Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι

Καλημέρα! 
Σήμερα σας έχω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαλάτα γεμάτη χρώματα και αρώματα. Πολύχρωμη, ελαφριά μεξικάνικη σαλάτα με δύο διαφορετικά είδη φασολιών, τοματίνια, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι και καλαμπόκι.

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι - Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστική σαλάτα γεμάτη χρώματα.

Αγαπώ πολύ την μεξικάνικη κουζίνα και δεν χάνω ευκαιρία να πειραματιστώ με κάποια νέα συνταγή. Έτσι λοιπόν έγινε και με αυτή τη συνταγή, μετά από μικρούς πειραματισμούς σας την παρουσιάζω. Είναι γρήγορη, εύκολη και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως συνοδευτικό για σχεδόν όλα τα κρεατικά σας. Επιπλέον είναι μια συνταγή χωρίς γλουτένη, γεμάτη πρωτεϊνες και φυτικές ίνες.

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι - Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστική σαλάτα γεμάτη χρώματα.


 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Υλικά για 6-8 άτομα
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα, βρασμένα
250 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
1 φλ. τοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση ανάλογα με το μέγεθός τους*
3/4 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3/4 φλ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1/3 φλ. μαϊντανός, ψιλομμένος* 

για το dressing
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λάιμ*
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μέλι
1 1/2 κ.γλ. τσίλι σκόνη
1 κ.γλ. κύμινο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε απαλά, να ανακατευθούν. 

2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το Dressing. Σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά, κλείνουμε και χτυπάμε να αναμειχθούν. 

3. Περιχύνουμε τη σαλάτα και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι αλλά και τα υπόλοιπα υλικά. 

4. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστουν 3 ώρες (ιδανικά, όλη τη νύχτα) ώστε να μαριναριστούν τα λαχανικά και να βγάλουν τα αρώματά τους. 

5. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο έως 4 ημέρες.

Σημ. 
* Σε αυτή τη σαλάτα ταιριάζει πολύ το φρέσκο κόλιαντρο, εάν βρείτε στην αγορά δοκιμάστε το. 
* Εάν δεν βρείτε λάιμ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λεμόνι.
* Εάν δεν έχετε τοματίνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους. 

Καλή απόλαυση!

Δοκιμάστε τη σαλάτα αυτή ως γαρνιτούρα για τα Vegan Burgers με Μανιτάρια Πορτομπέλο και Σως Αβοκάντο.

Είμαι η Ιωάννα από το Ioanna's Notebook 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι - Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστική σαλάτα γεμάτη χρώματα.

Ioanna Limberopoulou
Ioanna Limberopoulou

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!

Θέλεις όλα τα νέα άρθρα στο inbox σου;