10 εύκολα και γρήγορα σνακ για το σχολείο

Διάβασε επίσης

Tα σχολεία ξεκίνησαν την Δευτέρα και μαζί γεννήθηκε και ο γνωστός προβληματισμός, αφού τα σπιτικά σνακ είναι πάντα τα καλύτερα.

- τί να τους φτιάχνω ώστε να τρώνε κάτι σπιτικό και υγιεινό αποφεύγοντας - όσο γίνεται  - τις κακές επιλογές των κυλικείων;

εύκολα και γρήγορα σνακ για το σχολείο


Συγκέντρωσα λοιπόν εδώ δέκα απλές συνταγές που έχουν δημοσιευθεί σε αυτή την στήλη και είναι ιδανικές για σχολικά σνακ, έτσι θα πάρεις ιδέες για να λύσεις το γνωστό.. πρόβλημα!

Το σνακ που παίρνει το παιδί μαζί του στο σχολείο είναι αυτό που θα του δώσει ενέργεια για να αντεπεξέλθει στις μαθητικές του δραστηριότητες και πρέπει να το κρατήσει χορτάτο μέχρι να σχολάσει και να φάει το μεσημεριανό του στο σπίτι.

Το τι θα φάει το παιδί στο σχολείο επομένως είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά πριν αποφασίσεις να ενδώσεις στα παρακάλια του για έτοιμη τυρόπιτα,πίτσα ή οτιδήποτε άλλο από το κυλικείο, ειδικά εφόσον μπορείς εσύ με τα χεράκια σου να φτιάξεις και πίτσα και τυρόπιτα και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου με σπιτικά υλικά.



Πάμε να τις δούμε μία μία:

Σπιτικά σνακ για το σχολείο : εύκολα και γρήγορα


  • Εύκολη τυρόπιττα με τυριά που τα παιδιά μας προτιμούν.Την ετοιμάζω πάντα από την προηγούμενη το βράδυ και την ψήνω την επόμενη μέρα.
σνακ για το σχολείο εύκολα και γρήγορα

  • Πιροσκί,  ποιο παιδί δεν τα λατρεύει;Νόστιμη λύση για μπουφέ, για κολατσιό, για το γραφείο, για το σχολείο..
    Παντού και πάντα μπορούμε να μασουλάμε ένα πιροσκί και σας έχω μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
εύκολα σνακ για το σχολείο

σνακ για το σχολείο ιδέες

  • Εύκολες μπάρες δημητριακών, χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι και ξηρούς καρπούς.Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω μπάρες δημητριακών που τις θεωρώ εξαιρετικό σνακ για τα παιδιά αλλά και για μας τους μεγάλους, έτσι όταν το μάτι μου έπεφτε σε κάποια συνταγή την διάβαζα με ενδιαφέρον αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν την δοκίμαζα.Κι αυτό γιατί η διαδικασία μου φαινόταν πολύπλοκη και  τα υλικά πολλά,  μέχρι που έπεσα πάνω στην συγκεκριμένη.
    Μου άρεσε που είχε «λίγα και καλά» κι επιπλέον το γεγονός πως δεν περιείχε καθόλου ζάχαρη την έκανε ιδανική!
υγιεινό κολατσιό για το σχολείο

  • Αλμυρό κέϊκ που θα το λατρέψουν.Τι καλύτερο λοιπόν από ένα αλμυρό κέικ που φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα δίχως καν την χρήση μίξερ. Το μίξερ αφήστε το στο ντουλάπι γιατί το  μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπωλ, ένα κουτάλι και το ένα από τα δυο κεσεδάκια του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσετε στην συνταγή.. κυριολεκτώ!
σπιτικά σνακ για το σχολείο

  • Λουκουμαδάκια αλμυρά, φτιάξε τα μεγαλύτερα σε μέγεθος για την συγκεκριμένη περίπτωση. Φτιάχνονται γρήγορα, εύκολα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι 
σνακ για το σχολείο στα γρήγορα

  • Σπιτική πίτσα που φτιάχνεται εύκολα με σπιτικά υλικά και τρελαίνονται γι'αυτή τα παιδιά.Είναι η πίτσα που φτιάχνει ο άντρας μου και γλείφουμε τα δάχτυλά μας γιατί η ζύμη είναι νόστιμη, τραγανή και υπέροχη!
σνακ για το σχολείο νόστιμα και σπιτικά


  • Τεμπέλικα τυροπιτάκια, βάλε τους μπόλικα μαζί να κεράσουν και τους φίλους.
    Τα τυροπιτάκια αρέσουν σε όλους όταν μάλιστα γίνονται γρήγορα με πολύ νόστιμο αποτέλεσμα τότε εμείς οι γυναίκες τα λατρεύουμε.

  • Εύκολο ελιόψωμο μαζί με τυρί ή ζαμπόν γίνεται εξαιρετικό σνακ.Μου αρέσει η μυρωδιά του ψωμιού που ψήνεται και όταν βγαίνει ζεστό από τον φούρνο τότε σπάνια μπορώ να κρατηθώ και να το αφήσω να κρυώσει λίγο..
    Συνήθως το περισσότερο τρώγεται ακριβώς εκείνη την στιγμή, καυτό!Έτσι και με το συγκεκριμένο ελιόψωμο που έφτιαξα πριν μερικές μέρες.. λίγο έλειψε να μην προλάβω να το φωτογραφίσω!
    Το σπίτι όλο μοσχομύρισε κι έκανε ακόμα και τα παιδιά που ήταν κλεισμένα στα δωμάτιά τους να κατέβουν τρέχοντας λέγοντας "κάτι ωραίο μυρίζει"..


Τα σνακ που σου προτείνω είναι εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανικά για κολατσιό όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στη δουλειά. 

Μπορείς μάλιστα να τα ετοιμάσεις 2 από αυτά την Κυριακή και αποθηκεύοντάς τα με τον κατάλληλο τρόπο να τα έχεις για όλη τη βδομάδα ώστε να τα εναλλάσσεις και να μη βαρεθούν τα παιδιά να τρώνε το ίδιο φαγητό στο σχολείο κάθε μέρα. 

Εδώ θα βρεις κι άλλες ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια για την επιστροφή στο σχολείο.


efkola-snak-gia-to-scholeio

Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"


fast-and-simple-cooking

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Τα περισσότερα τα έχω φτιάξει κι εγώ αλλά το ελιόψωμο δεν το είχα σκεφτεί! Ευχαριστώ Τζινάκι για την ιδέα! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->