάτσεις σπίτι με το μωρό σου κι έπρεπε να επιστρέψεις στη δουλειά νωρίς.

   Σου λέω εξαρχής ότι χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σου ή την ελάχιστη ξεκούρασή σου για να προετοιμάσεις μια βάπτιση μόνη σου και ίσως να ξενυχτήσεις αλλά πίστεψέ με το τελικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Αν λοιπόν δε σε τρόμαξα και συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο πάμε να δούμε τις συμβουλές που έχω να σου δώσω για το πώς να οργανώσεις τη βάφτιση του μικρού σου σωστά

  • Ξεκίνα να οργανώνεσαι νωρίς ακριβώς επειδή θα χρειαστείς χρόνο για να κάνεις έρευνα για τα πάντα.
  • Βρες το θέμα της βάπτισης και άρχισε να δένεις τα πάντα πάνω σε αυτή τη βάση. Έτσι δε θα ξεφύγεις από τον στόχο σου.
  • Επέλεξε το πολύ τρία χρώματα ώστε να αποφύγεις τις ακρότητες και τον...πονοκέφαλο των καλεσμένων. Εγώ είχα επιλέξει γκρι, το χρώμα της μέντας και λεπτομέρειες κίτρινου.
Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση
Εδώ βλέπεις κάποια στοιχεία από το δέσιμο των προσκλητηρίων.
  • Αν δεν έχεις, δημιούργησε λογαριασμό στο Pinterest. Αν έχεις, ξεκίνα την έρευνα σου. Θα βρεις εξαιρετικές ιδέες για βάπτιση. Διάλεξε εκείνες που θεωρείς ότι μπορείς να καταφέρεις. Μην σπαταλήσεις πολύτιμο χρόνο σε ανεδαφικά πράγματα. Για παράδειγμα, είχα δει κάτι τέλεια τρισδιάστατα αερόστατα και σκέφτηκα να τα φτιάξω και να δέσω από κάτω το προσκλητήριο και το αποτέλεσμα βγήκε κάπως έτσι...
Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση

Στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο τέλειο όσο φαίνεται εδώ. Είχε πολλές ατέλειες και απαιτούσε τρομερά πολύ χρόνο. Άρα το σχέδιο άλλαξε και προσαρμόστηκα σε έναν υπέροχο πάπυρο, δηλαδή κάπως έτσι...

  • Εκτίμησε τις δυνάμεις σου και μείνε στο motto "καλόγουστα, εύκολα κι απλά". Αν βαπτίζεις κοριτσάκι τότε σε παίρνει να έχεις μια μικρή δόση υπερβολής. Αν όμως βαπτίζεις αγοράκι τότε ο μινιμαλισμός είναι μια καλή ιδέα.
  • Πάρε απόφαση ότι για περίπου δυο μήνες το σαλόνι σου και γενικά ολόκληρο το σπίτι σου θα θυμίζει εργαστήρι. Το δικό μου ήταν κάπως έτσι για πολύ καιρό...
Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση
...κι αυτό είναι μόνο μια μικρή ιδέα του τι επικρατούσε εκείνες τις μέρες σπίτι μας.
  • Αν δεν έχεις καθόλου βοήθεια για τις ετοιμασίες της βάπτισης τότε καλύτερα μην το κάνεις. Δηλαδή αν δεν έχεις κάποιον άνθρωπο να σου κρατήσει έστω και για λίγες ώρες το παιδί ή δεν έχεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν με τις εργασίες της βάπτισης, μην το επιχειρήσεις γιατί οι καθημερινές απαιτήσεις του μωρού αλλά και η δική σου ανάγκη για ξεκούραση έχουν προτεραιότητα.
  • Κι αυτό μας οδηγεί στην επόμενη συμβουλή: επιστράτευσε όποιον μπορεί και θέλει να αναμειχθεί. Φίλες, κουμπάρες, τη νονά (αν υπάρχει), θείες, ανιψιές, μαμά, πεθερά (αν θέλεις). Αξιοποίησε το ταλέντο του καθενός και μοίρασε αρμοδιότητες. Το DIY είναι ομαδική υπόθεση σε τόσο μεγάλα projects.
  • Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε με το παραμικρό.
Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση
Η βάση τους είναι κουτιά από γάλα βρεφικό ντυμένα με τα υφάσματα της βάπτισης και το επάνω μέρος το χάρτινο καπέλο για τις λάμπες από γνωστό μεγάλο πολυκατάστημα.

