Linktr.ee: Πως μπορείς να βάλεις πολλά link στο προφίλ σου στο Instagram και η καλύτερη εναλλακτική του

Διάβασε επίσης

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το blogging (και όχι μόνο) έχουμε βρεθεί πολλές φορές στην ανάγκη να βάλουμε link στο Instagram bio. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να βάλουμε περισσότερα από ένα; Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την δυνατότητα που μας δίνει το Instagram για να προωθήσουμε τους followers μας σε περισσότερες από μια διευθύνσεις; Η λύση που οι περισσότεροι θα σας προτείνουν μονομιάς είναι το Linktr.ee. Ας μιλήσουμε λοιπόν για το Linktr.ee και μαζί ας δούμε ποια είναι η πιο απλή και καλύτερη εναλλακτική του.
Linktree alternatives

TI EINAI TO LINKTR.EE

Το Linktr.ee είναι μια δωρεάν υπηρεσία, ένα εργαλείο online, που σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις πολλά links στο Bio σου στο Instagram. Δεδομένου ότι το Instagram σε αφήνει να βάλεις μόλις ένα Link, μέσω του Linktr.ee έχεις την δυνατότητα να βάλεις πολλά links στο bio σου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους followers σου να ανακαλύψουν και τα υπόλοιπα social που διαθέτεις, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σου, να διαβάσουν το τελευταίο σου άρθρο, να δουν το τελευταίο σου βίντεο και να βρουν τους διαγωνισμούς που τρέχεις κτλ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Το Linktr.ee σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα δωρεάν λογαριασμό και να συνδέσεις όλα σου τα links κάτω από ένα url που σου παρέχει. Ουσιαστικά σου δημιουργεί ένα Landing page κάτω από τις αγκάλες του. Εσύ απλά βάζεις τα links Που επιθυμείς. Υπάρχει βέβαια και η επί πληρωμής, αναβαθμισμένη εκδοχή του, με επιπλέον support, δωρεάν στατιστικά αλλά και σύνδεση με google analytics, χωρίς το logo του linktree, με την δυνατότητα να φτιάξεις εσύ όπως θέλεις τα κουμπιά και τα χρώματα του Landing page, δυνατότητα να προσθέσεις newsletter signup κτλ. Η δωρεάν εκδοχή του, σαφέστατα είναι πολύ πιο φτωχή από την επί πληρωμής έκδοση. Γιατί όμως να πληρώσεις για κάτι που μπορείς να έχει δωρεάν;

linktree alternative

Τι εναλλακτική έχω;


Διαβάζοντας όλα τις "επιπλέον" παροχές συνειδητοποίησα ότι τελικά δεν είναι κάτι το τόσο σπουδαίο και αντιθέτως, μπορεί η προώθηση των followers σε αυτό να βλάπτει και το SEO σου. Γιατί βλάπτει το SEO σου αφού τους στέλνεις σε άλλη σελίδα εκτός του site σου. Αντιθέτως, μπορείς να δημιουργήσεις εντελώς δωρεάν ένα landing page ή αν θέλεις μια σελίδα στο blog σου, την οποία μπορείς να διαμορφώσεις όπως εσύ θέλεις και στην οποία μπορείς να προσθέσεις όσα Link επιθυμείς. Αυτή η σελίδα μπορεί να είναι η About ή Contact page ή να την ονομάσεις όπως εσύ θέλεις, όπως Get Connected, My Social Media, Find me here Κτλ, ας μην αναλωθούμε στις ονομασίες που μπορείτε να βρείτε. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πιο ενδιαφέρουσες από τις προτάσεις μου.

Μερικές προτάσεις:


  • www.yoursite.com/contact
  • yoursite.com/my-social-media
  • www.yoursite.com/find-me-here
  • www.yoursite.com/get-connected


Εγώ έχω προτιμήσει την πιο απλή εκδοχή της. Έχω βάλει στο instagram ένα link προς το contact page μου :


Επιπλέον, δημιουργώντας ένα page δικό σας, έχετε την πρόσβαση σε δωρεάν στατιστικά από το ίδιο το Blog σας, ότι πλατφόρμα κι αν χρησιμοποιείτε και φυσικά αν έχετε Google analytics, μπορείτε να το συνδέσετε επίσης.

Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας το Canva, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν μπορείτε ακόμα και να δημιουργήσετε custom κουμπιά τα οποία θα πατάνε οι followers σας. Στο αναλυτικό άρθρο για το Canva "5 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το Canva για το blog σου", θα δεις πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις και ετικέτες για την σελίδα σου αυτή.

Μην ξεχάσεις, να ενημερώνεις συχνά την σελίδα σου αυτή και να προσθέσεις νέα link και περιεχόμενο που θα κάνει τους αναγνώστες σου να δείξουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

Αν δεν θέλεις να επιλέξεις το Linktr.ee και η δημιουργία άλλης μια σελίδας σου φαίνεται βουνό για την ώρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα Lnk.bio, Manylink, tap.bio, linkr.in, linkkle, about.me κα.

Linktree alternatives

Free instagram highlight covers
Διάβασε επίσης:

Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->