5 διατάσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο

Διάβασε επίσης

Έχουν γίνει έρευνες για το πόσο χρόνο της ζωής μας περνάμε τρώγοντας. Πόσο χρόνο περνάμε κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού. Πόσο χρόνο από τη ζωή μας κοιμόμαστε. Δεν έχω πετύχει όμως μια έρευνα που να αναφέρει πόσο χρόνο της ζωής μας περνάμε καθισμένοι σε μια καρέκλα μπροστά από ένα γραφείο. 

Είτε είσαι μαθήτρια, είτε είσαι φοιτήτρια, είτε είσαι εργαζόμενη, είτε δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω, είναι βέβαιο ότι θα περάσεις πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα καθισμένη σε μια (άβολη συνήθως) καρέκλα.

 Έχεις σκεφτεί πόσο μπορεί να επιβαρύνεται το σώμα σου; 

Κι αν αναλογιστούμε και την κακή στάση του σώματος τότε καμιά φορά μπορεί να προκληθεί και βλάβη. 

Μπορείς όμως με πολύ απλές ασκήσεις να ανακουφίσεις το σώμα σου από τους πόνους αλλά και να το προφυλάξεις, χωρίς καν να σηκωθείς από την καρέκλα σου.





1. Ένωσε τα χέρια και σήκωσέ τα ψηλά. Φρόντισε οι ώμοι να βρίσκονται κοντά στα αυτιά. Παράλληλα τέντωσε την πλάτη σου ακουμπώντας την στην πλάτη της καρέκλας. Με αυτό τον τρόπο ανακουφίζεις τους ώμους σου (από το πιθανό καμπούριασμα ή σκύψιμο που έχεις κατά τη διάρκεια της εργασίας σου στο γραφείο) αλλά βοηθάς και τη μέση να ξεκουραστεί.


2. Σήκωσε το αριστερό χέρι και λύγισέ το πίσω από την πλάτη σου. Με το δεξί χέρι πιάσε τον αριστερό αγκώνα, πάνω και πίσω από το κεφάλι σου. Πιέζεις το αριστερό χέρι προς τη σπονδυλική στήλη. Είναι διάταση για τους τρικέφαλους. Μην ξεχάσεις να επαναλάβεις και με το αντίθετο χέρι.


3. Με το δεξί χέρι πιάνεις το κεφάλι από την πάνω αριστερή πλευρά. Τραβάς απαλά προς τη δεξιά μεριά, μέχρι εκεί που μπορείς. Είναι διάταση για τον αυχένα ο οποίος καταπονείται όχι μόνο από τη "δουλειά γραφείου" αλλά και από την κακή στάση σώματος που μπορεί να έχεις υιοθετήσει.


4. Όπως κάθεσαι στην καρέκλα με τα πόδια να κοιτάνε μπροστά και τη λεκάνη σε ορθή γωνία, γύρισε τα χέρια σου προς τη μία πλευρά της καρέκλας χωρίς να μετακινείς τα πόδια. Μείνε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα και επανέλαβε από την άλλη πλευρά. Είναι η διάταση που προσφέρει την πιο άμεση ανακούφιση, καθώς "ξεπιάνει" τη σπονδυλική στήλη.


5. Αν νομίζεις ότι μόνο ο αυχένας και η πλάτη υποφέρουν από την καθιστική ζωή, κάνεις λάθος. Και το ισχίο επιβαρύνεται όσο δε φαντάζεσαι. Άλλωστε από τη στιγμή που είσαι καθιστή για πολλές ώρες, αυτό μένει ακίνητο. Μία πολύ απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις ενώ είσαι καθιστή στην καρέκλα σου είναι η ακόλουθη. Τέντωσε το δεξί πόδι μπροστά και με τα χέρια πιάσε το αριστερό πόδι και πίεσέ το ώστε να έρθει κοντά στον κορμό σου. Αυτή την άσκηση μπορείς να την κάνεις και ξαπλωμένη, αφήνοντας το ένα πόδι τεντωμένο στο πάτωμα και λυγίζοντας το άλλο κοντά στο στήθος. Εναλλακτικά μπορείς να λυγίσεις το ένα πόδι σε σταυροπόδι και να σκύψεις με τον κορμό πάνω σε αυτό.


Περισσότερες ασκήσεις streching θα βρεις εδώ ενώ μπορείς να μάθεις και ποια είναι τα πιο υγιεινά σνακ για το γραφείο .

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->