Είναι οκ/ Δεν είναι οκ των Χριστουγεννιάτικων δώρων

Διάβασε επίσης

Αχ αυτά τα δώρα! Πόση χαρά, αγάπη, ανυπομονησία, αγωνία, λαχτάρα, προσμονή κρύβουν! Δεν έχω καταλήξει εάν είναι πιο όμορφο να λαμβάνεις δώρα ή να κάνεις δώρα. Από όποια πλευρά και να το δεις όμως τα δώρα ισοδυναμούν με την προσφορά και η προσφορά με την χαρά. Όμως ακόμα κι αυτά έχουν τους κανόνες τους. 

Γιατί το δούναι και λαβείν θέλει το savoir vivre του!




Είναι οκ:

  • Να φτιάξεις μόνη σου το δώρο που θα προσφέρεις. Ποιος είπε ότι το δώρο πρέπει να είναι κάτι ακριβό; Ή κάτι πολύ φανταχτερό; Η ουσία βρίσκεται στην σκέψη και στον χρόνο που πέρασες για να επιλέξεις το κατάλληλο δώρο. Γι' αυτό το λόγο ακριβώς ένα χειροποίητο δώρο είναι η ιδανική επιλογή. Είναι κάτι πιο προσωποποιημένο, έχει και κάτι δικό σου και είναι φτιαγμένο με πολύ πολύ αγάπη! 

  • Να είναι ένα οικονομικό δώρο. Αναφέρθηκε και προηγουμένως, δεν είναι απαραίτητο το δώρο να είναι ακριβό. Μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο οικονομικό που όμως να ταιριάζει στον αποδέκτη. Όμως πρόσεξε: οικονομικό ναι, πρόχειρο όχι. 

  • Να αλλάξεις το δώρο. Εάν είναι λάθος το μέγεθος, εάν προτιμάς άλλο χρώμα ή εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν θα το χρησιμοποιήσεις, καλύτερα να το αλλάξεις. Μην σκεφτείς λεπτό ότι είναι προσβολή. Απεναντίας, θα το χρησιμοποιείς πολύ περισσότερο και θα γίνει και το αγαπημένο σου, αφού θα έχεις επιλέξει κάτι περισσότερο "στα μέτρα σου". 


Δεν είναι οκ:
  • Να μην ανοίγεις το δώρο που σου προσφέρουν. Απορώ πώς μπορείς να το κάνεις αυτό, πραγματικά. Δεν έχεις αγωνία να δεις τι κρύβεται μέσα; Και πότε περιμένεις να το ανοίξεις; Προσωπικά το θεωρώ μεγάλη αγένεια να προσφέρω ένα δώρο και να μην το ανοίγει ο αποδέκτης. Δείχνει απαξίωση και σνομπισμό, το λιγότερο που μπορώ να πω. 

  • Να κάνεις δώρο.. ένα δώρο. Την Πρωτοχρονιά του 2010 ένα γνωστό μου πρόσωπο, καλεσμένο στο σπίτι, έφερε μία όμορφη συσκευασία δώρου. Το άνοιξα και αντίκρισα ένα υπέροχο γούρι του 2008. True story. Μην το κάνετε ποτέ. Αν σας έχουν κάνει ένα δώρο που δεν σας αρέσει μπορείτε να το χαρίσετε. Μην το προσφέρετε σαν δώρο. Πολύ κακό.

  • Να διαλέγεις δώρα με βάση τις δικές σου προτιμήσεις. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το πρόσωπο στο οποίο κάνεις δώρο. Σίγουρα θα επιλέξεις κάτι που θα είναι του γούστου σου, όμως σκέψου εάν και εκείνος/εκείνη θα ενθουσιαζόταν το ίδιο. Έτσι λοιπόν απέφυγε να κάνεις δώρο εισιτήρια για τη φοβερή metal συναυλία στη φίλη σου που ακούει μόνο jazz. Δεν θα το χαρεί, δεν θα το εκτιμήσει και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει κιόλας.

  • Να μην δείχνεις ενθουσιασμό. Σοβαρά τώρα. Σου κάνουν ένα δώρο. Ακόμα κι αν δεν είναι του γούστου σου μην στραβομουτσουνιάσεις. Είναι μια χειρονομία αγάπης, χαμογέλασε και ευχαρίστησε και αν είναι δυνατόν φόρεσε το δώρο που σου πήραν. Θα δώσεις μεγάλη χαρά. Και αυτό δεν είναι το νόημα; 
Και εάν ψάχνεις ιδέες για δωράκια μην ξεχάσεις να διαβάσεις το άρθρο Πώς να διαλέξεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους δύσκολους.
Και φυσικά εάν σου άρεσε η ιδέα του χειροποίητου, διάβασε και το άρθρο 5+1 ιδέες για εύκολα DIY δώρα για καλεσμένους και συναδέλφους.
Κι αν σου αρέσουν κι εσένα αυτοί οι μικροί κανόνες savoir vivre, διάβασε τι είναι οκ και τι δεν είναι οκ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και τα do's και don'ts του καλεσμένου.

Εσύ τι πιστεύεις; Είναι πιο όμορφο να παίρνεις δώρα ή να κάνεις δώρα;

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->