4 λάθη που κάνεις με το γεύμα σου και δε χάνεις βάρος

Διάβασε επίσης

Αυτό είναι ένα θέμα που μου πήρε πολύ καιρό να το καταλάβω. Τι συμβαίνει όταν προσέχεις πολύ τι τρως, αλλά δε βλέπεις βελτίωση στο σώμα σου; 

Όπως και να το κάνουμε αποθαρρύνεσαι. 

Και μετά θέλεις να φας όλα τα junk food του κόσμου. Όμως τελικά είναι πιο απλό από όσο πίστευα!

 Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο γεύμα σου και δεν το καταλαβαίνεις;

1. Δεν προσθέτεις καθόλου λιπαρά.


 Εδώ φυσικά υπάρχει ο διαχωρισμός καλά και κακά λιπαρά. Το να αποκλείσεις από τη διατροφή σου τα κακά λιπαρά είναι αναγκαίο. Το να αποκλείσεις από τη διατροφή σου τα καλά λιπαρά είναι λάθος. Όχι μόνο δεν σε παχαίνουν, αλλά σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη με μικρότερη ποσότητα. Τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο γαύρος, τα θαλασσινά γενικότερα, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα και τα καρύδια, και το ελαιόλαδο όχι μόνο δεν πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή σου, αλλά πρέπει να τις εντάξεις στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου.


2. Δεν τρως λαχανικά. 


Τα λαχανικά πρέπει να τα καταναλώνεις ακόμα και με τα μακαρόνια. Βοηθούν στην γρήγορη καύση του λίπους, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, συν ότι είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Οπότε με το επόμενο γεύμα σου πάντα σαλάτα. Ναι και το σουβλάκι γεύμα θεωρείται. Και η ντομάτα μέσα στην πίτα δεν θεωρείται επαρκής ποσότητα σαλάτας.

3. Δεν ελέγχεις την ποσότητα που καταναλώνεις.


 Πολύ συχνά μειώνουμε την ποσότητα της τροφής που θεωρούμε ότι παχαίνει και αυξάνουμε την ποσότητα της τροφής που θεωρούμε ότι αδυνατίζει ή είναι πιο υγιεινή. Οπότε εάν το μενού λέει κρέας λεμονάτο με ρύζι, μην αυξήσεις την ποσότητα του ρυζιού θεωρώντας ότι κάνεις μια πιο υγιεινή επιλογή. Υπάρχει λόγος που υπάρχουν συγκεκριμένες μερίδες στα εστιατόρια, οπότε ακολούθησε τις ίδιες αναλογίες και στο σπίτι σου!


4. Δεν τρως όταν πεινάς. 


Υπάρχει ένα trend που λέγεται "mindful eating". Σύμφωνα με αυτό λοιπόν πρέπει να τρως συνειδητά. Που σημαίνει ότι θα τρως όταν πεινάς κι έχοντας όλη την προσοχή σου στο φαγητό σου. Μην περιμένεις να λιποθυμήσεις από την πείνα αλλά από την άλλη μην τρως από ανία. Είναι ίσως η πιο σημαντική συνήθεια που πρέπει να αποκτήσεις.

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα διατροφής, μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα:

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->