Τα μεγαλύτερα wellness trends για το 2021

Διάβασε επίσης

Αχ γι' αυτό λατρεύω αυτή την περίοδο του χρόνου! Όχι για τα χιόνια (τα απεχθάνομαι), ούτε για την καραντίνα που φοριέται συνεχώς τους τελευταίους μήνες. Αλλά γιατί πολλά Ινστιτούτα και κέντρα ευεξίας αποκαλύπτουν τα νέα trends στον μαγικό κόσμο του fitness και του wellbeing! Ρίχνεις μια ματιά, βλέπεις "τι παίζει", για τι θα βαρεθείς να ακούς γύρω σου, τι θα αναπτυχθεί, παίρνεις ιδέες, κρατάς ό,τι σου αρέσει, πετάς ό,τι δεν σου αρέσει! Όμορφα, απλά και νοικοκυρεμένα!


wellness trends 2021



Έτσι λοιπόν στο Edit your life magazine, για μία ακόμα χρονιά κάναμε την ερεύνά μας και σου αποκαλύπτουμε ποια θα είναι τα μεγαλύτερα trends που θα ακουστούν πολύ το 2021 στο χώρο του wellness! Και όπως θα δεις και αυτό το κομμάτι έχει επηρεαστεί κι έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής μας!

Τα 7 μεγαλύτερα wellness trends του 2021


1. Virtual Fitness


E ναι. Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα ήταν ο βασιλιάς των νέων trends. Είναι μια καλή εναλλακτική για αυτή την εποχή που τα γυμναστήρια και οι χώροι άθλησης είναι κλειστά, όμως πρέπει να έχεις τα μάτια σου 104. Πριν ακολουθήσεις κάποιο workout που θα βρεις online βεβαιώσου ότι ο συγκεκριμένος χρήστης είναι πιστοποιημένος γυμναστής/personal trainer, έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να ακολουθήσεις τις ασκήσεις ή την προπόνηση που δείχνει χωρίς να τραυματιστείς ή να επιβαρύνεις το σώμα σου. Κατά τ' άλλα μπορείς να βρεις διάφορα βιντεάκια σύντομης ή μεγαλύτερης διάρκειας workout και ό,τι στυλ σου αρέσει. Θέλεις αερόβιο; Το'χεις. Θέλεις χορό; Το'χεις. Θέλεις stretching; Το'χεις. Ό,τι θέλεις να δοκιμάσεις μ'ένα κλικ στο στρώμα σου!




2. Μικρής διάρκειας προπονήσεις


Μαζί με το virtual κομμάτι έρχονται οι σύντομες προπονήσεις στο σαλόνι σου να αντικαταστήσουν τα πολύωρα "χτυπήματά" σου στο γυμναστήριο. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί παρά το γεγονός ότι είμαστε όλη τη μέρα στο σπίτι, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε άφθονο χρόνο πάντα. Τα παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση, εσύ κάνεις τηλεργασία (ή είσαι σε αναστολή και βρίσκεις ευκαιρία να κάνεις ό,τι δεν προλάβαινες όσο δούλευες) , ο σύντροφός σου το ίδιο (ή είναι σε αναστολή και καταπιάνεται με χίλιες δυο άλλες δουλειές) ο χρόνος δεν είναι πάντα άπλετος. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο μία μακράς διάρκειας προπόνηση να μην καταφέρεις να την ολοκληρώσεις μόνος σου στο σπίτι, οπότε οι προπονήσεις "σφηνάκια"¨πλέον παίρνουν τα πάνω τους, καθώς σε διατηρούν σε καλή κατάσταση και το σώμα σου και το πνεύμα σου και την ψυχολογία σου. 




3. Beauty sleep και Sleep Tracker


Αχ αυτό πολύ μου άρεσε και θα το υιοθετήσω! Άλλο ένα trend που πήρε τα πάνω του την εποχή της καραντίνας. Μαζί με το beauty sleep οι ειδικοί λένε ότι πηγαίνουν αγκαζέ και τα sleep trackers. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας λοιπόν τα ωράρια ύπνου έχουν κάπως... διευρυνθεί. Είτε κοιμάσαι πιο νωρίς, είτε ξυπνάς λίγο πιο αργά, είτε ρίχνεις κι έναν υπνάκο στο ενδιάμεσο. Ο ύπνος έχει πολλαπλά οφέλη, από την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, μέχρι το αδυνάτισμα και την επανόρθωση της επιδερμίδας. Επειδή όμως αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορεί να το παρακάνεις, εδώ θα σε βοηθήσει το sleep tracker για να μην ξεφύγεις. Και για να καταγράφεις τον ύπνο σου και πώς σε έκανε να νιώσεις. Έτσι αυξάνεις ή μειώνεις τις ώρες, αλλάζεις το ωράριο ώσπου τελικά βρίσκεις τη δική σου ρουτίνα ύπνου και την ακολουθείς απολαμβάνοντας τα οφέλη της!