  • Αξιοποίησε τα πάντα.
Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση
Παντζούρι βαμμένο από τα χεράκια του νονού μας!
Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση
Η μπομπονιέρα που έφτιαξα μόνη μου για τους μικρούς μας φίλους

  • Μην κάνεις εκπτώσεις στα γλυκά αλλά φτιάξε μόνη σου το Candy bar έξω από την εκκλησία. Επέλεξε έναν επαγγελματία να σου φτιάξει μπισκότα με ζαχαρόπαστα ή γλάσσο, cupcakes ή cake pops. Μπορεί να το έχεις με τη ζαχαροπλαστική αλλά καλό είναι να μην αναδύεις άρωμα βανίλιας ή σοκολάτας στην εκκλησία επειδή θα ψήνεις μέχρι τελευταία στιγμή. Εγώ επέλεξα την καλύτερη επαγγελματία κατά τη γνώμη μου αλλά έστησα μόνη μου το candy bar.
Πως να οργανώσεις μια DIY βάπτιση
Μέρος από το Candy Bar έξω από την εκκλησία.
  • Να είσαι σε συνεννόηση και ομοφωνία με το νονό ή τη νονά. Έτσι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι μοναδικά υπέροχο.
  • Τέλος, να θυμάσαι ότι είσαι η μαμά σε αυτή τη βάπτιση. Μην ξεχάσεις τον εαυτό σου τρέχοντας να φροντίσεις όλα τα υπόλοιπα αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους (μέχρι τελευταία στιγμή ψάχναμε το ιδανικό μαντηλάκι για το κοστούμι του μπαμπά μας...ω...ναι!!!). Φρόντισε να κλείσεις από νωρίς που θα φτιάξεις τα μαλλιά σου και κοπέλα για να σε μακιγιάρει! Μπορεί το μικρό σποράκι να είναι ο πρωταγωνιστής της βάπτισης αλλά εσύ θα το κρατάς αγκαλιά την περισσότερη ώρα γι' αυτό φίλη μου μη φοβηθείς να λάμψεις!

Διάβασε σχετικά
Πώς να φτιάξεις μόνη σου μπομπονιέρες βάπτισης ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα και να σου βγουν πολύ πιο οικονομικές οι μπομπονιέρες απ'ό,τι αν τις αγόραζες
Πώς να οργανώσεις μόνη σου ένα baby shower θα βρεις κι εκεί χρήσιμα tips που πολλά έχουν εφαρμογή και στην ετοιμασία της βάπτισης 


Ξεκίνα την έρευνά σου από εδώ
Σε όλα τα παρακάτω καταστήματα θα βρεις όλα τα υλικά για να δημιουργήσεις μόνη σου από μπομπονιέρες μέχρι το στολισμό και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί.
Advertisement





Ελπίζω να σε βοήθησα να ετοιμάσεις μόνη σου τη βάφτιση του μικρού σου. Περιμένω τα σχόλια σου με την εμπειρία σου και τις δικές σου συμβουλές για μια αξέχαστη DIY βάπτιση.




1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ κατατοπιστική και περιεκτική ανάρτηση! Πραγματικά πολύτιμες συμβουλές για όλες όσες θέλουν να ασχοληθούν. Προσπάθησα κι εγώ να οργανώσω τη βάπτιση της κόρης μου αλλά ευτυχώς περιορίστηκα - εγκαίρως - μόνο στα προσκλητήρια. Το όλο project είναι αρκετά χρονοβόρο και απαιτητικό και εάν δεν έχεις βοήθεια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->