5 εύκολες και γρήγορες ιδέες για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι

Διάβασε επίσης

Χωρίς αμφιβολία το Φθινόπωρο είναι εδώ! Μπορεί η θερμοκρασία μερικές ημέρες να είναι υψηλή για την εποχή της αλλά η πρωινή και βραδινή ψύχρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, τα πρώτα φύλλα από τα δέντρα έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν και όλα αυτά μαζί με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο και την έναρξη όλων των δραστηριοτήτων. Η αλήθεια είναι ότι είμαι συνεχώς στο τρέξιμο αλλά όταν δεν είμαι, μου αρέσει τόσο πολύ να μένω μέσα και να χουχουλιάζω. Τα τελευταία χρόνια έχω υιοθετήσει την εποχιακή διακόσμηση και φροντίζω να αφιερώνω λίγο χρόνο ώστε να το εναρμονίζω το σπίτι μας με την εποχή. 


Δεδομένου ότι ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, σήμερα θα σας δώσω μερικές εύκολες και γρήγορες ιδέες ώστε να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο και να το κάνετε πιο ζεστό και «χουχουλιάρικο»


1. Φωτισμός

Προσωπικά έχω ένα μικρό θεματάκι με τον φωτισμό. Δεν μου αρέσουν τα πολλά και δυνατά φώτα. Προτιμώ τον χαμηλό φωτισμό. Έτσι λοιπόν, όταν βραδιάσει ανάβω τα φωτιστικά δαπέδου και αφού τελειώσω με το μαγείρεμα και τις δουλειές της κουζίνας, ανάβω και τα φώτα που έχω κάτω από τα ντουλάπια. Γενικά ο χαμηλός φωτισμός με χαλαρώνει, με ηρεμεί και μου φτιάχνει τη διάθεση. Επίσης έχω και πολλά κεριά εδώ και εκεί, όμως με 2 ζωηρά παιδιά στο σπίτι η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ να τα ανάψω. Τελευταία έχω "κολλήσει" με τα λαμπάκια LED με τα οποία γεμίζω κάθε λογής γυάλες και βάζα. 

2. Χειμερινά υφάσματα


Χνουδωτά μαξιλάρια, χοντρά, ζεστά ριχτάρια και τραπεζομάντηλα σε ζεστές αποχρώσεις είναι μερικά από τα διακοσμητικά - και μη - στοιχεία που φροντίζω να προσθέτω στο σπίτι πάντα τέτοια εποχή. (Φέτος έχω βάλει στο μάτι κάτι γούνινα και λεοπάρ μαξιλάρια για τον καναπέ, που ελπίζω να αποκτήσω πριν ξεκινήσω την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση). Επιπλέον επειδή τα βράδια μπορεί να νιώσουμε κάποια ψυχρά φροντίζω να έχω πάντα μια μικρή κουβερτούλα πρόχειρη στην άκρη του καναπέ. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα πάρει ξαφνικά εκεί ο ύπνος! 


3. Μυρωδιά φθινοπώρου


Είναι γνωστό ότι οι μυρωδιές και τα αρώματα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Ιδανικά είναι τα αρωματικά κεριά, ειδικά αυτά με άρωμα κανέλας, μήλου αλλά και καραμέλας είναι τα αγαπημένα μου τα οποία φροντίζω να έχω πάντα - αλλά όπως είπα και παραπάνω αποφεύγω να τα ανάβω. Εναλλακτικά χρησιμοποιώ αρωματικό ποτ πουρί ενώ τελευταία έχω υποκύψει στα στικς με αρωματικά έλαια, τα οποία βάζω για ασφάλεια ψηλά στα ράφια. 


4. Η φύση εντός 


Ένας πολύ απλός τρόπος για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι είναι η ίδια η φύση. Κάντε μια βόλτα στο κοντινό δασάκι ή βουνό και μαζέψτε κουκουνάρια, ξυλαράκια ακόμα και φύλλα. Κάθε τέτοια εποχή μαζεύω κουκουνάρια από το δασάκι και αφού τα προετοιμάσω, γεμίζω είτε κάποιο βάζο ή κάποια διακοσμητική πιατέλα. Επίσης τελευταία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο μανάβικο και μικρές διακοσμητικές κολοκύθες, οι οποίες είναι τέλειες για φθινοπωρινή διακόσμηση. Εναλλακτικά, μπορείτε βέβαια να πάρετε και ψεύτικες από τα Jumbo. 


5. Προετοιμαστείτε για το κρύο


Μπορεί να είμαστε στην Ελλάδα, όπου μπορείς να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα όλο το χρόνο αλλά αν δεν έχετε κάτι τέτοιο στα άμεσα σχέδιά σας είναι καλύτερο να μαζέψετε μαγιό, τσάντες, ψάθες, καπέλα και αντιηλιακά. Πλύντε τα μαγιό στο πλυντήριο, στο πρόγραμμα για μεταξωτά και ευαίσθητα, τινάξτε τσάντες και ψάθες και αποθηκεύστε τα αντιηλιακά και λοιπά προϊόντα θαλάσσης. Σημειώστε ότι οτιδήποτε αντιηλιακό προϊόν δεν έχετε ανοίξει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και την επόμενη χρονιά (αρκεί βέβαια να μην έχει λήξει) ενώ αν το έχετε ανοίξει, η αντιηλιακή του προστασία μειώνετε στο μισό. Ιδανικά, ότι είναι στα «τελευταία» του απλά πετάξτε το για να μην σας πιάνει και πολύτιμο χώρο. 

Γενικά, μου αρέσει τώρα που κρυώνει ο καιρός να μετατρέπω το σπίτι μας σε μια ζεστή φωλιά όπου όλοι μπορούμε να χαλαρώσουμε.

Διαβάστε επίσης: 4 βιβλία που πρέπει να διαβάσετε φέτος το φθινόπωρο

Εσείς πως προετοιμάζετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο; Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω. 



2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Ιωάννα μου, ωραία τιπς! Κι εγώ έχω καλαθάκια με κεριά, σε διάφορα σχήματα κι αρώματα, κουκουνάρες, και τις επόμενες μερες θα προσθεσω και κολοκύθες. Θέλω να πάρω κι ένα ωραίο σκούρο κόκκινο ριχτάρι για τους καναπέδες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κολοκύθες δεν έχω προλάβει και εγώ να πάρω ακόμη! Ωραία ιδέα το σκούρο κόκκινο ριχτάρι, σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να αντικαταστήσω τα δικά μου αλλά δεν είχα καταλήξει σε χρώμα, ευχαριστώ για το τιπ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->