Πως να αυξήσεις τα views και την απήχηση στα Instagram Stories σου

Διάβασε επίσης

Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα αναφέρει επτά χρήσιμες συμβουλές για περισσότερο engagement στο Instagram και ακριβώς σε εκείνο το άρθρο είχα αναφέρει πόσο σημαντικές είναι οι ιστορίες, τα Instagram stories δηλαδή. Πως όμως θα πετύχεις να έχεις περισσότερη επισκεψιμότητα στα Stories σου; Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου μερικές συμβουλές για να το πετύχεις.
How to have more engagement on your instagram stories

1. Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα


Τα Instagram Stories έχουν κυριεύσει το Instagram, και όπως θα περίμενε κανείς λειτουργούν σαν η κινητήριος δύναμη των Posts. Προκειμένου να έχεις περισσότερες επισκέψεις στο προφίλ σου και στις αναρτήσεις σου καλό είναι να ανεβάζεις ιστορίες. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο. Το σημαντικό όμως είναι να δίνεις στους follower σου μια σφαιρική εικόνα μέσα από αυτές. Δεν είναι απλά η κλειδαρότρυπα πίσω από τα Post σου. Αν υπήρχε ένας μαγικός αριθμός θα έλεγα πως είναι 4 με 6 ιστορίες την ημέρα. Ωστόσο, έχω προσέξει κι εγώ τόσο από δικά μου stories οσο και από άλλους που εγώ παρακολουθώ, ότι αυτές οι ιστορίες δεν χρειάζεται να είναι 30 ιστορίες γεμάτες ασυναρτησίες. Δεν χρειάζεται να ανεβάσεις κάθε στιγμιότυπο της ζωής σου ή να υπεραναλύεις ένα θέμα ή να υπερεκτίθεσαι χωρίς λόγο.

2. Βρες τις καλύτερες ώρες για να ποστάρεις

Αν μπορείς να προγραμματίσεις τι ώρες θα ανεβάσεις ιστορίες καλύτερα να επιλέξεις αυτές που η επισκεψιμότητα είναι στο πικ. Σε αυτό βοηθά πολύ να μελετήσεις τα στατιστικά σου. Και για να δεις τα στατιστικά σου, αρκεί να μετατρέψεις το προφίλ σου σε επαγγελματικό. Διάβασε εδώ πως και γιατί να μετατρέψεις το προφίλ σου στο Instagram σε Business

3. Προσπάθησε να έχουν συνοχή

Προσπάθησε κάθε ημέρα να ανεβάζεις ορισμένες ιστορίες με συνοχή. Οι ιστορίες σου θα πρέπει να έχουν "κάτι να πουν" και να το λένε ξεκάθαρα. Είτε χρησιμοποιώντας λόγο είτε γραπτώς. Οι ιστορίες σου θα πρέπει να έχουν συνοχή, να έχουν αρχή μέση και τέλος. Ακόμα κι αν είναι μόνο τέσσερις. Ώθησε τους αναγνώστες να δουν και την επόμενη ιστορία, όχι γιατί απλά ο λόγος σου κόπηκε στα μισά αλλά γιατί θέλουν να δουν τι πραγματικά έγινε μετά.

Αυτό που είναι σημαντικό, αναφορικά με τη συνοχή είναι η περιοδικότητα. Προσπάθησε να ποστάρεις συχνά, αν γίνεται καθημερινά, ιστορίες. Αν όμως δεν έχεις κάτι να πεις, καλύτερα να μην πεις τίποτα. Δεν θέλεις να κουράσεις.


4. Το βίντεο είναι καλύτερο από τις φωτογραφίες

Αν και οι περισσότεροι αρκούμαστε σε μερικές φωτογραφίες πολλές φορές, οι ιστορίες που έχουν μεγαλύτερη απήχηση τελικά είναι αυτές που είναι βίντεο. Ιστορίες που μέσα σε 14 δευτερόλεπτα δείχνουν όλα όσα θέλετε να πείτε. Ή τουλάχιστον εισάγουν τον θεατή σε αυτό που θα ακολουθήσει στις επόμενες τρεις.
engagement στο Instagram

5. #Hashtaging Μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Ξέρω ότι θα σας έχουν πρήξει με τα hashtag. Με το πόσο σημαντικά είναι και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιούμε. Η αλήθεια είναι ότι και στις ιστορίες τα hashtag βοηθάνε σημαντικά. Δεν χρειάζεται να βάζετε ένα τόνο από δαύτα. Κι ένα μερικές φορές αρκεί. Απλά θα πρέπει να είναι κάτι σχετικό. Έτσι, αν δεν ξέρετε πιο hashtag να επιλέξετε, προτιμήστε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση πριν διαλέξετε το πιο αντιπροσωπευτικό hashtag για τα δικά σας stories.

6. Ταγκάρισε αν μπορείς να ταγκάρεις αλλά φρόντισε να υπάρχει λόγος

Γενικά το να "ταγκάρεις", να αναφέρεις δηλαδή συγκεκριμένα άτομα ή brands στις ιστορίες σου βοηθάει πολύ στο να αυξήσεις τα views στα stories σου. Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να ταγκάρεις φίλους (εφόσον το θέλουν) ή εταιρείες, προκειμένου να δουν περισσότεροι τις ιστορίες σου. Όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να υπάρχει λόγος για να το κάνεις. Δεν χρειάζεται να αναφέρεις μια εταιρεία απλά για να την αναφέρεις. Πρέπει να είναι χρήσιμο το περιεχόμενο και η αναφορά σε αυτήν για όσους δουν την ιστορία σου.

7. Πες μου που είσαι και τι κάνεις

Πέρα από τις αναφορές με ταγκάρισμα και τα hashtag είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς την "τοποθεσία" στα Stories σου. Μοιράσου με τους φίλους και follower τα μέρη που επισκέπτεσαι. Βάζοντας τοποθεσία βοηθάς τις ιστορίες σου να τις δουν πρώτοι όσοι επιλέξουν την τοποθεσία αυτή και επομένως αυξάνεις τα views Και την απήχηση τους.

Και κάτι τελευταίο, μπορείς να σώσεις τα αγαπημένα σου stories σε highlights. Και για να έχουν συνοχή και τα highlights σου μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο πως να δημιουργήσεις εικονίδια για τα Highlights των Instagram Stories σου.

Αυτές είναι οι συμβουλές μου για τα Instagram Stories. Αλήθεια, ποιες από αυτές ακολουθείτε και ποιες όχι;
Engagement instagram stories

Free instagram highlight covers
Διάβασε επίσης:

Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->