5 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το Canva για το blog σου (και γιατί όχι την επιχείρηση σου)

Διάβασε επίσης

To Canva είναι ίσως το αγαπημένο μου εργαλείο. Ένα Online εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιώ όχι μόνο για το Blogging αλλά και σε κάθε ευκαιρία και με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, όταν θέλω να δημιουργήσω ένα ιδιαίτερο αρχείο εικόνας. Αν δεν το ξέρεις, θα σου πρότεινα να το γνωρίσεις άμεσα. Γιατί με το canva μπορείς να ξεχωρίσεις σε αυτά τα 5 βασικά σημεία...
Use Canva for blogging

Φτιάξε το header και το λογότυπο του Blog σου

Ο πιο εύκολος και δωρεάν τρόπος να φτιάξεις μόνος σου το λογότυπο του Blog σου είναι το Canva. Και φυσικά δεν χρειάζεται να μείνεις μόνο εκεί. Μπορείς να φτιάξεις και την επικεφαλίδα του blog σου ή αλλιώς το header. Είναι πανεύκολο και μπορείς να φτιάξεις την εικόνα που θα βρίσκεται στο header χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία του canva και φυσικά την φαντασία σου.

Αφού έχεις καταφέρει να φτιάξεις το header σου ή ακόμα και το λογότυπο σου, μπορείς να φτιάξεις και το favicon. Ξέρεις τι είναι favicon; Μάθε εδώ και δες πως μπορείς να το αλλάξεις.

Φτιάξε την φωτογραφία του blog post σου 
Είναι σημαντικό η φωτογραφία που θα συνοδεύει την κάθε ανάρτηση στο Blog σου να έχει την δική σου αισθητική. Αυτό μερικές φορές απαιτεί όχι μόνο καλές φωτογραφίες αλλά και αντίστοιχα "μηνύματα" σε γραμματοσειρές που θα συμφωνούν με την αισθητική σου. Το Canva σου δίνει την δυνατότητα να τις φτιάξεις και να τις επιμεληθείς ούτως ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Χρησιμοποίησε το για τα Social media σου
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Canva ακόμα και για τα Social media που διαθέτεις. Φτιάξε το εξώφυλλο της σελίδας σου στο facebook, την Profile pic, τις φωτογραφίες από ανεξάρτητα post Που θέλεις να κάνεις εκεί, φτιάξε κολάζ φωτογραφιών. Φτιάξε τις εικόνες που χρειάζεσαι στο twitter και γιατί όχι δημιούργησε ξεχωριστές ιστορίες για τα Instagram stories σου.


Φτιάξε την εικόνα της ανάρτησης σου στο Pinterest

Ίσως η πιο χρησιμοποιημένη επιλογή για εμάς εδώ στο edityourlifemag.gr είναι η δημιουργία της pinterest φωτογραφίας στο τέλος κάθε Post, την οποία μπορείς να κάνετε Pin στον πίνακα της επιλογής σου.

Δημιούργησε την υπογραφή σου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Canva για να φτιάξεις μια "υπογραφή" ή αλλιώς μια εικόνα που σαν υπογραφή σου θα κλείνει το κείμενο αλληλογραφίας σου δίνοντας του μια πιο επαγγελματική όψη. Έτσι, σε κάθε επικοινωνία σου με εταιρείες θα μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα έχει το Mail σου την επαγγελματική όψη που ταιριάζει με την δική σου αισθητική.

Use Canva for blogging



Αυτοί είναι λοιπόν οι 5 τρόποι με τους οποίους μπορεί το Canva να σε βοηθήσει να φτιάξεις καλύτερες εικόνες για το blog σου. Αλήθεια, το γνώριζες; Αν, ναι, ποια είναι η πιο συχνή σου επιλογή; Τι εικόνα φτιάχνεις με το canva;

Διάβασε επίσης:


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.




3 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Η αλήθεια είναι πως είναι ότι καλύτερο έχω βρει σε online πρόγραμμα για φωτογραφίες. Εδώ και έναν χρόνο περίπου, ίσως και παραπάνω το χρησιμοποιώ non stop. Αν κάνεις και συνδρομή θα έχεις ακόμη μεγαλύτερες επιλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει. Με τη συνδρομή ξεκλειδωνεται ένας άλλος κόσμος αλλά και με τη βασική έκδοση έχεις άπειρες επιλογες

      Διαγραφή
  2. Αν και έχουν περάσει πολλοί μήνες από την ανάρτηση, τώρα την ανακάλυψα. Έχω προσπαθήσει να δουλέψω το πρόγραμμα αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω τις δικές μου εικόνες. Τι κάνω λάθος; μου ζητάει πληρωμή... ισχύει αυτό; Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->