8 λόγοι για να τρως περισσότερες φράουλες

Διάβασε επίσης

Το καλό με την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η ποικιλία στα φρούτα και τα λαχανικά! Επιτέλους αποκτούν ένα ενδιαφέρον κι έχεις περισσότερες επιλογές από το τρίπτυχο μήλο-αχλάδι-ακτινίδιο. Βέβαια κι αυτά είναι εξίσου πολύτιμα, όμως μπορούν να συγκριθούν με τα γλυκά, ζουμερά, δροσιστικά και τόσο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα;;

8 reasons to eat more strawberries


Η φράουλα είναι ένα από αυτά. Δεν είναι τυχαίο που μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά τρελαίνονται για φράουλες. Ούτε είναι τυχαίο που η γεύση της φράουλας υπάρχει παντού (παγωτό, ζελέ, τσίχλες, καραμέλες, μαρμελάδες μέχρι και οδοντόκρεμες). Εκτός όμως από τη χαρακτηριστική γεύση της υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι να την καταναλώσεις. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Οι φράουλες είναι τρομερά διαιτητικές. Και τι εννοώ; Ένα μπολ φράουλες έχει με το ζόρι 100 θερμίδες. Και ένα μπολ είναι πολύ μεγάλη ποσότητα! 
2. Περιέχει πολύ περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι! Αν υπολογίσεις και ότι ανήκει στην κατηγορία φρούτων με την υψηλότερη ποσότητα σε αντιοξειδωτικά, τότε τρώγοντας μία μερίδα φράουλες την ημέρα, μπορείς να αποχαιρετήσεις τα κρυολογήματα μια και καλή!

8 reasons to eat more strawberries

3. Επειδή δεν περιέχει καθόλου λιπαρά, χοληστερίνη και νάτριο, μπορεί να καταναλωθεί από ομάδες ανθρώπων με διάφορες παθήσεις. Επιπλέον προσφέρει αίσθημα κορεσμού, οπότε είναι ιδανικές για "τσιμπολόγημα" οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Εννοείται και αργά το βράδυ χωρίς τύψεις!
4. Οι φαινόλες που περιέχουν οι φράουλες έχουν έντονη αντιφλεγμονώδη δράση. Μπορούν να αποτελέσουν μια φυσική λύση για αντιμετώπιση παθήσεων όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, έλκος στομάχου, φυσικά πάντα σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή.  
5. Είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά είναι και ιδανικό τρόφιμο για να προστατέψεις το σώμα σου από μυϊκούς τραυματισμούς και απώλεια υγρών κατά τη διάρκεια της προπόνησης!

8 reasons to eat more strawberries

6. Λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν είναι ένα "φυσικό φάρμακο" για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της καλής λειτουργίας του εντέρου. 
7. Οι φράουλες θεωρούνται το καλύτερο φυσικό λευκαντικό δοντιών, ενώ παράλληλα προστατεύει τα δόντια από την εμφάνιση πλάκας. 
8. Η βιοτίνη που περιέχουν οι φράουλες συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή κολλαγόνου. Αν σε αυτό προσθέσεις και το ελαγικό οξύ, στο οποίο είναι πολύ πλούσιες, τότε μπορείς να πεις αντίο στις ρυτίδες, στην πρόωρη χαλάρωση και γήρανση του δέρματος!
Εσύ πόσες φράουλες έφαγες σήμερα; 

                            Τα οφέλη των superfoods

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->