5 απλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το βάρος σου

Διάβασε επίσης

Και έκανες και τη σούπερ διατροφή σου και πήγες και τα γυμναστήριά σου και συμμετείχες και στο challenge σου και έχασες και το βάρος που ήθελες και μπράβο σου! Και τώρα; Τώρα τι γίνεται; Μη σε κυριεύει πανικός.

 Με 5 απλά και εύκολα βήματα τα κιλά δεν πρόκειται να έρθουν ξανά.

Πώς να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες



1. Μη βάζεις τους πειρασμούς στο σπίτι σου. 


Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι "κακές" τροφές. Αυτές που είναι τόσο νόστιμες αλλά στην πραγματικότητα τόσο άχρηστες. Σοκολατάκια, πατατάκια, γλυκάκια, αναψυκτικούλια, συσκευασμένοι χυμοί κι όλα τα συναφή που βρίσκονται είτε καταχωνιασμένα σε ντουλάπια "για μια δύσκολη ώρα" είτε φάτσα φόρα στην πόρτα του ψυγείου. 

Όσο τα έχεις στο σπίτι σου, τόσο μπαίνεις σε πειρασμό να τα καταναλώσεις κι ακόμα κι αν δεν το κάνεις, καταπιέζεσαι. 

Αυτό σου ρίχνει την ψυχολογία και σε κάνει να τα βροντήξεις όλα κάτω και να πιεις ένα καφάσι λεμονίτες. Σταμάτα λοιπόν να τα αγοράζεις, κράτα μια σοκοφρέτα για μια δύσκολη στιγμή και κανείς δεν θα πάθει κακό.

2. Μη σταματάς να κινείσαι.


 Αυτό το λέμε και το ξαναλέμε. Δεν είναι μόνο το γυμναστήριο, είναι γενικότερα η κίνηση στην καθημερινότητά σου. 

Κατέβα μία στάση πριν την καθιερωμένη και περπάτα μέχρι το σπίτι σου. Ανέβα από τις σκάλες στον 3ο όροφο και μην παίρνεις το ασανσέρ. Κάνε τον σκύλο μια πιο μεγάλη βόλτα.

 Γενικά παρέμεινε σε κίνηση. Όταν αυτό γίνει τρόπος ζωής τότε δεν θα σε πλησιάζει ούτε ένα γραμμάριο.

3. Επικεντρώσου στο να "χτίσεις" υγιεινές συνήθειες. 


Ξέχνα τη δίαιτα που έκανες, ξέχνα όλες τις προηγούμενες δίαιτες. Ξέχνα τα κιλά που μπορεί να επανέρχονταν και γενικώς ξέχνα όλα τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που τελικά δε λειτούργησαν ποτέ. Εστίασε την προσοχή σου στις υγιεινές συνήθειες. 

Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, πιες πολύ νερό, απέφυγε τα τηγανιτά και τα λιπαρά. Αυτό. Τόσο απλό και εύκολο. 

Σιγά σιγά θα σου γίνει βίωμα και δεν θα νιώθεις ότι στερείσαι ούτε ότι καταβάλεις προσπάθεια.

Πώς να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες

4. Θέσε νέους στόχους. 


Ο ένας στόχος επετεύχθει! Μήπως ήρθε η ώρα να θέσεις τον επόμενο; Όχι να χάσεις κι άλλα κιλά, όμως κάτι που να έχει σχέση με τη φυσική σου κατάσταση. Όπως να αυξήσεις τα βήματα που κάνεις καθημερινά (π.χ. από 6.000 σε 7.000) ή να κάνεις λίγη ώρα παραπάνω ποδήλατο.

 Προσωπικά με βοηθούν πολύ τα "challenges" που "τρέχουν" συχνά στα social media. Βρες μια ομάδα που να σου αρέσει και πάρε μέρος στις δραστηριότητες και τις προκλήσεις που βάζουν.

 Όταν όλο αυτό το δεις σαν παιχνίδι, τότε όχι μόνο θα κολλήσεις με τον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά θα το διασκεδάζεις κι από πάνω!

5. Περιποιήσου τον εαυτό σου. 


Κακόμαθέ τον και επιβράβευσέ τον. Κι αυτό μέρος της διαδικασίας είναι.

 Όσο πιο πολύ προσέχεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο τον αγαπάς κι όσο πιο πολύ τον αγαπάς τόσο περισσότερο τον προσέχεις. 

Μόλις αρχίσεις να νιώθεις όμορφα μέσα στο σώμα σου θα θέλεις από μόνη σου να το προμηθεύεις με τις σωστές τροφές, να είναι γερό, δυνατό και υγιές! 

Μην το ζορίζεις και μην είσαι υπερβολικά απαιτητική. Αγάπησέ το και αγκάλιασέ το. Και αυτό θα στο ανταποδώσει και με το παραπάνω! Στο υπογράφω!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->