Πως να κρατήσεις τους αναγνώστες περισσότερο στο blog σου

Διάβασε επίσης

Αν είσαι blogger τότε πιθανότατα θα έχεις αναρωτηθεί κάποια στιγμή πως μπορείς να κρατήσεις τους αναγνώστες σου περισσότερο στο Blog σου. Καλό είναι να έχεις επισκεψιμότητα στο ιστολόγιο σου αλλά τι μπορείς να κάνεις για να μην αφήσουν το ιστολόγιο σου αμέσως μόλις διαβάσουν το άρθρο σου;

how to keep readers on your blog longer




Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλεις να κρατήσεις τους αναγνώστες στο ιστολόγιο σου. Καταρχάς γιατί θέλεις να τους μετατρέψεις σε μόνιμους και πιστούς αναγνώστες, να εγγραφούν στο newsletter σου και γιατί όχι να μπορέσεις να δεις κάποια ανταπόδοση μέσω της affiliate διαφήμισης που μπορεί να έχεις (ή όποια άλλη μορφή διαφήμισης έχεις επιλέξει).
Είναι θέμα bounce rate
Το ποσοστό των ατόμων που αποχωρούν από την σελίδα σου ονομάζεται bounce rate Και μπορείς να το δεις μέσα από την σελίδα google analytics. Αυτό που θέλεις είναι το bounce rate να είναι όσο πιο χαμηλό γίνεται. Πως όμως θα το καταφέρεις;
 Τι μπορείς να κάνεις για να ρίξεις το bounce rate σου;
how to keep readers on your blog longer

#1. Links
Σε κάθε νέο άρθρο θα πρέπει να έχεις Link σε παλαιότερες αναρτήσεις σου που μπορεί να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που δίνεις στους αναγνώστες σου. Είναι ένας καλός τρόπος να περιηγηθούν οι αναγνώστες στο blog σου.

#2. «Διάβασε επίσης»
Κάτω από κάθε ανάρτηση μπορείς να προτείνεις link με αναρτήσεις που θα συμπληρώνουν το άρθρο σου και θα έχουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες σου.

#3. Κατηγορίες
Με την βοήθεια των tab μπορείς να οργανώσεις τη θεματολογία του Blog σου και να διευκολύνεις έτσι την περιήγηση των αναγνωστών σου σε αυτό.

#4. Μπάρα αναζήτησης
Είναι σημαντικό να έχεις μπάρα αναζήτησης στο βασικό κορμό του blog σου. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεις τους αναγνώστες σου να αναζητήσουν συγκεκριμένα άρθρα. Είναι κάτι πολύ μικρό και συχνά το παραβλέπουμε, αλλά βοηθά πολύ τους αναγνώστες και φυσικά συμβάλει στην μείωση του bounce rate.

#5. Δημοφιλή άρθρα
Αν κάτι πρέπει να επιλέξεις να βάλεις είναι την επιλογή να βλέπουν οι αναγνώστες σου τα δημοφιλέστερα άρθρα σου. Έτσι μπορούν να έχουν μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι μπορούν να βρουν στο Blog σου.

Το σημαντικότερο από όλα βέβαια είναι να έχεις ένα ενδιαφέρον περιεχόμενο να προσφέρεις. Ένα περιεχόμενο που θα βοηθά τους αναγνώστες και φυσικά θα είναι ευανάγνωστο. Διάβασε εδώ 6 tips για να γράφεις ευανάγνωστες αναρτήσεις.

how to keep readers on your blog longer

Διάβασε επίσης:


Αν είσαι blogger και θέλεις να γνωρίσεις κι άλλες bloggers από κοντά μη χάσεις την 1η επίσημη συνάντηση των Greek Women Bloggers στην Αθήνα, στις 10 Φεβρουαρίου. Καταχώρισε τώρα το blog σου στο δίκτυο δωρεάν και θα λάβεις άμεσα στο e-mail σου λεπτομέρειες για τη συνάντηση.



Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->