4. Healthy Snacks


Ένα ακόμα θέμα στο οποίο έχει δοθεί τεράστια έμφαση είναι τα σνακ. Όλη τη μέρα στο σπίτι, είτε δουλεύεις είτε όχι, τσιμπολογάς. Τι τσιμπολογάς όμως; Οι ερευνητές λένε ότι έχει στραφεί το ενδιαφέρον γύρω από το brain snacking, τροφές δηλαδή που καταναλώνεις και κάνουν καλό στον εγκέφαλο. Όπως είναι οι ξηροί καρποί ή η μαύρη σοκολάτα, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, που σε κρατάνε χορτάτη για ώρες, και κάνουν καλό στην υγεία. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τις δικές μας επιλογές για υγιεινά και θρεπτικά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες!




5. Mindful Eating


Και μια και μιλάμε για φαγητό, ένα άλλο μεγάλο trend είναι το mindful eating. Το να τρως συνειδητά με όλη σου την προσοχή στραμμένη στην κάθε μπουκιά που μασάς. Αυτό μάλιστα συνδυάζεται και με μία ακόμα τάση που είναι η προετοιμασία του φαγητού σου. Το 2021 θα παρατηρηθεί μία στροφή στο σπιτικό φαγητό, σε αυτό που ετοιμάζεις μόνη σου για εσένα και τους αγαπημένους σου. Αυτό λοιπόν σε συνδυασμό με το mindful eating θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το φαγητό και την πρόσληψη τροφής. Σε προτρέπει να ψάχνεις τις πρώτες ύλες, να είσαι πιο προσεκτική με το τι τροφές καταναλώνεις, με λίγα λόγια να ασχολείσαι λίγο περισσότερο με την παρασκευή του γεύματός σου. Ζήτω τα ταπεράκια στη δουλειά (όταν επιστρέψεις στο γραφείο)! Και ζήτω τα κλειστά κινητά την ώρα του γεύματος! Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για να διαβάσεις περισσότερα για το mindfulness

6. Θεραπείες μασάζ και spa χωρίς επαφή


Αυτό λένε οι ειδικοί ότι θα είναι το μεγαλύτερο trend για τη νέα χρονιά. Πώς θα γίνεται αυτό; Θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (τουλάχιστον στα Spa της Αμερικής) όπου θα γίνεται κρυοθεραπεία, θεραπεία αλάτων (μπαίνοντας σε μία ειδικά διαμορφωμένη σπηλιά αλάτων), σάουνα, υδροθεραπεία και άλλες μεθόδους όπου δεν θα απαιτείται η ανθρώπινη επαφή, όμως ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει τα οφέλη της χαλάρωσης που προσφέρει μία θεραπεία μασάζ ή μία επίσκεψη σε σπα.. 




7. Απλή ρουτίνα περιποίησης


Και η skincare routine σου ενδέχεται να αλλάξει, εάν δεν έχει ήδη αλλάξει, και μετατρέπεται σε μία πολύ απλή ιεροτελεστία. Το 2021 λοιπόν, λέμε αντίο στα 12 βήματα κορεάτικης περιποίησης προσώπου και καλωσορίζουμε την απλή basic ρουτίνα περιποίησης. Οι ειδικοί λένε ότι εδώ συντρέχουν λόγοι οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι καταναλωτές έχουν διαπιστώσει ότι είχε υπάρξει μεγάλη σπατάλη στα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, κάτι που πλέον δεν χρειάζονται καθώς μένουν περισσότερο στο σπίτι. Όλο αυτό λοιπόν αλλάζει και πλέον χρησιμοποιούν τα απολύτως απαραίτητα εστιάζοντας στον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. 

Αυτά λοιπόν είναι τα κυριότερα wellness trends που θα επικρατήσουν το 2021 στον κόσμο. Εσύ ποιο από αυτά θα ακολουθήσεις; 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->