6 Τροφές για επίπεδη κοιλιά που δεν είναι άνοστες

Διάβασε επίσης

Οι κοιλιακοί είναι η πιο μισητή μου άσκηση. Και η κοιλιά η αχίλλειος πτέρνα μου. Λογικό, αφού βαριέμαι αφόρητα τους κοιλιακούς, οπότε καταλήγω να μην τη γυμνάζω και τόσο. Χαζεύοντας όμως στο internet έπεσα σε ένα "motivation quote" που ανέφερε "Οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο". Πόσο μα πόσο ανακουφιστικό! 



Έκανα λοιπόν μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο και άρχισα να εντάσσω τις κατάλληλες τροφές στη διατροφή μου. Κάποια λειτούργησαν, κάποια όχι και τόσο. Παρακάτω λοιπόν θα δεις τις τροφές που πραγματικά βοηθούν στο "ξεφούσκωμα" της κοιλιάς.

Κανέλα: Αρχικά και μόνο η μυρωδιά της κανέλας καταπολεμά την ανάγκη για γλυκό. Αντικατέστησα λοιπόν τη ζάχαρη που έβαζα στο τσάι με ένα ξυλάκι κανέλας. Άρχισα να την προσθέτω περισσότερο και στο φαγητό μου. Το αποτέλεσμα; Μου δημιουργούσε κορεσμό, μικρότερη ποσότητα φαγητού από αυτήν που έτρωγα αρχικά και έκοψα οριστικά τη ζάχαρη από τα ροφήματά μου! 


Πράσινο τσάι: Ακόμα κι αν δεν είσαι μεγάλη φαν του τσαγιού, νομίζω ένα ποτήρι πράσινο τσάι την ημέρα μπορείς να το καταναλώνεις, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, καθώς και παγωμένο είναι υπέροχο! Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες που βοηθούν σημαντικά στην αύξηση του μεταβολισμού (άρα και στην απώλεια βάρους) αλλά συμβάλει σημαντικά και στην καύση του κοιλιακού λίπους! Πρόσεξε μόνο μην προσθέσεις ζάχαρη. Είναι λίγο πικρό, αλλά αξίζει τον κόπο!



Καρπούζι: Διουρητικό, καθώς έχει τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που δημιουργεί κορεσμό χωρίς να έχεις φάει πολύ. Έχει ελάχιστες θερμίδες είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και συμβάλει όχι μόνο στην καύση λίπους αλλά και στην υγεία του δέρματος!

Μαρούλι: Το γνώριζες ότι αν συνοδεύεις το φαγητό σου με ένα μπολ μαρούλι, τότε λαμβάνεις πολύ μικρότερη ποσότητα λίπους; Καλά κατάλαβες, το μαρούλι είναι λιποδιαλυτικό. Μπορεί να το θεωρείς λίγο άνοστο (προσωπικά το θεωρώ "βαρετό" σαν λαχανικό), όμως δες το σαν φάρμακο! Το τρως και καις λίπος χωρίς να κάνεις τίποτα!

Νερό: Μπορεί να έχεις βαρεθεί να το ακούς, το έχεις εφαρμόσει όμως; Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που κάνει καλό, ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες και εξαρτάται και από άλλες τροφές που καταναλώνει. Προσπάθησε όμως να πίνεις τουλάχιστον 1 λίτρο ημερησίως. Ακόμα κι όταν δε διψάς. Σε ελάχιστες μέρες θα έχεις δει τρομερή διαφορά στην περιοχή της κοιλιάς. 

Εξωτικά φρούτα: ειδικά ο ανανάς και το γκρέιπφρουτ. Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού καθώς είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Έχουν λιποδιαλυτική δράση λόγω της πηκτίνης που περιέχεται και βοηθούν σημαντικά και στη μείωση της χοληστερίνης. Εάν το γκρέιπφρουτ σου φαίνεται πικρό (είναι λίγο) πρόσθεσε λίγη κανέλα (θα έχεις διπλό όφελος)!



Πρέπει να σημειωθεί ότι η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη. Οι αυστηρές δίαιτες αποτοξίνωσης το μόνο που κάνουν είναι να στερούν από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του. Γι' αυτό απλά προσπάθησε να προσθέσεις στη διατροφή σου κάποια από τις παραπάνω τροφές κι όχι να τρέφεσαι αποκλειστικά και μόνο με αυτές! Το όμορφο σώμα είναι το υγιές σώμα!

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα διατροφής μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα:

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->