Πως να χρησιμοποιήσεις τα Instagram Story Templates για να αυξήσεις το Engagement

Διάβασε επίσης

Είναι η νέα μόδα στο Instagram stories. Πιθανότατα να τα έχεις δει ή ακόμα και να έχεις συμπληρώσει ένα αντίστοιχο template. Είτε ως μέρος κάποιου challenge, είτε απλά για παιχνίδι.
Αυτό που αξίζει να σημειώσω όμως είναι ότι τα Instagram Stories templates είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις το engagement. Όμως μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν μόνο στα αγγλικά (ή άλλες γλώσσες) αλλά όχι στα ελληνικά. Την περασμένη εβδομάδα αποφάσισα να φτιάξω ένα στα ελληνικά και με μεγάλη χαρά είδα ότι ανταποκρίθηκαν στο "κάλεσμα" μου πάρα πολλές bloggers, instagramers και όχι μόνο.
template instagram stories greek


Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα μοιραστεί 7 Χρήσιμες συμβουλές για περισσότερο engagement στο Instagram. Η έβδομη συμβουλή ήταν αφιερωμένη στα Instagram stories και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επανέλθω!

Φτιάξαμε ελληνικά template για τα instagram stories σου!


Ίσως από τα πιο γνωστά τρικ για να αυξήσεις την αλληλεπίδραση είναι το γνωστό σε όλους Q&A. Ερωτήσεις και Απαντήσεις. Τόσο απλά. Και ανέκαθεν, σε κάθε μέσο το Q&A είναι ένας εύκολος τρόπος να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του κοινού σου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί instagramers έχουν φανατικό κοινό στο παιχνίδι των ερωταπαντήσεων. Και είναι ένα καλό παράδειγμα για το πόσο το instagram αγαπά την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών.
ellinika template instagram stories greek

Ένα από τα αγαπημένα μου templates που έχω δει να κυκλοφορούν πολύ στο Instagram είναι το This or That. Έχω παίξει στο παρελθόν πολλές φορές καθώς το είχα ζηλέψει από τις ξένες που το ανέβαζαν. Κι άλλοτε το έβρισκα κι το ανέβαζα, άλλοτε όχι. Γιατί λοιπόν να μην φτιάξω κι ένα στα ελληνικά. Με χαρά περιμένω να το ανεβάσετε και στα δικά σας stories διαλέγοντας τις απαντήσεις που σας εκφράζουν κι έτσι να σας μάθουμε λίγο περισσότερο.

this or that template instagram stories greek



Άλλο ένα template που αγαπώ να συμπληρώνω, είναι και αυτό με τα αγαπημένα. Αγαπημένες ασχολίες, αγαπημένα βιβλία. Ίσως για αυτό διάλεξα το πρώτο template που έφτιαξα να είναι αυτό με τους αγαπημένους bloggers.
favourite bloggers template instagram stories greek

Ομολογώ ότι δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο αλλά πάντα ήθελα να πάω τα μικρά αυτά template instagram stories ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω και ένα template λίγο πιο πιπεράτο. Κάτι λίγο πιο παιχνιδιάρικο. Αγαπημένοι reality χαρακτήρες. Αληθινοί ή ψεύτικοι, περσόνες και διασημότητες. Ελπίζω να σας αρέσει. Μοιραστείτε το.


Άλλο ένα template που μου αρέσει και βοηθά πολύ να έρθετε σε επαφή και με άλλες bloggers είναι  αυτό που σε ωθεί να ταγκάρεις φίλες, bloggers, instagramers ή ακόμα και διασημότητες που σημαίνουν κάτι σημαντικό για σένα.

template instagram stories greek

Ένα πιο πρόσφατο είδος template είναι αυτό που παίζεις με gif και απαντάς χρησιμοποιώντας μόνο τζιφάκια. Εγώ έφτιαξα ένα template λοιπόν με το οποίο μπορούν οι ακόλουθοι σας να μάθουν πράγματα για εσάς, από τον εαυτό σας παιδί με gif ή χωρίς, θα ήθελα να το δω από πολλές.


Και επειδή σε λίγες μέρες μπαίνει καινούργιος μήνας ένα τελευταίο που έφτιαξα και που πιστεύω ότι θα αρέσει πολύ είναι ένα template με τους στόχους του μήνα. Ίσως φταίει η αρχή του χρόνου που είμαστε ή ακόμα και η ανάγκη για στόχους και η αισιοδοξία που πάντα γεννά η δημιουργία μιας λίστας με στόχους. Πάντως οι στόχοι του μήνα περιμένουν να τους απαντήσετε. 

template instagram stories greek

Πως λοιπόν θα τα μοιραστείτε; Απλά κατεβάστε τα!

Πως να αυξήσεις το Engagement!

Τα βήματα είναι απλά:
  1. Ανεβάστε το template που σας αρέσει, χωρίς τις απαντήσεις με ένα μικρό κείμενο ότι ετοιμάζεστε να το κάνετε. 
  2. Ανεβάστε πάλι το ίδιο με απαντήσεις
  3. Μετά ανεβάστε πάλι το template άδειο για να το κατεβάσουν και να το απαντήσουν κι άλλοι. Και αν θέλετε πείτε ότι μπορούν να το βρουν εναλλακτικά εδώ σε αυτό το άρθρο.
  4. Αν σκεφτείτε κάτι επιπλέον, μην διστάσετε να το προσθέσετε. Με χαρά θα ήθελα να το δω, απλά κάντε με tag @thekmprojects ή @edityourlifemag
Free instagram highlight covers


Διάβασε επίσης:

Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το blog σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Έχω να πω ότι είναι πολύ πετυχημένα τα stories, και πολύ έξυπνη ιδέα για αλληλεπίδραση με τους χρήστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->