Πώς να έχεις νόμιμα έσοδα από blog/site χωρίς έναρξη επαγγέλματος (affiliate marketing)

Διάβασε επίσης

Στο Edit Your Life Magazine έχουμε ξαναμιλήσει για το affiliate marketing σε ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο με τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι bloggers που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το affiliate marketing.

Ωστόσο μετά τις τελευταίες αλλαγές στη νομοθεσία για τις πληρωμές των φυσικών προσώπων, δηλαδή των ιδιωτών, όλοι όσοι είμαστε ιδιώτες αλλά έχουμε έσοδα από affiliate δίκτυα όπως η linkwise πρέπει να απογραφούμε στον ΕΦΚΑ.

Διαδικασία απογραφής στον ΕΦΚΑ ως αμοιβόμενος με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών






Παρόλο που η Linkwise έχει εξαιρετική εξυπηρέτηση και θα σου παράσχει κάθε απαραίτητη πληροφορία σε οποιαδήποτε απορία πάνω στο θεμα της απογραφής στον ΕΦΚΑ, έχω δεχθεί πάρα πολλές ερωτήσεις για τη διαδικασία και μιας και την έκανα πρόσφατα αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο.

Αρχικά, να πω ότι η διαδικασία απογραφής στον ΕΦΚΑ ως αμοιβόμενος με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών είναι απλή και εύκολη.

Διαδικασία απογραφής στον ΕΦΚΑ ως αμοιβόμενος με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών


Θεωρητικά έχει ανακοινωθεί ότι σύντομα θα μπορεί η απογραφή να γίνεται και ηλεκτρονικά. Ωατόσο επειδή δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, παρακάτω ακολουθεί η διαδικασία της απογραφής όπως γίνεται μέχρι στιγμής.


Θα πας στο ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ ή τέως ΟΑΕΕ ανάλογα με την ασφάλιση του καθενός) της περιοχής που μένεις, στο τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων.
Το μόνο έγγραφο που χρειάζεσαι είναι μια φωτοτυπία ταυτότητας και η ταυτότητά σου.
Καλού κακού όμως έχε πρόχειρο το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ σου.
Θα σου δώσουν να συμπληρώσεις μια αίτηση όπου θα αιτείσαι να απογραφείς στον ΕΦΚΑ ως αμοιβόμενος με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών
καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώσεις ότι προτίθεσαι να παράσχεις υπηρεσίες ως αμοιβόμενος με πααραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών.
Με τα 3 αυτά έγγραφα, φωτοτυπία ταυτότητας, αίτηση και υπεύθυνη δήλωση (όπου τα δύο τελευταία όπως είπαμε στα δίνουν εκεί) η αίτησή σου έχει ολοκληρωθεί οπότε σου δίνουν ένα έγγραφο (βεβαίωση απογραφής) που πιστοποιεί ότι έχεις απογραφεί στον ΕΦΚΑ ως αμοιβόμενος με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών και το οποίο έχει τη σφραγίδα του ΕΦΚΑ.
Στη συνέχεια στέλνεις το έγγραφο αυτό στη linkwise και μπορείς πλέον να πληρωθείς κανονικά (τον επόμενο μήνα από τον οποίο έκανες την απογραφή).


Η δική μου εμπειρία από τη διαδικασία απογραφής


Προσωπικά στο ΕΦΚΑ της περιοχής μου εξυπηρετήθηκα πολύ γρήγορα, πήγα μεσοβδόμαδα κατά τη 1 το μεσημέρι, μια αρκετά ζεστή μέρα και όλα αυτά συνέβαλαν στο να μην έχει σχεδόν καθόλου κόσμο και εξυπηρετήθηκα άμεσα και γρήγορα.

Με λίγα λόγια στο παρόν άρθρο, δεν προσπαθώ να υποκαταστήσω ούτε το λογιστή σου,ούτε το δικηγόρο σου και σε καμία περίπτωση το σύμβουλό σου στη Linkwise. Απλά περιγράφω τη δική μου καθαρά εμπειρία για να σου δείξω πόσο εύκολη και απλή είναι η διαδικασία.

Εδώ θα βρεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή στον ΕΦΚΑ και τις πληρωμές ιδιωτών αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα!
Πώς κάνεις απογραφή στον ΕΦΚΑ ως ιδιώτης για να έχεις έσοδα από το blog σου

Αν έχεις απορίες πάνω στο θέμα, θα χαρώ να τις απαντήσω στα σχόλια.

Δέσποινα
Founder of Edit Your Life Magazine (edityourlifemag.gr)
Creator of Greek Women Bloggers (womenbloggers.gr)
Blogger at Despina's studio (despinasstudio.gr)

Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις συνεχώς κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη!

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->