Πεντανόστιμες Αυγόφετες Muffins με Crumb Κανέλας

Διάβασε επίσης

Καλημέρα! Ένα από τα moto μου είναι ότι "στην κουζίνα τίποτα δεν πάει χαμένο" και έτσι σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για να ανακυκλώσετε το μπαγιάτικο ψωμί (λόγω των ημερών ... μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπαγιάτικο τσουρέκι) και να το μεταμορφώσετε σε λαχταριστές Αυγόφετες Muffins με Crumb Κανέλας, ιδανικές για ένα πεντανόστιμο πρωινό που θα λατρέψουν όλοι.


Αυτή η συνταγή για αυγόφετες muffins θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια γιατί όχι μόνο "ανακυκλώνετε" το ψωμί που σας περίσσεψε αλλά επιπλέον, μπορείτε να κάνετε όλη την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί απλά να τις ψήσετε! Ότι πρέπει δηλαδή για τις ημέρες που έχετε φιλοξενούμενους στο σπίτι. Τόσο απλό αλλά τόσο νόστιμο!



ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ MUFFINS ΜΕ CRUMB ΚΑΝΕΛΑΣ

Προετοιμασία: 15 λεπτά - Αναμονή: 2 ώρες (ή όλο το βράδυ) - Ψήσιμο: 25 λεπτά 

Υλικά για 12 muffins
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους ή μικρά κομμάτια
2 1/2 φλ. γάλα
6 αυγά
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 
1 κ.γλ. κανέλα 

Για το crumb κανέλας
1/4 φλ. κρύο βούτυρο 
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κ.γλ. κανέλα 
αλάτι

Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε καλά μια - μια τις θήκες στο ταψάκι για muffins. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και ανακατεύουμε καλά, πιέζοντας το ψωμί ελαφρά.


2. Γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα ψωμιού. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).

3. Όταν έρθει η ώρα για το ψήσιμο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και ετοιμάζουμε το crumb κανέλας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν χοντρή άμμο.


4. Προσεκτικά πασπαλίζουμε με το μείγμα crumb τα muffins. Ψήνουμε για 25 λεπτά, έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε.

5. Σερβίρετε τις αυγόφετες muffins σκέτες, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο ή με μέλι ή με ότι άλλο τραβάει η καρδιά σας!

Σημ.
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ψωμιού θέλετε, αρκεί να είναι λιγάκι μπαγιάτικο ώστε να απορροφήσει σωστά το γάλα και να μην μαλακώσει πολύ. 

Καλή απόλαυση!

Δοκιμάστε επίσης Cinnamon Monkey Bread: απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή!

Είμαι η Ιωάννα από το Ioanna's Notebook 

Ραντεβού σύντομα!


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->