5 συμβουλές για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές χωρίς να σταματήσεις το blogging

Διάβασε επίσης

Είσαι blogger ; Θέλεις να πας διακοπές αλλά ανησυχείς ότι αν αφήσεις το Blog σου για λίγο καιρό, θα σε εγκαταλείψουν οι αναγνώστες σου; Οι καλοκαιρινές μας διακοπές αρχίζουν και αν ανήκεις και εσύ στις ορκισμένες bloggers και φοβάσαι ότι τον Αύγουστο δεν θα σε διαβάσει κανείς, σου έχω μερικές συμβουλές για να απολαύσεις την καλοκαιρινή παύση, χωρίς τύψεις.

5 TIPS FOR BLOGGING THROUGH THE SUMMER


Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, τα στατιστικά των blog πέφτουν αρκετά. Πολλοί είναι αυτοί που αποθαρρύνονται και τα παρατούν, καθώς πιστεύουν ότι οι αναγνώστες τους τούς εγκαταλείπουν σιγά σιγά. Ωστόσο, είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, ειδικά τον Αύγουστο. Είναι απλό, οι περισσότεροι πάμε διακοπές και πέρα από κάποια άρθρα καθαρά καλοκαιρινού χαρακτήρα, όπως οι κριτικές αντηλιακών προϊόντων, αγαπημένα βιβλία για το καλοκαίρι, ταξιδιωτικές συμβουλές κτλ, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα διαβάσουν το blog σου. Οι περισσότεροι θα το "αποθηκεύσουν" για να επιστρέψουν σε αυτό αργότερα (αν τους φανεί σημαντικό). 

Επιπρόσθετα, είναι απαραίτητο να κάνεις ένα διάλειμμα κι εσύ από την δουλειά σου αλλά και από το αγαπημένο σου χόμπυ. Είναι καλό να διακοπεύσεις λίγο, προκειμένου να ανανεωθείς, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να επανέλθεις δυναμικά. Δεν είναι απαραίτητο ότι αν το "εγκαταλείψεις" θα σε εγκαταλείψει. Αρκεί να είναι για λίγο. Σε κάθε περίπτωση, έχω μερικές συμβουλές για να εκμεταλλευτείς τον χρόνο των διακοπών προς όφελος σου. 

5 TIPS FOR BLOGGING THROUGH THE SUMMER

1. Καταρχάς, μπορείς να εκμεταλλευτείς το διάστημα των διακοπών για να προγραμματίσεις την επόμενη σεζόν. Μπορείς να σκεφτείς όλα όσα θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες σου και να φτιάξεις ένα πλάνο για τους επόμενους μήνες. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι δεν θα παραλήψεις τίποτα. 

2. Ώρα για διορθώσεις. Για εμένα το διάλειμμα των διακοπών σημαίνει ευκαιρία για διορθώσεις. Είτε πρόκειται για σπασμένα λινκ είτε για άρθρα που πρέπει να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες τους, ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας για να ασχοληθώ με όλα αυτά. Μπορείς να διορθώσεις τα SEO των παλαιότερων άρθρων σου και να φροντίσεις ούτως ώστε να μεγιστοποιηθεί η επισκεψιμότητα του ιστοτόπου σουΗ Δέσποινα έχει ετοιμάσει ένα αναλυτικό οδηγό με όλες τις συμβουλές για το πώς μπορείς να κάνεις τις αναρτήσεις σου SEO friendly, δηλαδή φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης, ώστε το μπλογκ σου να εμφανίζεται πιο ψηλά στα αποτελέσματαΜπορείς να ενημερώσεις την σελίδα με "About", την πολιτική απορρήτου σου, το Disclaimer σου και γενικά όλες εκείνες τις σελίδες που θέλεις από καιρό να ανανεώσεις. Αν ανήκεις μάλιστα και σε εκείνους που έχουν μείνει πίσω στις επικαιροποιήσεις σύμφωνα με το νέο νόμο GDPR περί προσωπικών δεδομένων, ήρθε η στιγμή να ασχοληθείς με αυτό και να προβείς στις απαραίτητες αλλαγές στο blog σου. 

3. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις και τα παλαιότερα άρθρα σου. Τι καλύτερο από το να προωθήσεις ξανά παλαιότερα άρθρα σου. Επειδή γράφτηκαν πέρυσι ή πρόπερσι δεν σημαίνει ότι δεν είναι επίκαιρα. Μπορείς να τα προωθήσεις ξανά και με αυτόν τον τρόπο να τα ξαναζωντανέψεις. Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις εδώ μερικές συμβουλές για το πως να προωθήσεις το blog σου αλλά και πως να ανανεώσεις τα παλαιότερα άρθρα σου. Εδώ σου έχω 7 tips για να "ξαναζωντανέψεις" τις παλαιότερες αναρτήσεις σου.

4. Μην εγκαταλείψεις το blogging, αφού μπορείς να κρατήσεις επαφή μέσω του Instagram σου. Αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να δημοσιεύσεις άρθρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείς να κρατήσεις επαφή με τους αναγνώστες σου μέσω του Instagram, δίνοντας τους την δυνατότητα να έχουν μια εκ των έσω προσέγγιση των διακοπών σου. Η Δέσποινα, έχει ετοιμάσει τον πληρέστερο οδηγό του Instagram για bloggers, για να μάθεις τα πάντα.

5. Εκμεταλλεύσου το διάστημα των διακοπών σου για να ενημερωθείς και να εκπαιδευτείς πάνω σε νέες πρακτικές blogging. Μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις όλα τα άρθρα μας που έχεις χάσει (ίσως) και που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα. Εγώ θα σου πρότεινα:


Αυτές είναι οι συμβουλές μου για το καλοκαίρι και πρόκειται φυσικά για πρακτικές που εγώ ακολουθώ ή προσπαθώ να ακολουθήσω κατά την διάρκεια των διακοπών μου. 

blogging summer tips


BTW Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σας βοήθησε το άρθρο μου. Μάθετε περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->