Εύκολη Μαγιονέζα Παντζάρι (χωρίς αυγό)

Διάβασε επίσης

Καλημέρα!
Στο χθεσινό μου άρθρο στο Ioanna's Notebook έκανα ένα review για το Estrella Athens, το γνωστό all-day εστιατόριο του κέντρου. Έτσι λοιπόν σήμερα σκέφθηκα να μοιραστώ μαζί σας μια copycat συνταγή του Estrella. Τη συνταγή για την περιβόητη μαγιονέζα παντάρι ή αλλιώς μοβ μαγιονέζα.


Όταν τη δοκίμασα για πρώτη φορά μου άρεσε, οπότε σκέφθηκα να δοκιμάσω να την φτιάξω στο σπίτι, μιας και αγαπάμε οικογενειακώς τα παντζάρια ούτως ή άλλως και θα ήταν μια νόστιμη αλλαγή (άσε που είχα και πατζάρια στο ψυγείο και όρεξη για πειραματισμούς!).


ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Υλικά για 250 γρ.
50 γρ. ηλιέλαιο
25 γρ. γάλα σόγιας
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 γρ. αλάτι
5 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα*

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Βάζουμε το γάλα σόγιας, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ωραία κρεμώδης μαγιονέζα.

2. Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τα πολτοποιούμε στο μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

3. Ταιριάζει τέλεια με τηγανητά ή ποσέ αυγά και ψάρια, ενώ από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένας πρώτης τάξεως dip για κάθε λογής κριτσίνια και πιτούλες. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σε κλειστό βαζάκι έως 4 ημέρες.

Σημ. 
Μπορείτε να παραβλέψετε την παρασκευή της μαγιονέζας και να χρησιμοποιήσετε έτοιμη. Θα χρειαστείτε περίπου 1 μικρό βαζάκι. Επίσης, εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε την μαγιονέζα χωρίς παντζάρι. 
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα παντζάρια (βρασμένα στον ατμό), τα οποία θα βρείτε στο τμήμα των λαχανικών στα μεγάλα super market, και να γλιτώσετε την όλη διαδικασία του βρασίματος. Από την άλλη, για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου παντζάρια κονσέρβας (τουρσί) και δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα.

Καλή απόλαυση!

Δοκιμάστε επίσης  Τυροκαυτερή Σπιτική.

Είμαι η Ιωάννα από το Ioanna's Notebook 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->