6 τρόποι για να γυμναστείς δωρεάν

Διάβασε επίσης

Πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να σε εμποδίσουν να γυμναστείς. Πολλές δικαιολογίες μπορείς να βρεις για να αποφύγεις τη γυμναστική. Αλλά ναι, είναι δικαιολογίες. Γιατί υπάρχει λύση για τα πάντα. Αρκεί να το θέλεις! Ένας σοβαρός λόγος που μπορεί να αναβάλλεις το ραντεβού σου με το bikini body σου, είναι ο οικονομικός. Ναι μεν τα γυμναστήρια τώρα πια παρέχουν προγράμματα σε απίστευτες τιμές, όμως όταν έχεις ένα σωρό πάγια έξοδα σίγουρα δεν θέλεις να προσθέσεις ένα ακόμα. Οπότε διάβασε παρακάτω 6 τρόπους να γυμναστείς εντελώς δωρεάν, ώστε να μην έχεις καμία απολύτως δικαιολογία!



1. Περπάτημα/τρέξιμο στο πάρκο. Σίγουρα υπάρχει ένα άλσος στην περιοχή σου. Και σίγουρα υπάρχει ένα πάρκο κοντά στη γειτονιά σου. Φοράς τη φόρμα σου, τα ακουστικά σου, βάζεις στην playlist τα αγαπημένα σου τραγούδια και ξεκινάς. Είναι πάρα πολύ απλό. Ξεκίνα με περπάτημα, και αν είσαι fit τύπος κάνε χαλαρό τρέξιμο. Και κοίτα και τριγύρω! Θα εκπλαγείς με τον κόσμο που κάνει το ίδιο με σένα! Άσε που μία, δύο τρεις, μπορεί να κάνεις και γνωριμίες! Ακόμα στον καναπέ είσαι??

2. Ποδήλατο. Εάν βαριέσαι λιγάκι το περπάτημα, δοκίμασε το ποδήλατο. Μάλιστα υπάρχουν ειδικές διαδρομές για ποδηλατάδα, αλλά και ομάδες στις οποίες μπορείς να ενταχθείς που διοργανώνουν δικές τους διαδρομές. Το ποδήλατο δεν είναι τυχαία το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Χαρίζει ευεξία, βελτιώνει τη διάθεση, σε κάνει να νιώθεις άλλος άνθρωπος! Και δεν συζητώ καν για τις θερμίδες που καίει.



3. Γυμναστική από το youtube. Εάν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι, τότε ρίξε μια ματιά στο youtube. Υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια fitness που προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες σου και τις προτιμήσεις σου. Μπορείς να βρεις από pilates, yoga, zumba, αερόβιο, body pump, χορό, και ότι άλλο σου περνάει και δε σου περνάει από το μυαλό! Κάνε μια αναζήτηση και σίγουρα θα βρεις αυτό που θα σε ιντριγκάρει! Αν θέλεις να εμπνευστείς δες τα παρακάτω κανάλια!

4. Εφαρμογές στο κινητό. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι από τις πιο αγαπημένες μου μεθόδους, με έχει εξυπηρετήσει όταν λείπω σε επαγγελματικά ταξίδια, που πολλές φορές δεν έχω καν ίντερνετ. Όποιο λειτουργικό σύστημα και να έχεις κάνε μια απλή αναζήτηση για fitness applications. Θα βρεις προγράμματα είτε για όλο το σώμα, είτε για συγκεκριμένα σημεία σώματος και όλα συνοδεύονται από φωτογραφίες και επεξηγήσεις για το πως γίνεται η άσκηση. Έχουν πολλά levels και το κάθε level διαρκεί ένα μήνα. Και το σημαντικότερο? Είναι δωρεάν! Οι αγαπημένες μου είναι η  Free Butt Workouts 


5. Βηματομετρητής. Πάλι αρκεί ένα απλό download στο κινητό. Μετράει τα βήματά σου, σου επιτρέπει να θέσεις στόχους βημάτων καθημερινά, σου δείχνει πόσες θερμίδες καταναλώνεις, και μπορείς να βγάλεις ολόκληρο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, ανάλογα με τους στόχους σου!  Επίσης μπορείς να συνδεθείς και με άλλους χρήστες αυτών των εφαρμογών, να ζητήσεις τη γνώμη του personal trainer, να ανταλλάξεις απόψεις. Και αυτό το κατεβάζεις εντελώς δωρεάν. Ρίξε μια ματιά στο Pedometer & Weight Loss Coach

6. Κολύμβηση. Αυτό είτε μπορεί να είναι εντελώς δωρεάν είτε να έχει μια συμβολική συμμετοχή. Μπορείς να επισκεφτείς το κοντινότερο κολυμβητήριο στην περιοχή σου ή αν είσαι πιο τυχερή και μένεις κοντά σε θάλασσα απλά βάζεις το μαγιό σου και πας. Το γνωρίζεις ήδη ότι η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση, γυμνάζει ισομετρικά το σώμα, βελτιώνει την αντοχή, καταπολεμά την κατάθλιψη, και πολλά ακόμα. Και μην ακούσω είναι χειμώνας και κάνει κρύο! Σε 2 μήνες το πολύ η θερμοκρασία θα έχει ανέβει αισθητά. Μέχρι τότε εκμεταλεύσου τα παραπάνω!  

Φυσικά μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμά σου και τις ασκήσεις που σου δείχνουμε στο Edit your life! Κάνουν θαύματα!

Περιμένω να μου πεις εάν έχεις δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω και πως σου φάνηκαν! Και βέβαια να μας προτείνεις κι εσύ τρόπους για δωρεάν άσκηση!

Βίλλυ από Make up your dayz



2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Ενθουσιαστηκα με τις εφαρμογες στο κινητο, ομολογω οτι δεν τις γνωριζα!
    Το youtube το χρησιμοποιω και εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτά τα applications είναι θησαυρός! Και μπορείς να βρεις πολλά ακόμα, ανάλογα με το είδος που σε ενδιαφέρει! Χαίρομαι που σου φάνηκαν χρήσιμα! :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->