4 λάθη που κάνουμε όλοι όταν ξεκινάμε yoga

Διάβασε επίσης

Πήρες το καινούριο σου στρωματάκι και ξεκινάς με χαρά να πας στο μάθημα της yoga, με όλο τον ενθουσιασμό που συνοδεύει την απόφασή σου να ξεκινήσεις μαθήματα! Κι ενώ έχουν περάσει κάποιες μέρες, εσύ δε νιώθεις όλο αυτό το zen που λένε όλοι. Και αρχίζεις και αγχώνεσαι και απογοητεύεσαι κι όλα τα σχετικά. Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή κάνεις κάποιο (ή όλα) από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όλοι? 




Δες παρακάτω ποια είναι τα λάθη που όλοι κάναμε όταν ξεκινήσαμε yoga. Και πώς να τα αποφύγεις.

1. Πιέζεις το σώμα σου μέχρι να πονέσει. Δε φταις εσύ, φταίνε αυτά τα "no pain no gain" που έχουν γεμίσει το internet. Με τη yoga αποκτάς ευλυγισία, γυμνάζονται οι μύες, αποκτάς αντοχή και όλα όσα φέρνει η σωματική άσκηση. Όμως μη ζορίζεσαι, γιατί όπως και σε οποιοδήποτε είδος γυμναστικής, έτσι κι εδώ θα τραυματιστείς. Θα έρθουν όλα στον χρόνο τους!

2. Δεν αναπνέεις. Δεν εννοώ ότι κρατάς την αναπνοή σου, εννοώ ότι δεν αναπνέεις σωστά και δε βασίζεις τις κινήσεις σου στην αναπνοή. Το να αναπνέεις σωστά θα σου φέρει αυτή την πολυπόθητη ηρεμία και το αίσθημα χαλάρωσης, ακόμα κι αν έχεις ρίξει τόνους ιδρώτα. Breathe in breathe out λοιπόν, και εστίασε μόνο εκεί. Θα δεις ότι το σώμα σου ως δια μαγείας θα πάρει μόνο του τη σωστή θέση!

3. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Ο καθένας κάνει το δικό του ταξίδι σε αυτόν τον μαγικό κόσμο. Το να κοιτάζεις τον διπλανό σου και να σκέφτεσαι "εγώ δεν το κάνω τόσο καλά" δε σου προσφέρει τίποτα περισσότερο παρά απογοήτευση. Έχεις το δικό σου σώμα, με τις δικές του δυνατότητες οι οποίες είναι απεριόριστες! Εστίασε εκεί λοιπόν. Στη δική σου πρόοδο και στον δικό σου δρόμο. Τι κι αν ο διπλανός έχει τελειοποιήσει την pigeon pose? Το δικό σου σώμα μπορεί να έχει ανάγκη μια διαφορετική πόζα και ροή.

4. Εγκαταλείπεις αμέσως. Το να μην πετύχεις μια πόζα με την πρώτη είναι λογικό, φυσιολογικό και αναμενόμενο. Θυμάμαι μία φορά με είχε βάλει η δασκάλα μου να κάνω προετοιμασία και ζέσταμα για μία ώρα μέχρι να καταφέρω μια πολύ απλή και βασική πόζα. Το σώμα μου δεν ήθελε να συνεργαστεί, το ένιωθα πολύ άκαμπτο και πονούσα παντού. Όμως τελικά την κατάφερα. Όχι επειδή ήταν απλή, αλλά επειδή δεν εγκατέλειψα. Η yoga σε διδάσκει μεταξύ άλλων και υπομονή. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις πράξη?

Η yoga είναι ένα ταξίδι που σε μαθαίνει να αγαπάς το σώμα σου, αλλά κυρίως να το ακούς και να το νιώθεις! Είναι η ώρα της ημέρας που ασχολείσαι μόνο με εσένα και με τις δικές σου ανάγκες. Φρόντισε λοιπόν να εκμεταλλευτείς αυτή την ώρα και να αποκομίσεις όσα περισσότερα μπορείς! Και η pigeon pose θα έρθει στην ώρα της!

Εσύ ποιο από αυτά τα λάθη έχεις κάνει?

Βίλλυ από Make up your dayz 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->