Πώς να οργανωθείς για την επιστροφή στο σχολείο 2022 edition

Διάβασε επίσης

Δε χρειάζεται να σου πω ότι τα σχολεία ξεκινάνε σε λιγότερο από μια βδομάδα και για να βρίσκεσαι εδώ υποθέτω ότι η προετοιμασίες σου έχουν ήδη ξεκινήσει! 

Αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να μπεις λίγο στο πνεύμα της επιστροφής στο σχολείο για να κάνεις πιο εύκολη τη μετάβαση τόσο τη δική σου όσο και των παιδιών.

Tips οργάνωσης για την επιστροφή στο σχολείο



Μπες στο πνεύμα

Αρχικά έχω να σου προτείνω 4 ταινίες που θα σε κάνουν να δεις το σχολείο με άλλο μάτι και θα σε βοηθήσουν να βάλεις τα παιδιά στο πνεύμα της επιστροφής στα θρανία. Αν έχεις μικρότερα παιδιά μπορείτε να τυπώσετε μαζί ένα δωρεάν εκτυπώσιμο σχολικό πρόγραμμα που θα τα εμπνέει για να μπουν πιο ευχάριστα στους ρυθμούς του σχολείου.






Οργανώσου για τη νέα σχολική χρονιά

Επειδή με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έρχεται και η περίφημη λίστα των σχολικών πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το άρθρο της Έλενας ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα από τη φετινή λίστα των σχολικών. 


Μιας και μιλάμε για οργάνωση, αυτή την εποχή του χρόνου η οργάνωση του γραφείου επιβάλλεται. Αν το καλοκαίρι το γραφείο των παιδιών είχε γίνει μια στοίβα από πράγματα και χαρτιά που βαριόσουν να ξεκαθαρίσεις, τώρα είναι η ώρα να οργανωθείς. Εδώ θα βρεις ιδέες και DIYs για να οργανώσεις το γραφείο  για την επιστροφή στο σχολείο ή τη σχολή.

Πρωινό ξύπνημα, αυτός ο εφιάλτης

Μαζί με το σχολείο ξεκινάει και ο εφιάλτης του πρωινού ξυπνήματος. Για να μπεις σε πρόγραμμα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο το άρθρο για το πώς να γίνεις πρωινός τύπος ακόμα κι αν μισείς το πρωινό ξύπνημα.


Και τι γίνεται με το φαγητό;

Το τι θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο είναι μεγάλο άγχος για τις μαμάδες. Οι σπιτικές επιλογές είναι πολύ καλύτερες από κάθε τι που μπορούν να αγοράσουν στο κυλικείο και μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν όλα τα σχολεία κυλικείο. Οπότε σε κάθε περίπτωση σου προτείνω να δεις τα εύκολα και γρήγορα σνακ για το σχολείο που προτείνει η Τζίνα τα οποία εκτός από νόστιμα είναι και θρεπτικά. Πίστεψέ με αυτή η λίστα με σχολικά σνακ θα σου λύσει τα χέρια.


Εξωσχολικές δραστηριότητες

Η βασική μου συμβουλή είναι να μη φορτώνεις τα παιδιά με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Ως εκπαιδευτικός προτείνω μία δραστηριότητα μάθησης (πχ ξένη γλώσσα) και μία δραστηριότητα άθλησης ή δεξιοτήτων (πχ μαθήματα μουσικής). Να θυμάσαι ότι το παιδί πρέπει να έχει λόγο στις δρατηριότητες που θα επιλέξει γιατί ο σκοπός τους δεν είναι να αποκτήσει εφόδια μόνο αλλά και να απολαμβάνει τη διαδικασία της μάθησης. 

Σε κάθε περίπτωση σου προτείνω να διαβάσεις και το άρθρο για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί τα αγγλικά που θα σε βοηθήσει να κρίνει ανάλογα και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που θα επιλέξεις.

Mην ξεχνάς επίσης ότι αυτή η σχολική χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες, έχουν μπει στη ζωή μας πολλά νέα πράγματα και πολλές νέες συνήθειες που πρέπει να ενσωματωθούν στη ρουτίνα των παιδιών για την ασφαλή επιστροφή τους στα θρανία

Φρόντισε να ενημερωθείς σωστά και υπεύθυνα για να μην αγχωθείς υπερβολικά και να μη μεταδώσεις το άγχος στα παιδιά.

Εδώ θα βρεις 9 πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους.

Η δική μου συμβουλή είναι να μπεις σε mood οργάνωσης, όπως θα έκανες κάθε άλλη χρονιά με πανδημία ή χωρίς. 

Η οργάνωση μας δίνει ένα αίσθημα ελέγχου και ικανοποίησης που βοηθάει να διατηρούνται τα επίπεδα του άγχους χαμηλά και αυξάνει την παραγωγικότητά μας.

Αν είσαι σε τέτοιο mood εδώ θα βρεις πολλές ιδέες οργάνωσης για να ξεκινήσεις!


Καλή σχολική χρονιά!

Δέσποινα αρχισυντάκτρια του Edit Your Life Magazine

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->