Η μαγική λέξη που θα σε βοηθήσει να κλείσεις συνεργασίες με τις εταιρείες που θέλεις

Διάβασε επίσης

 Σήμερα θα δούμε κάτι πολύ βασικό για να πετύχεις τις συνεργασίες που σε ενδιαφέρουν και όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτό είναι η τέχνη του να λες "ΟΧΙ" .

Πριν φρικάρεις, περίμενε να σου εξηγήσω τι εννοώ:

Καθώς ο λογαριασμός σου αρχίζει να ανεβαίνει και να γίνεται γνωστός σίγουρα θα έχεις λάβει ήδη κάποιες προτάσεις για συνεργασίες. Ακόμα και σε υποψήφιους συνεργάτες που εσύ έχεις επιλέξει,στέλνοντας e-mail και το media  kit σου (όπως είδαμε σε προηγούμενα άρθρα), δε σημαίνει ότι πρέπει να πεις τελικά το ναι σε αυτή τη συνεργασία επειδή εσύ ήσουν εκείνη/ος που ξεκίνησε την επικοινωνία.

Διάβασε σχετικά: Ο σωστός τρόπος να επικοινωνήσει ένας blogger με τις εταιρείεςΠρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις ποιες συνεργασίες θα είναι επωφελείς για σένα και το κοινό σου και ποιες όχι.


Πώς θα το κάνεις αυτό; 


Σε ποιες συνεργασίες θα πεις όχι;

1.Σε συνεργασίες όπου η επικοινωνία είναι δύσκολη και διαπιστώνεις ασυνέπεια

2.Σε συνεργασίες που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο κοινό σου (αν έχεις επιλέξει niche για το οποίο μιλάμε σε πολλά άρθρα εδώ στο edityourlifemag) μπορείς πολύ εύκολα να ξεχωρίσεις αν μια συνεργασία πρέπει να προχωρήσει ή όχι.)

Διάβασε περισσότερα για το niche σε αυτό το άρθρο


Πώς θα πεις όχι χωρίς να γίνεις αγενής;


Με ευγένεια και επαγγελματισμό και λέγοντας την αλήθεια.

Μπορείς να πεις κάτι σαν " Σας ευχαριστώ για την πρότασή σας αλλά πιστεύω ότι το κοινό μου δε θα ενδιαφερθεί για το προϊόν / υπηρεσία σας, οπότε δε θα προχωρήσουμε σε συνεργασία"


Σε τι θα σε βοηθήσει το να λες OΧΙ;


Θα σε βοηθήσει ώστε τελικά να συνεργαστείς με τους ΣΩΣΤΟΥΣ ανθρώπους, με τις ΣΩΣΤΕΣ εταιρείες ώστε τελικά η συνεργασία να είναι επωφελής και για τα δύο μέρη και να μη σου κάνει ζημιά.

 Γιατί, αν δεν το κατάλαβες ήδη,το να λες ΝΑΙ σε όλα κάνει ζημιά στην καριέρα σου ως blogger. 


Aν είσαι ακόμα στην αρχή ίσως αυτή τη στιγμή να σκέφτεσαι ' Ποια καριέρα;".  Να θυμάσαι όμως:


Αν δεν παίρνεις ΕΣΥ πρώρα σοβαρά τον εαυτό σου και την καριέρα σου ως blogger, τότε μην περιμένεις να το κάνει κανείς άλλος. 


Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις τιμοκατάλογο των υπηρεσιών σου ως blogger 

Δέσποινα

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->