Dulce de leche ή καραμέλα γάλακτος στα γρήγορα με 2 τρόπους

Διάβασε επίσης

Καραμέλα γάλακτος ή αλλιώς Dulce de leche! Πρόκειται για μια συνταγή που έχει της ρίζες στη Λατινική Αμερική και αποτελεί τη βάση για πολλά γλυκά. Στην αυθεντική της συνταγή το γάλα βράζει αργά στην κατσαρόλα μαζί με ζάχαρη και απαιτεί συνεχές ανακάτεμα για περίπου 2 ώρες μέχρι να εξατμιστεί το νερό του γάλακτος και να καραμελώσει η ζάχαρη. 

2 εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε στα γρήγορα καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)

Μην φοβάστε ... δεν θα σας δώσω αυτή τη συνταγή σήμερα. Είπαμε να απλοποιήσουμε τη ζωή μας όχι να την κάνουμε δυσκολότερη! Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως θα φτιάξουμε καραμέλα γάλακτος εύκολα και γρήγορα. Μάλιστα θα σας δώσω 2 τρόπους, ο ένας γρηγορότερος από τον άλλον!


Dulce de leche στο χύτρα ταχύτητας

Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
1. Βάζετε το κουτί του ζαχαρούχου χωρίς να το ανοίξετε μέσα στη χύτρα ταχύτητας. Τη γεμίζετε με νερό ώστε να καλύπτει το κουτί και σφραγίζετε τη χύτρα. 

2. Από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10-12 λεπτά ακριβώς. Η καραμέλα γάλακτος είναι έτοιμη. Βγάζετε το κουτί προσεκτικά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσετε ή την αποθηκεύσετε.

3. Διατηρείτε τα κλειστά κουτιά στο ντουλάπι σας για όσο θέλετε (έως και 1 χρόνο). Όταν ανοίξετε το κουτί, διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο. 

Σημ.
* Προσοχή! Δεν ανοίγετε το κουτί μέχρι να κρυώσει εντελώς.
* Αφού θα μπείτε στον κόπο, ετοιμάστε 5-6 κουτιά ή όσα χωρά η χύτρα σας και αποθηκεύστε τα στο ντουλάπι σας. Έτσι θα έχετε έτοιμη καραμέλα γάλακτος ανά πάσα στιγμή. 


Dulce de leche στα μικροκύμματα 

Υλικά 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

Εκτέλεση 
Αδειάζεται το ζαχαρούχο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμμάτων. Ψήνετε το ζαχαρούχο για 5 λεπτά στη δυνατή ένταση. Η μαρμελάδα γάλακτος είναι έτοιμη! 

Σημ.
*  Μπορείτε να φτιάξετε και σοκολατένια καραμέλα γάλακτος, προσθέτοντας από την αρχή στο γάλα 3 κ.σ. σκόνη κακάο.

Καλή απόλαυση!

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!


2 εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε στα γρήγορα καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->